bartosztomasz 23.03.09, 11:45 Dużymi krokami zbliża się nasz Bartek do domu. Myślimy że warto by było kupić monitor oddechu ( może nawet z niania) . Co myślicie , jakie są wasze doświadczenia w tym temacie? Co wybrać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-cudownego-misia Re: Monitor oddechu ? jaki kupić ? 23.03.09, 11:59 Bardzo warto. Mojemu dzieciowy 3 razy życie uratował. Nie kupujcie takiego na pieluszkę, bo monitorować dziecko powinno sie około roku, a jak niemowlak się zacznie obracać na boki, to mu będzie przeszkadzał. Najlepszy jest taki pod materac, babysense albo Angelcare. Odpowiedz Link
gosiamama.oskara Re: Monitor oddechu ? jaki kupić ? 23.03.09, 13:55 my używaliśmy Angelcare model AC 300,i mam do odsprzedania.Monitor kupiłam nowiutki w sklepie.Sprawdził się super. Odpowiedz Link
zaba002 Re: Monitor oddechu ? jaki kupić ? 23.03.09, 14:21 Polecam, polecam i jeszcze raz polecam !!!! Najlepiej wydane pieniądze jak do tej pory jeśli chodzi o rzeczy dla małej. My kupiliśmy monitor Angelcare z nianią. Nam również uratował Julkę. Do tej pory zapiszczał chyba z pięc razy. Od razu zerwałam się na równe nogi. Teraz od jakiegoś czasu jest spokój Odpowiedz Link
ann_a30 Re: Monitor oddechu ? jaki kupić ? 23.03.09, 14:45 Pozytywną stroną monitora którego czujnik przykleja się do brzuszka ,jest to, że można go wszędzie zabrać - do samochodu, na spacer, a jak ma się dziecko na ręku to i schować do kieszeni. Odpowiedz Link
kicius_85 Re: Monitor oddechu ? jaki kupić ? 23.03.09, 15:14 a ja slyszalam ze ten przenosny monitor malutki nie jest za dobry..ale nie wiem na 100%, my mamy angelcare z niania Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Monitor oddechu ? jaki kupić ? 23.03.09, 16:50 Nie no, dobry, ale dla dzieci z bardzo dużymi problemami neurologicznymi. Normalnie bezdechy nie zdarzają się w sytuacjach, gdy dziecko jest stymulowane (na spacerze, na rękach), tylko w trakcie głębokiego snu w łóżeczku. Odpowiedz Link
kasia284 Re: Monitor oddechu ? jaki kupić ? 23.03.09, 17:31 Angelcare z nianią- również polecam. Zakup konieczny!Pozdrawiam Rodzinkę. Odpowiedz Link
piotrek2308 Re: Monitor oddechu ? jaki kupić ? 23.03.09, 18:10 A ja polecam Babysense2 ,tutaj masz całą charakterystykę monitorka opisaną www.babysense.pl/monitor1.html Odpowiedz Link
gonzo44 Re: Monitor oddechu ? jaki kupić ? 24.03.09, 16:26 piotrek2308 napisał: > A ja polecam Babysense2 Ja również. miałem obydwa (i babysense i angelcare - AC100) i za zdecydowanie lepszy uważam ten pierwszy: naprawdę głośny alarm (duuużo głośniejszy niż ac) - taki że zapewne sam bez dodatkowej interwencji mógłby wybudzić niemowlaka z ew. bezdechu; dopracowana mechanika (mocowany wygodnie na brzegu łóżeczka - ac trzeba gdzieś postawić lub przywiązać); mam wrażenie że pewniejszy w działaniu - zapewne inteligentniejszy algorytm "wykrywania oddechu", filtracji szumów, zewnętrznych hałasów, mniej fałszywych alarmów. AC ma dodatkowe pokrętło regulacji czułości - tu z kolei mam wrażenie, że nie działa to dostatecznie pewnie - jak obniżyć czułość to fałszywe alarmy, jak podkręcić to łapie wręcz zewnętrzne hałasy (klaśnięcie, nie mówiąc o tupnięciu nogą). A tak BTW: u mnie przez rok używania obydwu sprzętów nie żaden zadziałał ani razu chyba (może raz - nie pamiętam dokładnie). Za to nagminnie wyły, bo zapominaliśmy je wyłączać przy wyjmowaniu malucha z łóżeczka. Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Monitor oddechu ? jaki kupić ? 24.03.09, 16:50 Mój "aniołek" Angelcare nie ma pokrętła regulacji czułości. Za to alarm jest tak głośny, że było go słychać na dworze (a było to I piętro, zamknięte dźwiękoszczelne okno i żaluzja + mur grubości 43 cm z 2 warstw cegły i 2 warstw styropianu. Pewnie są różne modele. No i w Angelcarze fajne jest to stymulujące dziecko "piknięcie ostrzegawcze" i mrugająca przy każdym oddechu zielona dioda - z czasem nauczyłam się po częstotliwości błysków poznawać, czy dzieciak się w nocy obudził, czy tylko marudzi przez sen. Trochę mi to zaoszczędziło wstawania. Nie wiem, czy babysense też ma taki system. Generalnie wszystko jedno, jaki kupicie, byle by był i byle pamiętać o jego włączaniu, szczególnie przez pierwsze miesiące + kiedy dziecko ma infekcje. Odpowiedz Link
bartosztomasz Kupiliśmy Aniołka 401 24.03.09, 17:53 Tzn zdążyliśmy kupić Angelcare 401 niania z monitorem ale poza tym najważniejsze : Mamy Bartka w domu !!!! co było dla nas w ogóle niespodziewane dzisiaj ... Dzisiaj dzwonili ze szpitala żeby go szybko zabierać , wskoczyła jakaś epidemia infekcyjna.. grypa jakaś silna czy coś. 6 pielęgniarek ma zakaz przychodzenia do pracy, dzieci porozsadzane po różnych kątach. itd Naszego Bartusia zbadali i powiedzieli, za mamy go brać bo jeszcze nie złapał... Mamy wypis Warunkowy - tymczasowy do 31.03.2009 potem dostaniemy wypis właściwy. ale gdyby coś niepokojącego się działo to mamy go przywieść zaraz o każdej porze dnia i nocy do Zabrza . Oj niesamowicie sie cieszymy .. Kurde trudno opisać jak się czuję... Michał Oj wszystkie mamy dziękuje wam bardzo za dotychczasowe wsparcie .... Odpowiedz Link
bartosztomasz Re: Kupiliśmy Aniołka 401 24.03.09, 17:55 mamy materacyk 10 cm gruby i nie wiemy jeszcze czy będzie aniołek dobrze działał przez tą grubośc , wsklepie powiedzieli ze ma byc max 8 cm , a w instrukcji nic nie pisze ?? narazie cieszymy się Bartusiem , ale zaraz będę montował angelcera ... Odpowiedz Link
mama_janka007 Re: Kupiliśmy Aniołka 401 24.03.09, 18:19 mialam ten sam dylemat materacyk 14 cm a w instrukcji mojego ac bylo napisane, ze do 10 cm bodajze. dopiero dziewczyny tutaj mnie poinformowaly, ze i tak bedzie dzialal. potwierdzam. dziala i na 14 cm bez zarzutu! Odpowiedz Link
mama_janka007 Re: Kupiliśmy Aniołka 401 24.03.09, 18:20 no i najwazniejsze!!!!gratuluje malenstwa w domu!!!! tak strasznie sie ucieszylam jak to przeczytalam!!!! Odpowiedz Link
bartosztomasz Angelcare ac401 25.03.09, 05:24 jak długo odbiornik wytrzymuje po pełnym naładowaniu w Angelcare AC401, ?? Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Gratuluję :-) 25.03.09, 11:07 I jak pierwsza noc Bartka w domciu? Niestety nie wiem, ile wytrzymuje odbiornik, mój działał na baterie. 2 paluszki wytrzymywały około 2 miesięcy. Odpowiedz Link