05.02.07, 22:11
Czy ten wyniki jest straszny i co on oznacza?
julia k.
Obserwuj wątek
    • u_brzoska Re: mocz ph 9 06.02.07, 00:01
      Julio,
      to oznacza ze mocz jest zasadowy, powinien byc kwasny. Nie tragedia, ale trzeba
      pilnowac bo w zasadowym moczu chetnie rozwijaj sie bakterie. My sie z tym
      borykamy caly czas, bakterii wprawdzie nie bylo nigdy (myjemy pupke po kazdej
      kupie, w miare czeste zmiany pieluszki i co jakis czas robimy posiew moczu) ale
      zakwaszamy mocz witamina c (srednio skutecznie) i podejmowalismy proby
      zakwaszaniem Vitabutinem (koncentrat zurawiny) ale Bercia po tym kaszlala.
      Najlepiej przedyskutowac z lekarzem
      • ziutka23 Re: mocz ph 9 06.02.07, 12:34
        W pełni potwierdzam słowa Uli. Jeśli nie ma bakterii, to całe szczęście. Lepiej
        jednak obniżyc poziom ph. Nasz synek miał ph 8 i występowała wciąż jakaś
        bakteria (okazało się, że jednak jej nie ma, po prostu źle pobierałam mocz na
        posiew). Doktor zaleciła zwiększyc dawkę Cebionu do 10 kropel dziennie. Dopiero
        po 6 tyg zauważyliśmy spadek ph do 7. Żeby utrzymac ten poziom nefrolog
        zaproponowała, by podawac Maciejowi sok żurawionowy (dolewac do każdego dania).
        Póki co, jeszcze go nie obczaiłam w żadnym sklepie.
        Pozdr
        • mamaigora1 syrop żurawinowy 06.02.07, 14:04
          a patzryłaś na te syropy Polskie Róży, maja tez żurawinowy, bez konserwantów
          www.zdrowazywnosc.com.pl/index.php?products=product&prod_id=292
    • u_brzoska Re: mocz ph 9 06.02.07, 14:47
      A'propos wszystkich zurawinowych sokow na rynku, polecam przed zakupem sprawdzic
      ile rzeczywiscie w srodku jest zurawiny a ile calej reszty. Rzecz w tym ze
      wiekszosc tych produktow zawiera zurawiny b. malo, wiec na zakwaszenie moczu nie
      wplyna znaczaco. Choc mowiono mi, ze w sklepach zielarskich jest sok 100%
      zurawina, ale nie udalo mi sie trafic. Vitabutin sklada sie z czystej zurawiny,
      dla dzieci ktore chetnie pija podanie nie powinno byc problematyczne (zalecano
      nam 1/2 tableteczki na dzien), u nas problem polega na tym ze Bercia b. malo
      pije jakjej dorzucilam do tego zurawine to b. kaszlala wiec odstawilam.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka