ewcians Re: Dzs na TVN24 byl doment o urlopie dla nas.. 22.11.08, 02:34 AP77 Co to DOMENT? może wyjdę na ignorantkę i głupka, ale nie mam całego słownika w głowie......a w "google wie wszystko nic nie znalazłam" (szukałam żeby się nie zbłaźnić). No i proszę Cię przybliż szczegóły - co, jak, na jaki czas, dla których z nas..... Nieśmiale przyznam, że po urlopie macierzyńskim jestem zmuszona kombinować jak szkapa pod górę. "Dzięki Bogu" że choruję od lat na schorzenia dotyczące kości, ścięgien, itd. , a ostatnio na problemy z prawidłowym krążeniem krwi w żyłach. Więc ciągnę chorobowe, ale samą mnie męczy już ta sytuacja (kontrole ZUS to chleb powszedni,mimo, że mam schorzenia przewlekłe, starają się mnie sukcesywnie uwalić) Wychowawczego wziąć nie mogę, bo wówczas straciłabym moje marne grosze comiesięczne na zapłatę rachunków i tylko i wyłącznie wyżywienie Dzieci (resztę sprawunków pokrywamy z pensji Męża) Także proszę o bliższe szczegóły jeśli można Odpowiedz Link
ap77 Re: DOMENT= dokument :) chyba n/t 26.11.08, 11:27 tak pisalma szybko chodzilo o dokument Wystapila tam fajna mama dziewczynki-wczesniaczki, niestety nic nowego. Urlopow dluzszych dla nas nie ma i nei bedzie(( Odpowiedz Link
misia0000 Re: DOMENT= dokument :) chyba n/t 26.11.08, 19:11 W przyszłym tygodniu projekt trafi do senatu. Znów będzie dyskusja nad poprawką wydłużającą urlop macierzyński mamom wcześniaków.... Odpowiedz Link