11anetta 05.01.09, 14:21 co jest dziewczyny z czego to moze byc.Tak jest od kilku dni i to tylko jedno.pozdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tumigutek5 Re: lzawiace oczko 05.01.09, 15:31 A nie ma przypadkiem tak w głębi noska jakiegoś katarku , czasami przez to łzawi oczko - tymbardziej jak katar jak woda . Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: lzawiace oczko 05.01.09, 16:31 A zaczerwienione jest, opuchnięte? Trze je sobie? Mógł zadrapać pazurkiem, mógł zatrzeć, mógł mu paproch wlecieć albo rzęsę ma pod powieką. Na razie przepłucz porządnie solą fizjologiczną, a jakby wystąpiło silne zaczerwienienie, spuchnięcie, pojawiła się ropka, etc, idź do lekarza. Odpowiedz Link
maka78 Re: lzawiace oczko 05.01.09, 16:52 Moze tez byc zatkany kanalik lzowy. Moj synek tak mial. Odpowiedz Link
ivonne76 Re: lzawiace oczko 06.01.09, 13:02 U nas podobnie, własnie dzis byliśmy z małym u lekarza - ma lejący katar i w dodatku od 2 dni ropka mu sie leje z oczka a wczoraj rano obudził się biedaczek ze sklejonym od ropki oczkiem. Przemywam mu sola fizjologiczną. P. dr to widziała i stwierdziła, że to od kataru, poza tym wkoło ust ma od ślinienia, smoczka i kataru brzydkie plamy czerwone jakby liszaje. Dostaliśmy na to masć z Vit A i Clotrimazolum. Nie wiem czym jeszcze mogę przemywac oczko oprócz soli fizjologicznej ? Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: lzawiace oczko 06.01.09, 13:03 Najlepiej niczym (żadne rumianki, mleko z cyca, etc), ewentualnie lekarz mógł przepisać maść lub krople z antybiotykiem. Odpowiedz Link
11anetta Re: lzawiace oczko 06.01.09, 13:22 no ja wlasnie dzisiaj rumiankiem przemylam i od wczoraj doszla goraczka maly jest marudny mozliwe ze trzydniowka bo ma kropeczki na tulowiu bardzo slabo widoczne oby to to.pozdr Odpowiedz Link