Dodaj do ulubionych

3razy w plecy

31.07.07, 22:08
witam!a co powiecie na to ze za pierwszym razem niezdalam na miescie poniewaz
najechalam 3cm lewym kolem na linie tak powiedzial egzaminator ale wpozo moglo
tak byc za to za drugim razem egzaminator stwierdzil ze gdy sprawdza sie
obecnosc plynu do spryskiwaczy to nie mowi sie ze po OTWARCIU powinno byc go
widac lecz po OTWORZENIU wiec mowie do chlopa ze dla mnie to to samo a on z
usmiechem na twarzy a dla mnie nie i to byl koniec na kartce napisal ze
niepotrafie sprawdzic obecnosci do spryskiwaczy wiecie co robia se ludzikow
jaja !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: lynch Re: 3razy w plecy IP: 217.119.70.* 31.07.07, 22:32
      Egzaminatorzy tak jak instruktorzy nauki jazdy sa rowno pie..i*ci...
    • Gość: otwieraczka Re: 3razy w plecy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 23:01
      halinus1 napisała:

> nie mowi sie ze po OTWARCIU powinno byc go widac lecz po OTWORZENIU wiec
      mowie do chlopa ze dla mnie to to samo a on z usmiechem na twarzy a dla mnie
      nie!!!

To samo. Są to dwie formy czasownika prostego, różniące się aspektem (opozycja
      ndk-dk) i grupą koniugacyjną (opozycja: I -IVb - wzorce koniugacyjne) - jest to
      jednak ten sam wyraz o znaczeniu różniącym się niuansami nie powodującymi
      rozbieżności semantycznej, więc, o ile się nie mylę, zamienne użycie tych dwóch
      form grozi co najwyzej popełnieniem błędu fleksyjnego, nie powodujacego
      konsekwencji na płaszczyźnie semantycznej, a więc należącego do kategorii tzw.
      błedów pospolitych. O ile mi wiadomo, popełnienie błędu językowego z zakresu
      pospolitych nie skutkuje przerwaniem egzaminu praktycznego na prawo jazdy
      kategorii B - Słownik Poprawnej Polszczyzny p.red. W.Doroszewskiego podaje
      formę: "OTWORZENIU" jako tą gorszą, nie podając jej jednak w kategoriach błędu
      językowego - podobnie rzecz ma się z błędami tzw. rażącymi, nie znajdującymi
      się w tabeli zadań egzaminacyjnych (zgodnie z tabelą 2 $9 DZ.U.05.217.1834),
      więc klasyikacja pomyłki językowej w kategoriach błędu rażącego również nie
      skutkuje natychmiastowym przerwaniem egzaminu praktycznego kategorii B.

Tak bym mu odpowiedziała. Uwaliłby mnie na znajomości przepisów, ale
      przynajmniej miałabym poczucie wyższości językowej:)
      • Gość: hehehe Re: 3razy w plecy IP: *.kalisz.mm.pl 31.07.07, 23:09
        ale sie popis ............
        • Gość: otwieraczka Re: 3razy w plecy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 23:33
          Żeby się popisać, powinien być Markowski (Doroszewski nieaktualny), ale założę
          się, że facet nie zrozumiałby wiele więcej pomiędzy: czasownik-egzamin
          praktyczny-dziennik ustaw), więc Doroszewski by wystarczył. Jeszcze trochę w
          ten deseń, np., że on popełnił rażący błąd fonetyczny. I jeszcze bym się gnoja
          zapytała, gdzie to jest napisane w rozporządzeniu. Przykład z kurkiem wlewu
          oleju to juz inna kwestia - nieumiejetność nazewnictwa technicznego, które jest
          wymagane... chociaż nie: Przygotowanie do jazdy, sprawdzenia stanu technicznego
          podstawowych elementów pojazdu odpowiedzialnych bezpośrednio za bezpieczeństwo
          jazdy, oraz ruszanie z miejsca. Jak się wkurzę, to mi się włącza taka
          techniczna nawijka.
    • Gość: Luzaczka Olej kujawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 23:15
      Jak sie uczylam tych wszystkich czynnosci kontrolno-obslugowych i powiedzialam
      instruktorowi:"Tu jest olej" to uslyszalam:"Tak pani powie na egzaminie?To juz
      bedzie po wszystkim!"nie rozumialam dlaczego,a on mi mowi,ze to jest KUREK
      WLEWU OLEJU!Bo olej to moze byc np.Kujawski.Jak dla mnie to egzaminator musi
      byc naprawde chory/niewyzyty i rabniety,zeby za przeslowienie sie oblac!
      • Gość: hm Re: Olej kujawski IP: *.wro.vectranet.pl 31.07.07, 23:45
        aż się nie chce tych bzdur słuchać... dziewcze nie ma pojęcia o czym pisze...
        gdyby to był powód oblania egzaminu to przy dzisiejszej technice (czyt. kamery)
        już dziesięć razy złożyłaby odwołanie... ale łatwiej jest złożyć winę na
        egzaminatora niż przyznać się do własnych braków;) a może wystarczyłoby się
        przygotować do egzaminu??? i on nie miałby powodu wystawić oceny negatywnej?;)
        zastanów się nad tym może dojdziesz do tego samego wniosku... żenada
        • lionne7 Re: Olej kujawski 01.08.07, 16:25
          Kamery i mikrofony są, ale w środku auta. Co z tego, że nagrał się obraz, jak
          dźwięk nie...
          Jak może teraz udowodnić w jaki sposób ją oblał?

Ja bym się nie dała tam na miejscu. Pomijając już to czy miał rację że to nie
          jest to samo i czy w ogóle to jest powód do oblania, to przecież można
          poprawiać nie zaliczone zadanie chyba że błąd zagrażałby bezpieczeństwu.
          • halinus1 Re: Olej kujawski 02.08.07, 20:15
            to wlasnie moge poprawic i poprawilam powiedzialam to samo czyli po otwarciu i
            1000 razy bym tak mowila bo dla mnie to to samo i juz!a tak pozatym uwazam ze
            jestem dobrze przygotowana i z opowiadan ludzi wiem ze niektorzy egzaminatorzy
            lapia ludzikow za slowka!ale nic to napewno kiedya zdam!mam egzamin za tydzien
            wiec mosze pocwiczyc POLSZCZYZNE!
            • Gość: Jagoda Re: Olej kujawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 01:12
              A moze nie oblal Cie za przejezyczenie czy jak to tam nazwac tylko mial na
              mysli ze plyn spryskiwaczy sprawdza sie spryskujac szyby???Mnie przynajmniej
              tak uczyli...Moze byl jakis dziwny i nie chcialo mu sie tlumaczyc?
              • Gość: Gosiak Re: Olej kujawski IP: *.tvk.torun.pl 06.08.07, 01:24
                Są wytyczne i wcale nie trzeba od razu pryskać na szyby tylko cytuje:
                "osoba egzaminowana musi zaprezentowac ze potrafi sprawdzić [...] punkt d)
                poziom plynu w spryskiwaczach - osoba egzaminowana powinna co najmniej wskazać
                zbiornik i po jego otwarciu stwierdzić obecnośc płynu"

Swoja drogą nikt nie pomyślał ze jak maska jest otworzona a szyby zamknięte to
                w kamerach ani widu ani słychu co się dzieje z egzaminatorem i egzaminowanym,
                więc dobra szansa aby zrobić z nas palantów...
                Ale my się nie damy bo przepisy znamy :P
                • Gość: kierofca Re: Olej kujawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 20:34
                  od tego mama takie małe dyktafony cyfrowe (takie jak rywin u
                  michnika)...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka