ewa-mamazosi
09.12.11, 17:05
Witam, moja córka Zosia skończyła 2 tygodnie temu roczek urodzeniowy (10 miesięcy korygowanych). Dzisiaj miała badanie oczek i okazało się, że ma bledsze tarcze niż powinna. i w związku z tym lekarka wypytywała się mnie o neurologa. Zosia super sobie radzi, raczkuje z prędkością światła, pięknie stoi, chodzi do boczku. Ostatnio neurolog była bardzo zadowolona z osiągnięć małej, więc się zastanawiam o co tu tak naprawdę chodzi. Dostałam tez zaświadczenie do neurologa, właśnie, żeby poobserwować tą sytuację. Okulistka powiedziała, że może to być wcześniacze, albo po wylewach( Zosia miała wylewy III st).
Poza tym Zosia zezuje troszeczkę lewym oczkiem i w związku z tym dostałyśmy skierowanie do kliniki okulistycznej na badanie w narkozie po wcześniejszym zakrapianiu atropiną. Boję się strasznie co to będzie. Ze względu na to, że jestem w zaawansowanej ciąży "wydębiłam" badanie już na wtorek, mimo, że chcieli nas zapisać na luty(w połowie lutego mam termin porodu drugiego dzidziusia). Mam się nie denerwować, ale to chyba silniejsze ode mnie. Zosia urodziła się przedwcześnie ze względu na gestozę.
I w związku z tym mam pytanie, czy któraś z mamuś badała w ten sposób zezika swojego maluszka?
pozdrawiam ewa