studentka_p.specjalnej88
10.06.13, 17:56
Witam wszystkich, jestem studentką II roku pedagogiki specjalnej i piszę pracę o doświadczeniach ojców dzieci przedwcześnie urodzonych. Zainteresowałam się tą tematyką po własnych doświadczeniach związanych z problemami w trakcie ciąży, ja swoje dziecko straciłam i po tym wydarzeniu bardzo chciałam napisać o doświadczeniach innych osób znajdujących się w niecodziennej sytuacji związanej z narodzinami własnego dziecka. Swoje badania kieruję do ojców dzieci przedwcześnie urodzonych, ponieważ w dotychczasowych badaniach o tej tematyce byli oni zazwyczaj pomijani, a widzę u swojego męża w jaki sposób przeżywał naszą sytuację.
Przygotowałam kwestionariusz wywiadu z pytaniami dotyczącymi wspomnień związanych z narodzinami dziecka, opisu dziecka, opisu relacji i kontaktów z dzieckiem oraz kilka pytań ankietowych, które dostarczą mi wstępnych informacji na temat wieku dziecka, jego sytuacji zdrowotnej i specjalistycznej pomocy, jaką otrzymuje.
Do swoich badań potrzebuję 4 ojców dzieci urodzonych przedwcześnie, którzy w szczery i otwarty sposób odpowiedzą na moje pytania. Oczywiście zapewniam pełną anonimowość i poufność zebranych informacji, wykorzystam je jedynie do napisania pracy magisterskiej. Bardzo proszę o pomoc.
Osoby chętne proszę o odpowiedź tu na forum, kwestionariusz wywiadu i krótką ankietę prześlę mailem.