Gość: muertosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 18:43 Jak się ustawiam na pasie do tego manewru i wykonuje go to czy przy skręcniu mogę najechać lewym przednim kołem na linię którą miałem po lewej stronie samochodu gdy zaczynałem manewr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciekaw Re: prostopadłe tyłem IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.01.05, 19:23 Przeciez po lewje stronie jestes ograniczony pacholkami, wiec raczej niemozliwe jest najechanie na linie, nie ustawiaj sie z byt blisko nich, bo przy wjezdzie na penwo najedziesz, najlepiej utawi samochod po srodku, miedzy garazem a pasem ograniczajacym z lewej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienius_ Re: prostopadłe tyłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 19:38 ALE mi chodzi o ten pas ograniczający na początku. Jak stoje przed manewrem to stoje na pasie i mam linie po obu stronach. Ale jak ruszam to zaczynam skręcać w prawo i pytanie brzmi czy moge wtedy lewym kołem najechać na linię po lewej, linię ograniczającą pas z lewej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: prostopadłe tyłem IP: *.bloknet.org / *.org 05.01.05, 21:54 No przecież ta linia jest linia ciągłą, więc chyba wiesz co oznacza najechanie na tą linię. Odpowiedź brzmi - NIE MOŻNA. Obszar wjazdu do tego zadania wynosi 5 m, co spokojnie wystarcza na prawidłowe wykoanie zadania. Aby prawidłowo wykonać to zadanie musisz się ustawić swoimi prawymi kołami na prawej linii, lub bardzo blisko tej linii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucek Re: prostopadłe tyłem IP: *.bloknet.org / *.org 05.01.05, 22:05 Dokladnie tak ma byc jak mówi Arti. Linię przerywaną tą od łuku można najeżdzać jeżeli nie wykonuje sie tegoż manewru, a jak wykonujesz prostopadły tyłem ona już nie obowiązuje wiec można po niej jeżdzić - co notabene wiele kursantów nie wie.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś