mamakubusia9 15.06.08, 11:19 Dziewczyny jakie chusty polecacie dla wcześniaków? Zamierzam sobie kupić jakąs bo mój maluch cały czas chce być na rękach, ma mega kolki więc chcę mu jakoś ulżyć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanti Re: chusta 15.06.08, 11:53 zależy w jakim wieku i z jaką wagą, dla drobinek wcześniaczych zawsze polecę chustę elastyczną. Odpowiedz Link
bijou82 Re: chusta 15.06.08, 19:21 dla maluszka - elastyczna hanti wie to najlepiej i jej warto słuchać ja madzie nosiłam w elastycznej - ale krótko - ok.3tyg ale była już duża jak zaczęłam nosić - miała roczek (i 5kg) teraz od luego nosimy sie w wiazanej tkanej - babylonii,hoppediz i vatanai ta ostatnia rewelecyjna na lato Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: chusta 15.06.08, 19:47 Zapytaj neurologa albo rehabilitanta o zgodę. Odpowiedz Link
jola23061978 Re: chusta 16.06.08, 00:42 My z Oliwią (wzmożone napięcie gł. nóg, słabo trzyma głowę, zbyt okrągłe plecy) zdecydowanie w tkanej Storche Anna bo miałyśmy elastyka Hoppediz i Oliwia za bardzo garbiła plecy i rehabilitantce też bardziej podoba się w tkanej. Oliwia waży 6-7 kg Odpowiedz Link
hanti Re: chusta 16.06.08, 10:49 Jolu bo elastyczny hopp raczej słabo podtrzymuje. Naprawdę przy wcześniakach i dzieciach z problemami neurologicznymi baaaaardzo ważna jest znajomość właściwości chust różnych firm, alby zaleźć najlepszą dla dziecka. Np moja Karolka w chuście jest noszona tylko przeze mnie, bo jedna strona ciała ma większe napięcie i nikt inny nie potrafi odpowiednio dociągnąć chusty, mój mąż nosi ją w nosidle ergonomicznym i oboje są zadowoleni )) Odpowiedz Link
mamakubusia9 hanti 16.06.08, 23:04 Moje maluchy mają 2 miesiące i jedno waży 2900g, a drugie 3600g. Oboje są lekko wiotcy, pytałam neonatologa i pozwoliła nosić w chuście, ale nie wiem w jakiej. Poleć mi coś, dzięki Odpowiedz Link
hanti Re: hanti 17.06.08, 08:24 jeśli są lekko wiotcy to musi być porządny elastyk bo takie maluszki łatwiej będzie w elastyku ułożyć. Wiesz ze możesz nosić towarzystwo razem,tak jak u Ciebie w brzuszku ???? Chusty mam są dobre i dobrze podtrzymują, albo polekonty. Zobacz które kolory Wam bardziej pasują ) tu są polekonty: www.polekont.pl/?section=offer a tu mam chusty.com.pl/produkty.php?rodzaj=1101080118570841&rodzaj2=1502081134200685&menu=1 odradzam jedynie kupowanie elastyków używanych, one troszkę się ozchodzą, a dla Ciebie przy lekko wiotkich malcach ważne jest żeby dobrze podtrzymywały Odpowiedz Link