Dodaj do ulubionych

inhalacja nebulizator

15.09.10, 11:23
Dziewczyny sezon grypowy przed naszymi wcześniakami (u mnie rozpoczęty)
i mam pytanie
- JAKIE macie nebulizatory do inhalacji
- szukam czegoś do 200zł najlepiej by był w miarę cichy, lekki, mały i (dawał sporo pary)
Teraz mam na pare dni od sąsiadki ale jest jakiś dziwny bo bardzo malo pary z niego się wydobywa (a jak małemu robilam innym to leciało sporo białego dymku) nie wiem czy to ma wpływ na leczenie ale kol. powiedziala mi, że ma - bo najwidoczniej ten co teraz mam ma małe ciśnienie powietrza i nie rozpyla leku tak dobrze .. hymmm nie wiem
a co wy na to?
co macie w domu lub co polecacie
Obserwuj wątek
    • traganek Re: inhalacja nebulizator 15.09.10, 11:44
      Od przeszło czterech lat jedziemy na silvestro. Użytkowany na maksa. Po drodze mieliśmy dwa Medel ale się popsuły. Silvestro kupiłam w aptece.
      • traganek Taki 15.09.10, 11:45
        www.apteka.gda.pl/inhalator-pneumatyczny-silvestro-p-1768.html
        • kiri77 Re: Taki 15.09.10, 15:36
          My mamy taki sam jaki ma traganek i jestem z niego bardzo zadowolona.
    • goskagb Re: inhalacja nebulizator 15.09.10, 12:05
      My mamy Omron, od ok 2 lat, jak dla mnie w porządku , działa bez zarzutów, kupowałam w sklepie medycznym za ok 180 zł
      o taki np allegro.pl/profesjonalny-inhalator-omron-ne-c28-e-kurier-0-zl-i1220373391.html
      • mimi0080 Re: inhalacja nebulizator 15.09.10, 14:23
        My od kilku lat mamy " intec " mały, dużo dymku, bezawaryjny kosztował 160 zl
      • martha_sz2 Re: inhalacja nebulizator 15.09.10, 14:55
        Też polecam Omron, kupiłam za namową koleżanki, która używa taki właśnie od 3 lat. Nie wiem, jak głośne są inne, bo nie mam porównania, ale ten model jak dla mnie jest bardzo głośny. Nie udało mi się nigdy zrobić inhalacji podczas snu, bo się młody budził, przez hałas oczywiście.
    • anio-uek Re: inhalacja nebulizator 15.09.10, 14:27
      My mamy microlife NEB 100. Nie zauważyłam różnicy w ilości pary z niego w stosunku do inchlatora w szpitalu. Mgiełka się unosi i sama ją czuję jak inchaluję dziecko na kolanach. Nie był drogi około 120zł w sklepie z artykułami medycznymi.
    • zdunia1979 Re: inhalacja nebulizator 15.09.10, 15:02
      Ja również polecam markę MICROLIFE. Cena jest bardzo korzystna, jest nieduży i nie robi zbyt dużego hałasu!!!
    • 100ania Re: inhalacja nebulizator 15.09.10, 20:43
      ja mam Medel Pro i chwalę go przede wszystkim za:
      - szybkość inhalowania
      - duży pojemnik na leki - w sumie można tam wlać do 15 ml wszelkiego siuwaksu, więc jak mamy kilka leków do inhalacji równolegle, to podaję w jednej mieszance.

Ważne - przy wyborze inhalatora zwróć uwagę na taki parametr jak wielkość cząsteczki (nie pamietam w jakiej jednostce to oznaczają, ale im mniejsze cząsteczki tym bardziej efektywna inhalacja)
      • mamawiktorka2008 Re: inhalacja nebulizator 15.09.10, 22:00
        My też mamy Medel Pro. Jestem zadowolona, tylko cena około 250 zł.

www.novamed.pl/inhalator-pneumatyczny-medel-pro-filtr-antybakteryjny-antywirusowy
    • mamakubusia9 Re: inhalacja nebulizator 16.09.10, 17:30
      My mamy Omron i działa bez zarzutów już 2lata
    • misialina22 Re: inhalacja nebulizator 16.09.10, 21:47
      my mamy od 2 lat taki i jestem zadowolona www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=443984

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka