Dodaj do ulubionych

prostopadłe tyłem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 18:43
Jak się ustawiam na pasie do tego manewru i wykonuje go to czy przy skręcniu
mogę najechać lewym przednim kołem na linię którą miałem po lewej stronie
samochodu gdy zaczynałem manewr.
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekaw Re: prostopadłe tyłem IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.01.05, 19:23
      Przeciez po lewje stronie jestes ograniczony pacholkami, wiec raczej niemozliwe
      jest najechanie na linie, nie ustawiaj sie z byt blisko nich, bo przy wjezdzie
      na penwo najedziesz, najlepiej utawi samochod po srodku, miedzy garazem a pasem
      ograniczajacym z lewej strony
      • Gość: gienius_ Re: prostopadłe tyłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 19:38
        ALE mi chodzi o ten pas ograniczający na początku. Jak stoje przed manewrem to
        stoje na pasie i mam linie po obu stronach. Ale jak ruszam to zaczynam skręcać w
        prawo i pytanie brzmi czy moge wtedy lewym kołem najechać na linię po lewej,
        linię ograniczającą pas z lewej strony.
        • Gość: Arti Re: prostopadłe tyłem IP: *.bloknet.org / *.org 05.01.05, 21:54
          No przecież ta linia jest linia ciągłą, więc chyba wiesz co oznacza najechanie
          na tą linię. Odpowiedź brzmi - NIE MOŻNA. Obszar wjazdu do tego zadania wynosi
          5 m, co spokojnie wystarcza na prawidłowe wykoanie zadania. Aby prawidłowo
          wykonać to zadanie musisz się ustawić swoimi prawymi kołami na prawej linii,
          lub bardzo blisko tej linii.
          Pozdrawiam
          • Gość: Lucek Re: prostopadłe tyłem IP: *.bloknet.org / *.org 05.01.05, 22:05
            Dokladnie tak ma byc jak mówi Arti. Linię przerywaną tą od łuku można najeżdzać
            jeżeli nie wykonuje sie tegoż manewru, a jak wykonujesz prostopadły tyłem ona
            już nie obowiązuje wiec można po niej jeżdzić - co notabene wiele kursantów nie
            wie.. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka