Dodaj do ulubionych

buciki trzymajace i usztywniajace kostke

27.06.08, 09:05
takie buciki kazal nam na ostatniej kontroli kupic ortopeda. (kuba
za bardzo odstawia na bok lewa stope)

zwracam sie do was o rade: gdzie, jakiej firmy kupic cos takiego na
lato.
ogladalam w bartku ale wiekszosc jest za krotka i sa strasznie
cieple uncertain
bede bardzo wdzieczna za rade.
moze jeszcze wiecie gdzie kupic toto w warszawie?
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 27.06.08, 09:12
      O widzisz, my też mamy takie ustrojstwo kupić, i zakładać, jak mała chodzi po
      twardym. Podobno są dwie firmy, których sandałki mają miękkie, dobrze
      wyprofilowane podeszwy, łamiące się w 1/3 długości od czubków, i twarde
      zapiętki: Bartek i ecco. to drugie chyba dostępne w Deichmanie. Z innymi trzeba
      po prostu szukać...
      • lazy_lou Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 27.06.08, 09:27

ecco nie ma w deichmanie, tam jest elefant- moje ulubione dzieciece
        buciki ale za niskie.
        <jest jeszcze baren schue, ale to mniej ortopedyczne i wypasione.
        tansze, ale dla zdrowych dzieci tez znosne smile >

ecco sa w... ecco smile
        a bartki jak pisalam za cieple i za niskie w wiekszosci uncertain
        • lazy_lou Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 27.06.08, 09:29
          ktos mi polecal buty www.buciki.com.pl/shopping/producent.php?
          id=Postep&x=4&y=5

jak ja mam taka szkarade zalozyc mojemu dadnysowi? wink
          • lazy_lou Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 27.06.08, 09:35

ktoras z was uzywala tych bucikow?

sa tez granatowe zamszaki, troche <ale tylko troche wink > mniej
            szpetne... wink
          • mama-cudownego-misia Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 27.06.08, 09:37
            Nie noo... obraza majestatu by była smile

A te ecco z ecco nie są dobre? Się pytam, bo my się dopiero wybieramy na zakupy
            smile.
            • lazy_lou Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 27.06.08, 09:51

ecco nie ogladam. oblukam dzis.
              wiem tylko ze sa dziko drogie, jak to ecco.
              i strasznie masywne w wiekszosci.
              nie wiem czy sa odpowiednio wysokie, zobacze.
              • mama-cudownego-misia Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 27.06.08, 09:57
                Podziel się wrażeniami, dobrze? Nie chciałabym swojego malucha męczyć ganianiem
                od sklepu do sklepu i przymierzaniem, więc chętnie skorzystam z doświadczeń
                koleżanki smile
                • traganek Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 27.06.08, 13:04
                  Ja kupiłam wczoraj w Deichmanie Elefanten dla Zosi. Wydają się super-
                  sztywny zapiętek, podeszwa zginająca się, wkładka bardzo miękka.
                  Zosia znacznie lepiej w nich chodzi. Ale będziemy je ubierać tylko w
                  zimniejsze dni bo są dość mocno zabudowane. Wklejam zdjęcie:
                  www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=66723
                  • mama-cudownego-misia Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 27.06.08, 13:22
                    A ładne są smile
                  • lazy_lou Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 28.06.08, 03:03

a takie wystarcza? <nie otwiera mi sie zdjecie tylko galeria>
                    bo my mamy kilka par z elefanta, np te zamsowe z wiatraczkiem,
                    pierwsze w galerii. i takie sandaly
                    www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=72572
                    ale myslalam ze te profilatyczne maja jeszcze dluzsza cholewke,
                    wyzsze sznurowanie uncertain

ps. bylam w ecco- te wyzsze sa od 13.5cm, rozmiar 21. kosztuja ok
                    150, maly wybor wzorow i nie tak miekkie jak elefanty.
    • liti Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 28.06.08, 14:41
      W Jankach pod Warszawą jest sklep Ecco z przecenami i z tym co nie zostało
      sprzedane i jakieś lekkie uszkodzenia (chociaż ja nigdy uszkodzonych butów tam
      nie widziałam). Jest po jednej , dwóch parach no i można nie trafić , żeby był
      rozmiar ale za to ceny są niższe.
    • gruchotka Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 28.06.08, 19:10
      Szkoda, że lekarz nie polecił jakiejś konkretnej firmy.
      Moje wcześniaki od początku są zmuszeni używać butów profilaktycznych, ze względu na ich chorobę i tym samym problemy z chodzeniem i stawianiem stóp. I po wielu próbach z różnymi butami, do chodzenia po domu, czy na krótkich dystansach najlepsze okazały sie zwykłe kapcie Lemigo, takie do kostki sznurowane lub wiązane. Mają w miarę usztywnioną kostkę i miękką podeszwę. Do chodzenia po dworzu, czyli na zewnątrz wink najlepsze okazały się Memo. Są solidnie wykonane, dobrze usztywniają kostkę i maja podeszwę poddającą się stopie, jest w miarę sztywna, ale zgina się w odpowiednim miejscu w czasie chodzenia. Mają zapięcia-rzepy dopasowujące się do stopy dziecka, no i nie sprawiają wrażenia profilaktycznych/ortopedycznych.
      Lemigo www.lemigo.pl/
      Memo www.memoinfo.pl/kolekcja.php?type=start&show=1

Obuwie Postęp, czy Tombud jest wykonane w/g trendów z lat 70/80-tych i niestety sprawia, że dziecko chodzi jak na szczudłach. Moim zdaniem tylko męczy stopy dziecka.
      Tombut www.tombut.com.pl/ln%20tr.jpg
      Postęp www.postep.elblag.pl/pl/?mod=offer&id=1

W Gdańsku był sklep Medort, tam najtaniej sprzedawano sandałki Memo. W Gdańsku NIESTETY sklep zlikwidowano, ale w Warszawie jest, jeżeli to Ciebie interesuje MEDORT, ul. Chałubińskiego 8, tel. 022 862 48 71.
      • traganek Gruchotka 28.06.08, 19:30
        Do jakiego ortopedy chodzicie w Gdańsku?
        • gruchotka Re: Gruchotka 30.06.08, 17:16
          Po wizytach u kilku różnych ortopedów, trafiliśmy do NZOZ 'Krok po Kroku', do dr. Tymeckiej. Jest lekarzem rehabilitacji ruchowej, czyli łączy w sobie wiedzę ortopedy i rehabilitanta, i ma rentgen w oczach, jeżeli chodzi o wady postawy.
          Link z namiarami www.krokpokroku.ima.pl/NZOZ
      • gruchotka Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 28.06.08, 19:41
        gruchotka napisała:

> najlepsze okazały sie zwykłe kapcie Lemigo, takie do kostki
        > sznurowane lub wiązane.

Sznurowane lub na rzep.
        • mlagodna Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 30.06.08, 00:37
          My używaliśmy sandałków z CCC - gufi - mają sztywny zapiętek, trzymaly kostkę,
          mają wyprofilowaną i skórzaną wkładkę. Kosztują ok 30 zetów. Zginają się tam
          gdzie trzeba...
          Nigdy nie kupowałam dziecku butów powyżej 80 zetów bo nie widziałam potrzeby.
          Jest bartek, żyrafa, ecco, elefanten i inne, ale nie korzystam z nich.
          Fakt że trzeba troche poszukać po sklepach ale można znaleźć odpowiednio
          zbudowane buty w normalnej cenie...
          Dziś ma 3,5 roku i też kupuje mu sandały Gufi - nie muszą mieć całej piętki ale
          dobrze trzymające regulowane rzepy na pięcie i stopie. I takie mają smile. Ze
          skórzaną wyprofilowaną wkładką kosztowały 20 zetów.. Takich moge kupić mu 3 pary
          w sezonie smile
          • dooorrota Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 01.07.08, 10:41
            ja kupiłam snadałki firmy Antylopa,fajne,miękka podeszwa,zgina sie w
            1\3,sztywne w piętce i jak porównywałam z bartkami,to są nawet
            wyzsze w kostce i cena w miare przystępna bo ok.70 zeta
    • marteczkaa84 Re: buciki trzymajace i usztywniajace kostke 01.07.08, 23:44
      Witaj, mój synek co prawda nie jest wcześniakiem, ale ma problemy ze
      stopami. Ortopeda również zelcił buciki trzymajace i usztywniajace
      kostke firmy Memo lub Reno. Kupiliśmy Memo
      www.memoinfo.pl/kolekcja.php?type=start&show=1 , u nas
      kosztowały 135 zł. Synek nosi je drugi dzień ,i na spacerze i w domu
      ( zlecenie ortopedy) i rzeczywiście inaczej stawia stopki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka