monikamadzia 28.02.08, 19:18 Ja z ciekawości czy są tu mamy wcześniaków które rodziły w Bydgoszczy Szpital Biziela? Pozdrawiam wszystkie mamy wcześniaków ich kochane szkraby. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolantusia1 Re: Pytanie 29.02.08, 00:21 Alex (28/29tc 800g 1 Apgar, ciężka zamartwica) urodził się dwa lata temu w Bizielu. Właśnie wczoraj odwiedziliśmy lekarzy i pielęgniarki z ciastem i kawą, było im bardzo miło. Spędziliśmy tam 2,5 miesiąca. Świetny oddział, kompetentni lekarze, rehabilitantka, neurolog, okulista. Pielęgniarki bardzo miłe dla rodziców i ciepłe dla dzieci. Nikt nigdy nie powiedział złego słowa, że siedzę przy małym od rana do wieczora, pozwalały mi robic wszystko przy nim, jak już stan jego na to pozwalał. Dlaczego pytasz? Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
monikamadzia Re: Pytanie 29.02.08, 08:05 Pytam się dlatego bo ja też rodziłam 17 miesięcy temu na Biziela, a na tym forum który długo czytam nie zauważyłam żadnej opinii na temat tego szpitala, a uważam że jest to bardzo dobry szpital, fantastyczna opieka lekarze i pielęgniarki oddają całe swoje serce w opiekę dzieci. Moją Madzie prowadziła dr Kazmierczak bardzo konkretna osóbka,nigdy nie owijała w bawełnę mówiła zawsze jak jest ze zdrowiem Madzi. Tylko ja niestety nie mogłam przebywać całego dnia przy inkubatorku ale to rozumiałam ponieważ często było zamieszanie z powodu przyjścia nowych maluszków ale jak Madzia awansowała już na oddział Patologii Noworodka to owszem można było spędzać cały dzień i tam też były fantastyczne pielęgniarki,też chcę z Madzia odwiedzić lekarzy i pokazać jaki fantastyczny brojarz wyrósł z takiego małego szkraba który ważył 820 gram Pozdrawiam mam nadzieję że odezwie sie więcej mamuś które rodziły na Biziela. Odpowiedz Link
mimi0080 Re: Pytanie 29.02.08, 20:16 Gdyby nie cudowna lekarz i wspaniały szpital Biziela stracilibyśmy Jasia...kiedy byłam u nich na roczek ze zdjęciem i podziękowaniami dowiedziałam się, że nasza lekarz awansowała i jest ordynatorem oddziału intensywnej w Warszawie...zasłużenie ...dr Mikołajczak najlepszym lekarzem jest!!! Odpowiedz Link
jolantusia1 Re: Pytanie 29.02.08, 15:10 nas prowadziła dr Zajączkowska na intensywnej (5 tygodni), a na patologii dr Kiljan, dr Kaźmierczak nas wypisała. My zetknęliśmy się jeszcze z dr Kruś która się zajmowała małym podczas nieobecności dr Z. no i oczywiście Ordynator, który bardzo się nami interesował. Mały leżał na oddzielnej sali, przez kilka dni zupełnie sam, a potem była jeszcze jedna dziewczynka również z infekcją i tak zostało do samego końca do wypisu, razem dzieci wyjechały na patologię i razem poszły do domu. Bardzo się ucieszyli z naszej wizyty, jak będziecie tam to koniecznie się pokażccie, tyle że ciężko tam teraz trafic bo jest remont patologii ciąży. I koniecznie zawieźcie zdjęcia Madzi. My będziemy tam jeszcze raz w czwartek najbliższy przy okazji kontroli u okulisty. A tak na marginesie skąd jesteście, my z Torunia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
monikamadzia Re: Pytanie 29.02.08, 19:20 My jesteśmy z Solca Kujawskiego Więc na pewno przejeżdżasz chyba że do Bydzi jeździcie przez Fordon teraz na pewno jest lepiej jechać przez Fordon ze względu na remont 10, może kiedyś się zgadamy to zapraszam tym bardziej jak otworzą u nas Park Jurajski fantastycznie robią na pewno dzieciaki będą zachwycone. Jak byłam w szpitalu to zawsze mnie podbudowywała tablica z maluszkami i zdjęciami i tez zamierzamy tam zanieść.pozdrowienia Odpowiedz Link
mimi0080 Re: Pytanie 29.02.08, 20:18 my zawsze przejeżdżamy obok Solca Kujawskiego przed nami jeszcze jeden raz w Bizielu kontrolnie... Odpowiedz Link
jolantusia1 Re: Pytanie 01.03.08, 01:18 hej dziewczyny my jeździmy przez Fordon, właściwie teraz to już bardzo rzadko, neurolog mamy się pokazac dla świętego spokoju naszego za rok, a zostaje nam okulista. Nie mam nic przeciwko żebyśmy się spotkały kiedyś na trawie gdzieś jak będzie już ciepło. Mimi skąd jesteś? Dziewczyny może nie zaśmiecajmy już tego forum moje gg 8373106 Odpowiedz Link
mimi0080 Re: Pytanie 01.03.08, 08:56 ja rodziłam w bizielu wspaniały szpital i lekarze urotowali mojego Jaśka Odpowiedz Link
mimi0080 Re: Pytanie 01.03.08, 08:59 sorki mój komp nawala nie pokazuje czasem moich postów dlatego sie powtarzam;-( Odpowiedz Link