Dodaj do ulubionych

Len mielony

07.10.10, 13:38
czy można stosować u dzieci?
Obserwuj wątek
    • polaa27 Re: Len mielony 07.10.10, 13:45
      Nie wiem czy len mielony można dawać maluchom, ale polecam włączenie do diety dziecka olejów, a szczególnie oleju lnianego bogatego w omega3.
      • moja-anuleczka Re: Len mielony 07.10.10, 13:50
        Pytam, ponieważ len mielony zawiera dużo błonnika i dobrze wpływa na zaparcia, a Ania ma okropnesad
        • karro80 Re: Len mielony 07.10.10, 13:53
          My używamy często kaszę lniano owsianą - fakt, że ja ją "doprawiam" jeszcze, więc nie jest "czysta".
          Wiem, ze z lnem nie można przesadzić, ale tak to jak najbardziej.
          zaraz zalinkuję rzeczoną kaszkę
          • karro80 Re: Len mielony 07.10.10, 13:56
            my kupujemy tą nie razową, bo taka u mnie w sklepie jest, a poza tym ja dowalam tam i tak zarodków pszennych, mielonych otrębów z orkiszu, orzechów i ziarenek plus kleik albo jakaś kaszka dzieciowa i słodzę miodem lub brązowym cukrem.
            A i tak ją muszę, tę kaszkę przemielić blenderem bo ja ją do flaszki nocnej i rannej używam.

shop.inf.poznan.pl/go/_category/?idc=4_21&order=1&page=1&producer_id=0&record_row=long&lang=pl
          • moja-anuleczka Re: Len mielony 07.10.10, 13:57
            Dziękuję bardzo za odpowiedz. Już naprawdę nie mam pomysłów, jak walczyć z zaparciami.
            • polaa27 Re: Len mielony 07.10.10, 14:03
              A kefiry, jogurty, suszone śliwki nie pomagają? Ewentualnie probiotyki w kapsułkach (np. Dicoflor) lub błonnik w kapsułkach (Dicoman Junior). Są jeszcze Nutridrinki z błonnikiem.
              • karro80 Re: Len mielony 07.10.10, 14:10
                jest jeszcze kaszka zdrowy brzuszek ze śliwka i probiotykiem -tez ok. i kiszone goóry u nas pomagająwink
                • moja-anuleczka Re: Len mielony 07.10.10, 14:34
                  suszone śliwki, kaszki, probiotyki to już nie działa. Kefir muszę przyznać jeszcze nie dawałam, muszę spróbować.
            • aneciamamawiki Re: Len mielony 07.10.10, 16:25
              Ja u mojej stosowalam z polecenia lekarza, pomagalo.
              Stosowalam tez laktulozum, parafine ciekła(doustnie) sliwki suszone gerbera(codziennie jeden słoik)wspolczuje bo wiem co znacza zaparcia u dziecka,,,
              • mama-cudownego-misia Re: Len mielony 07.10.10, 16:39
                U dziecka w wieku Twojej małej spokojnie można stosować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka