Dodaj do ulubionych

mróżenie oczka

17.09.10, 16:11
Kilka dni temu bylismy u okulisty. Na tą chwilę wszystko dobrze, kolejna kontrola za 6 miesięcy. Martwi mnie jedna sprawa. Kacper od dwóch miesiecy mróży lewe oko. Mróży je jak podchodze do okna, na dworze, w obcym pomieszczeniu w domu bardzo rzadko. Okulista na tą chwile nie mógł mi powiedzieć jaka moze byc przyczyna. Może coś więcej uda sie ustalić za pół roku na następnej wizycie. Czy któraś z Was tez miała podobny problem ze swoim dzieciem? Nie fajnie to wyglada jak jade z nim we wózku, a młody co chwila robi grymas i mróży lewe oko.
Obserwuj wątek
    • zdunia1979 Re: mróżenie oczka 17.09.10, 18:09
      Mój starszy synek, który jest donoszonym dzieckiem ma teraz 8 lat. Jak miał 9 miesięcy właśnie zaczął tak mróżyć oczka, raz jedno, innym razem drugie a czasem obydwa naraz. Czasami też oczka robiły się czerwone i dostawał sterydy bo inne kropelki nie pomagały.. Zaczeliśmy długie wycieczki po okulistach i długo trwało zanim znalazła się przyczyna. Okazało się, że oprócz sporej wady wzroku i zeza ma alergię (chociaż je nie jestem pewna). często też ma suche oczy i potrzebuje sztucznych łez.Do tej pory regularnie to się powtarza. Może warto odwiedzić jeszcze jednego okulistę smile A badanie było po atropinie? Bez niej badanie jest niemiarodajne i naprawdę niewiele daje. Mówię to z własnego doświadczenie. Mam trzech synów i trzech okularników smile smile smile
      • marcowa82 Re: mróżenie oczka 17.09.10, 20:21
        Pół roku temu miał badanie po atropinie ( zakraplalismy przez 5 dni ). Miał wtedy taką wadę która daje duże szanse, ze nie bedzie mial okularków w przyszłośći. Na tej wizycie miał badanie bez atropiny. Byliśmy u dr Hautza i koleś chyba wie co robi i mówi, tymbardziej, ze chodzimy do niego od początku. Właśnie następne badanie za pół roku ma być znowu z atropiną. Kusi mnie jednak, żeby iść jeszcze do innego lekarza i zasięgnąć opinii. I chyba tak zrobię...Martwi mnie to mróżenie i juz sobie projektuję, ze wada mu sie pogorszyła albo jest duża różnica między jednym, a drugim okiem. Dzieki Zdunia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka