1980cynamonek 06.07.09, 01:00 jaka szczepionka lepsza pojedyncza czy szczepionka skojarzona mój syn urodził się w 34tc poradźcie bo jestem zielona w temacie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karro80 Re: szczepienie 06.07.09, 12:09 Myśmy skojarzone brali(heksa)-podobno lepsze. Mała zniosła b. ładnie i heksę i pneumokoki, a teraz prorix. Dziewczyna z 24/25 tydz. Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: szczepienie 06.07.09, 12:42 A o jaką szczepionkę konkretnie chodzi?? Na pewno tam, gdzie to możliwe, wcześniakowi warto podawać szczepionki acelularne zamiast "zywych" - czyli lepszy będzie infanrix od DiPerTe. Czy ma to być od razu szczepionka z żółtaczką czy bez, powinien zdecydować lekarz. Odpowiedz Link
tosheila Re: szczepienie 06.07.09, 13:03 Mamo cudownego misia a na jakiej podstawie lekarz decyduje czy z żółtaczką czy bez? pytam bo pediatrę mamy takiego sobie i w sumie to ja podjęłam decyzję że szczepienie było razem (hexa) aczkolwiek mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam, chociaz teraz to już za późno i pewnie nie powinnam nic więcej na ten temat czytać Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: szczepienie 06.07.09, 14:43 Na podstawie stanu dziecka i kalendarza szczepień - każde prawie szczepienie z kalendarza ma ileśtam powtórek w konkretnych odstępach czasu. My mieliśmy żółtaczkę raz samą w szpitalu i raz w infanrixie hexa, a raz mieliśmy infanrix bez żółtaczki. Odpowiedz Link