owieczka69 07.08.06, 10:47 Napiszcie coś o przedszkolach o Otwocku. Które polecacie i jakie macie doświadczenia. z góry dziękuje w imieniu poszukujących owieczka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patsik Re: przeszkole w Otwocku 07.08.06, 13:27 przetestowałam: Kochanowskiego - zrezygnowałam, bo JEDNA pani ZMUSZAŁA moje dziecko do jedzenia. Pozostałe panie były bardzo w porządku, bardzo duży plac zabaw. Gdyby nie to jedzenie, byłoby super. Majowa(świder) - całkiem miło, chociaż jak na moje wygórowane wymagania - mało elastycznie (konieczność leżakowania trzylatków) - dzieci chodziły rok bez większych problemów nie przetestowałam: w Centrum, chyba ulica Sosnowa. Widziałam kiedyś na spacerze panie z dziećmi - strasznie się DARŁY na maluchy....z tego powodu nie posłałam tam dzieci, chociaż miałam najbliżej.... Dodam, że moje opinie są sprzed 3-4 lat, bo wtedy moje dzieci otwockie przedszkola testowały. Mam nadzieję, że teraz jest lepiej... Odpowiedz Link
amigo9 Re: przeszkole w Otwocku 09.08.06, 01:26 poszukaj w starych wątkach, ten temat był już co najmniej dwukrotnie przerabiany Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: przeszkole w Otwocku 17.10.06, 09:31 fajne jest na Jodłowej, nowy budynek, miła obsługa, fajnie się obchodzą z dziećmi. Nie jest źle Odpowiedz Link
funcia2 Re: przeszkole w Otwocku 17.10.06, 11:02 Polecam to na Batorego. Jest małe, ale PANIE SĄ SUPER!!!!! Wszyscy sie znają, dzieci nie są bezosobowe. Nikt nie zmusza do jedzenia, a z doświadczenia mojego dziecka (jest niejadkiem) mogę powiedzieć, że nawet zaczeło próbować te potrawy, których w domu nigdy nie tknęło. Jedynym minusem jest brak placu zabaw, ale rekompensuje to super taras (dzieci nie są wybrudzone po wyjściu na dwór). Zdecydowanie odradzam to na Karczewskiej - moloch i dyrektorka do d....... Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: przeszkole w Otwocku 17.10.06, 11:24 podobnie jest na Jodłowej, z tym że plac zabaw jest w trakcie tworzenia Odpowiedz Link
owieczka69 Re: przeszkole w Otwocku 18.10.06, 08:25 jak wyglada to przedszkole na jodlowej, jak atmosfera? Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: przeszkole w Otwocku 18.10.06, 08:47 nowoczesny budynek, niezłe wyposażenie. A co do atmosfery, to chodzi tam mój chrześniak, jego siostra oraz chrześnica żony, i chcą chodzić więc chyba źle nie jest:)) Odpowiedz Link
mysz78 Re: przeszkole w Otwocku 17.10.06, 20:10 a w którym miejscu na batorego? bliżej szpitala czy wału? Odpowiedz Link
marta_i_koty Przeszkole przy Batorego... 17.10.06, 20:12 ...jest w pawilonie przy osiedlu mieszkaniowym... Odpowiedz Link
funcia2 Re: Przeszkole przy Batorego... 17.10.06, 21:43 marta_i_koty napisała: > ...jest w pawilonie przy osiedlu mieszkaniowym... nad apteką Odpowiedz Link
bbb21 2,5 latek w przedszkolu 23.11.06, 15:00 Które przedszkole przyjmuje dzieci 2,5 letnie? Na kilka godzin dziennie? 2-3 razy w tygodniu. Dzięki za ew. info. Pzdr Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: 2,5 latek w przedszkolu 23.11.06, 15:25 Takie maluszki przyjmują na Jodłowej w przedszkolu, wszystko zależy od samodzielności dziecka. Przedszkole Miejskie nr 3 ul. Jodłowa 14, 05-400 Otwock, 022 779-29-84, Odpowiedz Link
kalina_p Re: 2,5 latek w przedszkolu 23.11.06, 15:28 tez bym chętnie moja 2,5 latke posłała...jutro ide się dowiedziec do przedszkola przy komendzie policji. Odpowiedz Link
bbb21 Re: 2,5 latek w przedszkolu 23.11.06, 15:44 napisz, jak było; czy chcesz oddać dziecko na 3-4 godziny dziennie? mnie taka opcja interesuje? nie jesteśmy z Otwocka. Odpowiedz Link
funcia2 Re: 2,5 latek w przedszkolu 23.11.06, 22:23 A może zapytaj w żłobku na Wroniej. Bo przedszkole dla takiego malucha na 2-3 dni w tygodniu to chyba za duży szok. Odpowiedz Link
kalina_p Re: 2,5 latek w przedszkolu 23.11.06, 23:25 taki maluch to juz te znie jest...Slyszałam od oani ze sklepu (hehe), ze to przedszkole przy komendzie organizowalo swego czasu 'poranki zapoznawcze" dla 2,5 latków, czyli dzieci zapisane juz do przedszkola kolo lutego przychodzily na 2-3 godzinki z rana, żeby sie oswoic. Nie wiem, ile w tym prawdy, jutro moze sie dowiem, to napisze. Odpowiedz Link