mama-cudownego-misia 03.05.09, 18:24 Poza tym niepokojących objawów brak. Robić z tym coś? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karro80 Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 03.05.09, 18:31 Piło? Spiewało? A powaznie nie wrzeszczała gdzieś na dworzu z dzieciakami? Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 03.05.09, 18:47 A kto ją tam wie, może nawet popala po kątach A tak na serio babcia nam w ramach uprzejmosci przed wyprowadzka wyłaczyła ogrzewanie na noc. Właczyłam o 4.00, ale zmarznąc zdażyła Odpowiedz Link
tolka11 Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 03.05.09, 18:31 Poczekac. Płukac gardła dziecię raczej nie potrafi? I powiedz jej, zeby nie wrzeszczała, bo pogorszy sprawę. Miłoszowi teraz, w wieku 6 lat, wylazło nawracające zapalenie krtani. powód respi po urodzeniu i podrazniona krtań od tego. No paranoja. Też chrypi, często. Więc płuczemy (a co połknie to jego), ewentualnie Tantum Verde. Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 03.05.09, 18:48 Dzieki, spróbuje tantum verde! Odpowiedz Link
karro80 Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 03.05.09, 18:50 i maselka pociućkać daj - fajnie nawilża Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 03.05.09, 22:25 Dzięki, dałam masełka, tantum verde, paracetamol jako przeciwzapalny i aflubin, bo ma 43% alkoholu i 1% gencjany, wiec trochę to gardło odkazi. Na razie spokój, śpi Odpowiedz Link
kami33 Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 03.05.09, 21:27 Mati tak miał i po dwóch dniach pokazaliśmy się lekarzowi - okazało się że infekcja zaatakowała nie gardło, nie krtań ale właśnie struny głosowe Odpowiedz Link
skomroch1 Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 03.05.09, 22:12 Roch przy zapaleniu krtani tak miał na początku. Potem w ogóle przestał mówić. Żadnej goraczki, żadnych oznak choroby tylko chrypa a potem zero głosu. Nawilżacz do pokoju i psikacz do gardła.I poobserwować w nocy, czy ładnie oddycha. Podobno zapalenie krtani wyłazi w nocy. Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 03.05.09, 22:26 Oj, dzięki, że mi mówisz. Nastawię sobie co godzinę budzik, tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link
kasiaforenc Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 03.05.09, 22:29 Ja miałam taki piękny głosik przy osłabieniu strun głosowych - wtedy najbardziej pomogło tantum verde. Odpowiedz Link
traganek Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 04.05.09, 08:23 A swoją drogą to babcia sadystka? Czy tak nie może znieść rozłąki z Wami? Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 04.05.09, 09:08 Eeech, babcia to jest właśnie jeden z tych tematów na małe forum. w każdym razie gdyby nie takie wyskoki, to byśmy sie nie przeprowadzali A Małgosia jak chrypiała, tak chrypi, temperaturka 37,4, apetyt świetny, troszkę bardziej rozdrażniona jakby... No i nie wiem, do pediatry ją dzisiaj? Odpowiedz Link
anjazzielonego Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 04.05.09, 09:23 Może jeszcze poczekaj, bo nic się nie dzieje na razie. Odpukać! u nas Olka czasem jak poszaleje na dworze czy wydrze się na dwa biedne koty, skrzeczy jak stara wiedźma ja to jakoś intuicyjnie wiążę z respiratorem, choć miała go krótko, ale oczywiście kilku lekarzy nam zwracało uwagę, że często dzieci po respiratorze mają skłonność do zapaleń gardła itp. Ona jest faktycznie podatna na lekkie " podrażnienie" strun głosowych, choć przeważnie dzień - dwa i normalny głos wraca, a jej nic nie jest. Odpowiedz Link
wimperga Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 04.05.09, 12:42 problemy z gardłem to moja specjalność.Ale w maju zwalam je na alergię na pyłki. Jak mi się przypomni to tez stosuję tantum verde albo przepłukuję gardło. P.S. Się dowiedziałam na ww. forum, że sadystką jestem bo ogrzewanie wyłączyłam już ze 2 tygodnie temu. Młode żyją, nawet jakby się lepiej mają bo wcześniej przez ciepłe kaloryfery miały całą zimę zapchane nosy. Odpowiedz Link
lili2006 Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 04.05.09, 22:26 hmm, ja tam chrypiałam od września i od kiedy jakiś miesiąc temu w całym mieszkaniu wyłączyłam ogrzewanie przestałam na chrypkę polecam ARGOL, dla małej to może jakaś inhalacja z tego preparatu. uratowal mnie już z prawdziwych opresji. Odpowiedz Link
mama_oliwki1 Re: Dziecię mi chrypi jak Joe Cocker 04.05.09, 22:34 jeżeli to zapalenie krtani to powinna ''szczekać'' w nocy właśnie i najgorsza jest 3 noc ale to może byc poprostu gardełko wiec zabiegi które stosujesz powinny wystarczyć. jeżeli to krtań to nawilżaj np inhalacje z soli fizjologicznej i cos przeciwzapalnego np pulmicort Odpowiedz Link