28.02.08, 19:18
Ja z ciekawości czy są tu mamy wcześniaków które rodziły w
Bydgoszczy Szpital Biziela? Pozdrawiam wszystkie mamy wcześniaków
ich kochane szkraby.
Obserwuj wątek
    • jolantusia1 Re: Pytanie 29.02.08, 00:21
      Alex (28/29tc 800g 1 Apgar, ciężka zamartwica) urodził się dwa lata temu w
      Bizielu. Właśnie wczoraj odwiedziliśmy lekarzy i pielęgniarki z ciastem i kawą,
      było im bardzo miło. Spędziliśmy tam 2,5 miesiąca. Świetny oddział, kompetentni
      lekarze, rehabilitantka, neurolog, okulista. Pielęgniarki bardzo miłe dla
      rodziców i ciepłe dla dzieci. Nikt nigdy nie powiedział złego słowa, że siedzę
      przy małym od rana do wieczora, pozwalały mi robic wszystko przy nim, jak już
      stan jego na to pozwalał. Dlaczego pytasz? Pozdrawiam ciepło
      • monikamadzia Re: Pytanie 29.02.08, 08:05
        Pytam się dlatego bo ja też rodziłam 17 miesięcy temu na Biziela, a na tym forum
        który długo czytam nie zauważyłam żadnej opinii na temat tego szpitala, a uważam
        że jest to bardzo dobry szpital, fantastyczna opieka lekarze i pielęgniarki
        oddają całe swoje serce w opiekę dzieci. Moją Madzie prowadziła dr Kazmierczak
        bardzo konkretna osóbka,nigdy nie owijała w bawełnę mówiła zawsze jak jest ze
        zdrowiem Madzi. Tylko ja niestety nie mogłam przebywać całego dnia przy
        inkubatorku ale to rozumiałam ponieważ często było zamieszanie z powodu
        przyjścia nowych maluszków ale jak Madzia awansowała już na oddział Patologii
        Noworodka to owszem można było spędzać cały dzień i tam też były fantastyczne
        pielęgniarki,też chcę z Madzia odwiedzić lekarzy i pokazać jaki fantastyczny
        brojarz wyrósł z takiego małego szkraba który ważył 820 gram Pozdrawiam mam
        nadzieję że odezwie sie więcej mamuś które rodziły na Biziela.
        • mimi0080 Re: Pytanie 29.02.08, 20:16
          Gdyby nie cudowna lekarz i wspaniały szpital Biziela stracilibyśmy
          Jasia...kiedy byłam u nich na roczek ze zdjęciem i podziękowaniami
          dowiedziałam się, że nasza lekarz awansowała i jest ordynatorem
          oddziału intensywnej w Warszawie...zasłużenie ...dr Mikołajczak
          najlepszym lekarzem jest!!!
    • jolantusia1 Re: Pytanie 29.02.08, 15:10
      nas prowadziła dr Zajączkowska na intensywnej (5 tygodni), a na patologii dr
      Kiljan, dr Kaźmierczak nas wypisała. My zetknęliśmy się jeszcze z dr Kruś która
      się zajmowała małym podczas nieobecności dr Z. no i oczywiście Ordynator, który
      bardzo się nami interesował. Mały leżał na oddzielnej sali, przez kilka dni
      zupełnie sam, a potem była jeszcze jedna dziewczynka również z infekcją i tak
      zostało do samego końca do wypisu, razem dzieci wyjechały na patologię i razem
      poszły do domu. Bardzo się ucieszyli z naszej wizyty, jak będziecie tam to
      koniecznie się pokażccie, tyle że ciężko tam teraz trafic bo jest remont
      patologii ciąży. I koniecznie zawieźcie zdjęcia Madzi. My będziemy tam jeszcze
      raz w czwartek najbliższy przy okazji kontroli u okulisty. A tak na marginesie
      skąd jesteście, my z Torunia. Pozdrawiam
    • monikamadzia Re: Pytanie 29.02.08, 19:20
      My jesteśmy z Solca Kujawskiego Więc na pewno przejeżdżasz chyba że do Bydzi
      jeździcie przez Fordon teraz na pewno jest lepiej jechać przez Fordon ze względu
      na remont 10, może kiedyś się zgadamy to zapraszam tym bardziej jak otworzą u
      nas Park Jurajski fantastycznie robią na pewno dzieciaki będą zachwycone. Jak
      byłam w szpitalu to zawsze mnie podbudowywała tablica z maluszkami i zdjęciami i
      tez zamierzamy tam zanieść.pozdrowienia
      • mimi0080 Re: Pytanie 29.02.08, 20:18
        my zawsze przejeżdżamy obok Solca Kujawskiego przed nami jeszcze
        jeden raz w Bizielu kontrolnie...
        • jolantusia1 Re: Pytanie 01.03.08, 01:18
          hej dziewczyny my jeździmy przez Fordon, właściwie teraz to już bardzo rzadko,
          neurolog mamy się pokazac dla świętego spokoju naszego za rok, a zostaje nam
          okulista. Nie mam nic przeciwko żebyśmy się spotkały kiedyś na trawie gdzieś jak
          będzie już ciepło. Mimi skąd jesteś? Dziewczyny może nie zaśmiecajmy już tego
          forum moje gg 8373106
    • mimi0080 Re: Pytanie 01.03.08, 08:56
      ja rodziłam w bizielu wspaniały szpital i lekarze urotowali mojego
      Jaśka
      • mimi0080 Re: Pytanie 01.03.08, 08:59
        sorki mój komp nawala nie pokazuje czasem moich postów
        dlatego sie powtarzam;-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka