moja-anuleczka 07.10.10, 13:38 czy można stosować u dzieci? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polaa27 Re: Len mielony 07.10.10, 13:45 Nie wiem czy len mielony można dawać maluchom, ale polecam włączenie do diety dziecka olejów, a szczególnie oleju lnianego bogatego w omega3. Odpowiedz Link
moja-anuleczka Re: Len mielony 07.10.10, 13:50 Pytam, ponieważ len mielony zawiera dużo błonnika i dobrze wpływa na zaparcia, a Ania ma okropne Odpowiedz Link
karro80 Re: Len mielony 07.10.10, 13:53 My używamy często kaszę lniano owsianą - fakt, że ja ją "doprawiam" jeszcze, więc nie jest "czysta". Wiem, ze z lnem nie można przesadzić, ale tak to jak najbardziej. zaraz zalinkuję rzeczoną kaszkę Odpowiedz Link
karro80 Re: Len mielony 07.10.10, 13:56 my kupujemy tą nie razową, bo taka u mnie w sklepie jest, a poza tym ja dowalam tam i tak zarodków pszennych, mielonych otrębów z orkiszu, orzechów i ziarenek plus kleik albo jakaś kaszka dzieciowa i słodzę miodem lub brązowym cukrem. A i tak ją muszę, tę kaszkę przemielić blenderem bo ja ją do flaszki nocnej i rannej używam. shop.inf.poznan.pl/go/_category/?idc=4_21&order=1&page=1&producer_id=0&record_row=long&lang=pl Odpowiedz Link
moja-anuleczka Re: Len mielony 07.10.10, 13:57 Dziękuję bardzo za odpowiedz. Już naprawdę nie mam pomysłów, jak walczyć z zaparciami. Odpowiedz Link
polaa27 Re: Len mielony 07.10.10, 14:03 A kefiry, jogurty, suszone śliwki nie pomagają? Ewentualnie probiotyki w kapsułkach (np. Dicoflor) lub błonnik w kapsułkach (Dicoman Junior). Są jeszcze Nutridrinki z błonnikiem. Odpowiedz Link
karro80 Re: Len mielony 07.10.10, 14:10 jest jeszcze kaszka zdrowy brzuszek ze śliwka i probiotykiem -tez ok. i kiszone goóry u nas pomagają Odpowiedz Link
moja-anuleczka Re: Len mielony 07.10.10, 14:34 suszone śliwki, kaszki, probiotyki to już nie działa. Kefir muszę przyznać jeszcze nie dawałam, muszę spróbować. Odpowiedz Link
aneciamamawiki Re: Len mielony 07.10.10, 16:25 Ja u mojej stosowalam z polecenia lekarza, pomagalo. Stosowalam tez laktulozum, parafine ciekła(doustnie) sliwki suszone gerbera(codziennie jeden słoik)wspolczuje bo wiem co znacza zaparcia u dziecka,,, Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Len mielony 07.10.10, 16:39 U dziecka w wieku Twojej małej spokojnie można stosować. Odpowiedz Link