Dodaj do ulubionych

TRASY EGZAMINACYJNE - KRAKÓW

IP: *.gw.ip.pl / *.gw.ip.pl 16.02.04, 19:10
Czy ktoś z Krakowa wie gdzie przebiegają trasy egzaminacyjne zazwyczaj?
W jakie miejsca egzaminatorzy zabierają?
Gdzie sa jakies haczyki, na które trzeba uważać?
Za co was "ulewali" w krakowie na mieście?

Wszystkich zdających w Krakowie, lub tych, którzy tu zdali prosze o odpowiedź.
Z gory dziękiuję - pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Mungo Re: TRASY EGZAMINACYJNE - KRAKÓW IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 07.05.04, 12:53
      Też właśnie szukałem w Googlach informacji na ten temat i właśnie znalazłem
      twój post.
      Ogólnie dobrze poinformowani są instruktorzy prawa jazdy. Jak masz dobrego
      instruktora to zabiera cie często w te trasy. Ja niestety dopiero zacząłem kurs
      więc nie mam jeszcze zbyt wielu informacji...
      Ogólne to dużo jeździ się po Nowej Hucie: Rondo Czyżyńskie, Plac Centralny itp.
      Znam też jeden z najtrudniejszych odcinków egzaminacyjnych - jadąc Nowohucką w
      kierunku Huty, na skrzyżowaniu przy telewizji i M1 (jeszcze wcześniej niż Rondo
      308 Dywizjonu) skręcasz w prawo i jedziesz Ulicą Centralną i dojeżdżasz do
      Aleji Pokoju na wysokości stacji beznynowej ESSO. Trasa ma kilka pułapek i
      podobno ludziska tam często mają wpadkę...
    • Gość: MałGoś Re: TRASY EGZAMINACYJNE - KRAKÓW IP: *.bi.hts / *.hts.com.pl 11.05.04, 08:36
      Hej, to jest właśnie najczęstsza trasa. Ulicą Centralną chodzę dość często i za
      każdym razem widzę jakiś pojazd egzaminacyjny i niezliczone ilości pojazdów L.
      Egzaminatorzy lubią też to małe rondo koło Carrefura w Czyżynach oraz nowe
      skrzyżowanie dwupoziomowe koło II Pułku Lotniczego. Jak zdawałam jechałam
      dokładnie tą trasą. Moja koleżanka również.
      • Gość: Instruktor-Krakus Re: TRASY EGZAMINACYJNE - KRAKÓW IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 11.05.04, 21:59
        Musisz umieć pkonać skrzyżowania z każdej strony:
        rondo Czyżyńskie, rondo przy Caufurze, rondo Grzegórzeckie, rondo Mogilskie,
        rondo w rej0onie M-1,światła pod AWF-em,Centralna - Sołtysowska, zaracanie na
        światłach na Daszyńskiego, Podgórska - Starowiślna w lewo na most,
        jednokierunkowe przy ulicy Na Dołach, Stoczniowców - Nowohucka w lewo,
        Gromadzka - Saska w lewo, oklice Tandety, ul.Sarmacka, przełączki na
        Dąbiu,okolice pętli na Dąbiu.
        Wystarczy opanować zasady zajmowania odpowiedniego pasa przed wjazdem na
        skrzyżowanie !!!
    • Gość: jolly Re: TRASY EGZAMINACYJNE - KRAKÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 21:11
      Z tego co zauważylam to dziewczyny jezdza w lewo z osrodka egz. a faceci w
      prawo. nie martw sie o znajomosc trasy bo na kursie bedziesz jezdzic nimi caly
      czas wiec czy chcesz czy nie, nauczysz się ich na pamięć. Instruktor pokazywal
      mi kilka pułapek ale na egzaminie i tak nie pamietałam gdzie one są. ogólnie
      egzamin jest łatwy tylko stres robi swoje i człowiek głupieje. Mnie ulali raz
      za przekroczenie prędkości a drugi raz miałam na rondzie kotlarskim skrecic w
      lewo a zamiast tego zawrocilam :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka