traganek 06.05.08, 14:38 Czy ktoś z Was się orientuje czy dwulatki mogą się kąpać w basenie solankowym? Dodam, ze alergicy i po dysplazji oskrzelowo- płucnej. Czy są jakieś przeciwskazania? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-cudownego-misia Re: kąpiele solankowe 06.05.08, 18:38 Nic o przeciwwskazaniach nie słyszałam, ale wiem, że w naszych polskich uzdrowiskach każą dość często przedstawiać zaświadczenie o braku przeciwwskazań. Jeśli woda takiej solanki nie jest bardzo gorąca, a zaraz potem dzieciaki wędrują pod prysznic i są oliwkowane, to chyba nie powinno im zaszkodzić. W końcu nawet niemowlakom się zaleca groty solne i pobyty nad morzem, a starsze dzieci już się w tym morzy pluskają non stop. Odpowiedz Link
tabaluga0 Re: kąpiele solankowe 07.05.08, 10:03 nie mam pojecia, co do solanki, dodam tylko ze gdy bylismy w grocie solnej wieczorem Szymek dostal silnego kaszlu, wszystko zaczelo mu sie odrywac tam w plucach, myslalam ze sie udusi, to pewnie efekt inhalacji, jednak trzeba miec to na uwadze zeby sie nie zakrztusil flegma. Nam dobrze robi mata ozonowa, faktycznie ladnie udraznia drogi oddechowe i oczyszcza. a gdzie ten basen solankowy? Odpowiedz Link