IP: 212.122.214.* 02.12.05, 16:52
Witam jak patzrec aby dobrze sie zatrzymac na luku jadac przodem. Bo mi
czasami wyjdzie ze sie zmieszcze w tych 40 cm a czasami staje za daleko. Niby
instruktor mi mowil ze mam patrzec na slupek ale to nie zawsze wychodzi:/ a
jazda na czuja to moze byc roznie.

---------------
27.12.2005 1 egzamin na prawo jazdy
Obserwuj wątek
    • Gość: P.S Re: Łuk IP: 83.27.226.* 02.12.05, 16:57
      poczytaj trochę innych postów bo tam jest pełno dobrych rad - ten temat był
      jednym z najczęściej poruszanych
    • w357 Re: Łuk 02.12.05, 17:00
      Gość portalu: Karol napisał(a): Bo mi
      > czasami wyjdzie ze sie zmieszcze w tych 40 cm a czasami staje za daleko.
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      Już kiiiilka osób pytało o ten "problem".
      Niestety ,to trzeba wytrenować !!!
      Niektórzy twierdzą,że należy ustalić jakiś punkt na masce,który pokryje się ze
      słupkiem i takie inne magiczne tłumaczenia :-)

Osoby które mają wady wzroku mogą mieć z tym delikatny problem,ale dobrze
      widzący powinni mieć "zmysł" określenia odległości do danego punktu!!!

Trening,trening,trening !!!
      • Gość: Karol Re: Łuk IP: 212.122.214.* 02.12.05, 17:07
        No ok to inne pytanie czy na egzaminie jak sie zatrzymam na koncu luku jadac
        przodem to czy samochod musi stac idealnie prosto czy moze leciutko stac po
        skosie tylko zeby sie zmiescic w tych 40 cm. Ja na luk powoli mam taki sposob ze
        patrze na slupek i na koniec mask ii w tedy mniej wiecej jak mi sie zleje to sie
        zatrzymuje.
        • ewosia Re: Łuk 02.12.05, 17:11
          prawy slupek w polowie prawej wycieraczki w stanie spoczynku. przynajmniej w
          punto.
          • Gość: Karol Re: Łuk IP: 212.122.214.* 02.12.05, 17:20
            No tak tylko ze np u mnie na placu nie ma z prawej a z lewej strony slupek a
            pozatym jezdze corsa
            • Gość: linka Re: Łuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 17:31
              Ja patrzyłam w prawe lusterko i zatrzymywałam się jak byłam blisko linii i
              miałam widoczną górną połowę pachołka w lusterku. Ewentualnie patrzyłam na
              słupki z przodu i musiałam mieć prawą tyczkę dokładnie na rogu samochodu.
              A tak w ogóle to jeździłam na takim placu, że się wpadało w dołek na początku i
              końcu tego manewru, więc właściwie nie miałam określonych punktów odniesienia,
              tylko jak się nauczyłam wpadać w dołki, to potem zatrzymywałam się na wyczucie.
              Zawsze było dobrze (na równych placach też:))
              • mativvv Re: Łuk 02.12.05, 17:45
                ja nie miałam wcale nerwów zrobiłam łuk tak jak mnie uczył instruktor i wyobraź
                sobie 2 razy zrobiłam identyczny błąd najechałam prawym kołem na linie bo gdy
                popatrzyłam w lewe lusterko żeby wyprostowac koła automatycznie auto zjeżdżało
                na prawą linie i co klops nie każdy łuk na koszykarskiej odpowiada temu co mają
                instruktorzy ja byłam na 4
      • Gość: Asiula Re: Łuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 18:46
        Ja zawsze łuk wjeżdzałam na wyczucie i za każdym razem się udawalo 3mam
        kciuki :)
        • Gość: dianda Re: Łuk IP: *.icpnet.pl 02.12.05, 18:50
          to samo mialam, na wyczucie :)
          zadne wycieraczki i takie tam... trzeba uwierzyc w siebie i przestac myslec o
          dwa w prawo, dwa w lewo... oooo max w prawo. To gubi. Przynajmniej ja dostawałam
          pzrez to pomieszania z poplatanym. zamiast sie skupic na manewrze, liczyłam
          obroty... bosh...
          Przejedzcie łuk kilkanascie razy pod rząd... wtedy bedzie okey (moj patent ;) ,
          dodam ze na niego moj instruktor mial chyba alergię i się smial z tego).
          • doda-di Re: Łuk 02.12.05, 21:11
            łuk trzeba wyćwiczyć , ja dojeżdżalam na czuja , nigdy nie patrzyłam co do
            centymetra, a egzaminator na placu i tak się kręci po calym placu i bardziej
            zwraca uwage na płynną jazde na wstecznym niż na to zatrzymanie z przodu.

... a tak na marginesie to zdawałam 25.11.2005 - zdałam za pierwszym razem...
            pozdrawiam
            i trzymam za was kciuki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka