Dodaj do ulubionych

Nowy system punktów karnych od 2013

IP: 195.158.247.* 02.01.12, 12:35
W jednej z gazet znalazłem takie coś:

"Również w 2013 roku zmienią się zasady związane z systemem punktów karnych. Według nich kierowca będzie mógł uzbierać 48 punktów karnych zanim straci prawo jazdy. Jednak po przekroczeniu limitu 24 punktów, będzie kierowany do Wojewódzkich Ośrodków Ruchu Drogowego na płatny kurs reedukacyjny. Teraz musi w takim wypadku ponownie zdać egzamin. Jeśli w ciągu kolejnych pięciu lat ponownie przekroczy limit 24 punktów, to straci prawo jazdy."

czy ktoś może mi to wytłumaczyć bo nie wiem jak mam to rozumieć: czy ponowne zdobycie 24 punktów skutkujące utratą uprawnień działa tak, że przez kolejne 5 lat będziemy na cenzurowanym i w tym okresie nie można przekroczyć liczby 24 punktów w ciągu 1 roku (punkty po roku się kasują tak jak teraz) czy może wszystkie punkty w ciągu 5 lat się sumują i się nie kasują i ich limit wynosi 24.
Znając radosną twórczość panów policjantów oraz ministerialnych urzędników jestem w stanie uwierzyć już w każdą bzdurę którą wymyślą - tak nie kurde wyćwiczyli w tym śmiesznym kraju. Stąd pytanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: tsa5 Re: Nowy system punktów karnych od 2013 IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.12, 17:04
      jeżeli raz przekroczysz 24 pkt zostaniesz skierowany na kurs reedukacyjny. Jeżeli w ciągu następnych 5 lat od dnia wydania skierowania na kurs przekroczysz 24 pkt starosta wydaje decyzję o cofnięciu ci uprawnień. Czyli ścieżkę do zdobycia uprawnień zaczynasz od początku jak młody kierowca czyli całe 30h teorii i 30h praktyki w OSK.
      I to będzie bardzo bolesne, bardziej niż egzamin w WORDZIE na obecnych zasadach.

• Gość: tsa5 Re: Nowy system punktów karnych od 2013 IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.12, 17:27
        no i zapomniałem dodać najważniejszego, punkty będą się kasowały z upływem jednego roku tak jak do tej pory.
        • Gość: gieroy Re: Nowy system punktów karnych od 2013 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.12, 21:19
          po przekroczeniu 24 punktów pokiwają ci tylko palcem,wyzerują licznik ale potem przez 5 lat trzeba się pilnować bo nie możesz w tym czasie przekroczyć 24 oczek - będą się kasowały dopiero po 5 latach...
    • buizu Re: Nowy system punktów karnych od 2013 14.01.12, 13:00
      Ciągle zmieniają, cudują - ciekawe po co to komu?
      • Gość: aj Re: Nowy system punktów karnych od 2013 IP: *.play-internet.pl 05.10.12, 19:27
        Po to żeby buło więcej kasy w budżecie :)
        -Kurs
        -Egzamin
        -Blankiet...
    • freedgoo Re: Nowy system punktów karnych od 2013 13.11.12, 03:14
      決して周囲がやってくれることではありません。自分自身で立ち上がらなくてはいけませんこの絵本はどんな苦しみに遭っても、 いかに屈辱を受けようと、 頑張って、 ヴィトン 懸命に生きる全ての人に贈りたい「心の癒し絵本」です。是非、 ご購入ください!。USB2.0ハイスピードモード対応のUSBハブ機能を2ポート搭載したフルキーボードです。マウス、 ルイヴィトン ゲームパッド、 USBメモリなどのUSB機器を接続可能です。 側面と背面のそれぞれに1ポートを装備していますので、
      <P>幅広のUSB機器の接続に便利です。お送りする商品は、 必ず発送前にチェックしておりますが、 念のため、 お手元に届いたら、 <A href="www.lvplaza.org/">ヴィトン</A> ご確認をお願いします。 使用後の交換はお受けできませんので、 ご了承ください。 お届け後11日以上経過した商品。- 様々な難易度- パズルメモリー保存- パズルのリセット!デバイスをシェイクしてパズルピースを元の位置に戻せる!- 完成したパズルを確認して上達をトラッキング。-
      <P>エキスパートのためのアドバンスモードあり!全てのパズルを解き終わったらこの新たな方法でパズルに挑戦しよう!- Atomiconによるクールなバックミュージック。注意:ゲーム説明は英語ですが、 全てのチュートリアルはアニメーションでわかりやすく表示されます。「個性的な消費」とは裏返せばルイヴィトンのバッグを買える人と買えない人が出てきたということでもあります日本人の価値観はお財布の中身が変えたといっても過言ではないでしょう。青山通りをポルシェで運転してももう誰も振り向かなくなりました。でも繁華街で安売りに人だかりがあれば覗きに行くでしょう。でもハイテンションになってきたら、 目が冴えて眠れなくなってしまう。以前は小遣い、 いや、 生活費握り締めて一日中パチンコパチスロしてたりしたよなあ。^^;それよりは一服盛って寝る方がよっぽどマシだよね。そんなに簡単に「想定外」という考え方をしてはいけない。事故の可能性があると、 2005年以降、
      <P>何度も国会で質問してきた、 なぜ対応してこなかったのか。誤りを認め、 海江田経済産業大臣が、 今後「想定外」という言葉は使わないようにすると4月初めに言った。財布と同様にシック、 <A href="www.lvplaza.org/">ルイヴィトン</A>
      <P>ルイヴィトンの財布は、
      <P>このシーズンを持っている必要がありますです。デザインは目を見張るものがあると快適さが財布のスタイルは、 <A href="www.lvplaza.org/">
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka