Gość: gość Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 11:00 Było bardzo fajnie, wykłady i jazdy bez problemów. POLECAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia.. Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.chello.pl 18.03.09, 08:19 wczoraj zdałam za pierwszym razem i stąd chciałam bardzo bardzo podziękować mojemu instruktorowi Panu Piotrowi za wiare we mnie i niebiańską cierpliwość! polecam też wogóle szkołe na Salwatorze bo rzeczywiście kurs był bardzo na poziomie i warto było zapłacic więcej ale teraz już mam to z głowy. Polecam kurs w soboty i niedziele, ja na takim byłam i faktycznie było bardzo przyjaźnie i konkretnie. Raz jeszcze dziękuje i polecam Pana Piotra z autosalwatoru. Odpowiedz Link Zgłoś
blau_auge Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa 03.09.09, 21:09 hej ja jestem strasznie zadowolona. za pierwszym razem zdałam bez najmniejszych problemów:) szczególnie polecam instruktora Krystiana Wawro(695588366), bardzo dobrze wyszkoli każdego na dobrego kierowcę i nie ma żadnych problemów z umawianiem się na jazdy. serdecznie polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xyla Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 17:15 Ja niestety nie mam dobrej opinii o tej szkole. Na początek muszę podkreślić, że jestem osobą wymagającą, ale kurs w tej szkole jest drogi i wydaje mi się, że mam do tego prawo. Ale po kolei: Pierwszą rzeczą, która wyjątkowo mi się nie spodobała, było badanie lekarskie - przyszedł lekarz do grupy, wszyscy wypełnili odpowiednie formularze, a następnie formularze te były sprawdzane przy innych kursantach. Uważam, że takie coś jest niedopuszczalne, bo choć ja nie mam żadnych wstydliwych problemów zdrowotnych, to istnieje wiele schorzeń, o których nie ma ochoty się mówić przy kilkunastu obcych osobach, a jednak w takich warunkach nie byłoby wyjścia i np. trzeba by powiedzieć na głos: "tak, leczę się na depresję", lub "jestem uzależniony od alkoholu, ale od x lat nie piję" - żenada. Po drugie, w chwili zapisu poinformowano mnie, że nie ma problemu z wyborem instruktora, jeśli ma się kogoś poleconego, to można z nim się uczyć i koniec. W sali wykładowej wisiała lista instruktorów, a na niej kilka dobrze kojarzących się nazwisk. Kiedy skończyła się teoria i rozpoczęły zapisy, okazało się, że każdy komuś znany czy polecony instruktor już w tej szkole nie pracuje! No i trzeba było się zdać na los. I jeśli już mowa o tym losie, to po trzecie - mnie się nie poszczęściło. Pan Grzegorz to sympatyczny człowiek, ale nauczyć za bardzo nie potrafił - przynajmniej ze mną mu nie wyszło, ale dobry instruktor chyba potrafi nauczyć każdego. Za kilka dni zdaję egzamin, wybrałam się na dodatkową jazdę do zupełnie innego instruktora z innej szkoły, a on mi jasno powiedział: "to źle, to źle, to źle itd..." Podkreślę jednak, że uwagi te były konstruktywne i już po 2 godzinach wprowadzając je w życie, jeżdżę odrobinę lepiej, ale o egzamin drżę, bo wiem, że nie zdążę zmienić złych nawyków i odzwyczaić się od robienia określonych błędów. I jeszcze jedna istotna uwaga - szkoła reklamuje się licznymi gratisami, m.in. bezpłatnym egzaminem wewnętrznym - może i niektórzy instruktorzy tego przestrzegają, ale nie Pan Grzegorz. U niego egzamin odbywa się w ramach 30 h jazdy... a to chyba mówi samo za siebie. Zatem najważniejszy jest instruktor, a nie szkoła. Chodźcie do poleconych i nie zdawajcie się na los... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.chello.pl 02.11.09, 13:07 Polecam z tej szkoły Pana Roberta! Bardzo konkretny i szczery gość. Egzamin miałam w tamten czwartek i choć nie wierzyłam sama to go zdałam! Polecam tego instruktora z salwatora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __85 Mateo Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.chello.pl 12.11.09, 22:10 też polecam te szkołe i pana Andrzeja z czerwonej Toyoty! robiłem w autosalwatorze kurs weekendowy i faktycznie było tak szybko jak zapewniali i na wypasionej toyocie, na egzamin czekałem 12 dni,więc chyba szybko , zdałem za pierwszym razem i jeździłem tam gdzie mnie uczył p.Andrzej, także polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 23:19 Mi też się niestety trafił za instuktora Grzegorz Rycerz...jeśli was uczy to jak najszybciej ZMIEŃCIE INSTRUKTORA!! Gościu w ogóle nie umie uczyć, musiałam dokupić dodatkowe jazdy w innej szkole, bo po kursie z nim nic się nienauczyłam. I powiem, że od razu zauważyłam różnice pomiędzy nim a moim nowym instruktorem...po 2 h z tym nowym dużo więcej sie nauczyłam niż podczas wszystkich 30h z panem Grześkiem!! A co najważniejsze czułam, że ktoś w końcu chce mnie czegoś nauczyć i jak najwięcej praktycznych uwag mi dawał, a mój pierwszy instruktor to cały czas tylko chciał rozmawiać i dyskutować, a ja przecież zapłaciłam szkole, aby ktoś mnie nauczył jeździć i do egzaminu przygotował, a nie, że nie mam z kim pogadać i nie mam co z czasem robić. W zamian za Autosalwatotor polecam szkołe KLASA pana Artura Meja, i wszystkich jego instruktorów, bo jest to mała szkoła, ale za to dba o swoich kursantów. A instruktorzy są naprawdę dobrzy i z dużym doświadczeniem uczenia. Strasznie żałuję, że przy wyborze szkoły kierowałam się odległością szkoły odemnie i ceną kursu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dameczek Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: 212.160.153.* 04.09.09, 15:35 Bardzo przyjemna szkoła bardzo szybko udało mi sie zrobić tam kurs nie miałem wiekszych problemow ze zdaniem egzaminu.. A jeśli chcesz dobrego instruktora to Krystian Wawro :) z nim napewno zdasz;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litewek Tylko OSK AutoSalwator + Krystian i zdasz ! IP: *.ghnet.pl 07.09.09, 20:16 Ja zrobiłem kurs weekendowy,jeździłem z Krystianem Wawro-świetny instruktor, wszytko wytłumaczy spokojnie-każdemu!! Nie ma problemu z godzinami, jeździ się tylko po trasach egzaminacyjnych!Ja zdałem za pierwszym razem dobierając tylko 2 godziny przed egzaminem ! Auto Salwator + Krystian i zdasz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))))))) Re: Tylko OSK AutoSalwator + Krystian i zdasz ! IP: 77.236.0.* 28.11.09, 21:53 Ja z kolei polecam Roberta:) Bardzo sympatyczny i wyrozumiały. Dobrze tłumaczy. Posiada ogromną wiedzę, co czasem jest rzadkością u wielu instruktorów:P Naprawdę POLECAM:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Tylko OSK AutoSalwator IP: *.ghnet.pl 10.01.11, 12:14 Ja tez polecam Roberta Buczka :) Egzamin zdałam właśnie dzięki cennym uwagom instruktora. Zwraca uwagę na wszystkie miejsca z którymi się zetknęłam, bądź mogłam się zetknąć na egzaminie. Trasę przejechałam w zasadzie bezbłędnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kursantka Salwator Re: Tylko OSK AutoSalwator + Krystian i zdasz ! IP: *.ds3.agh.edu.pl 23.06.11, 23:33 Patrząc na fakty dotyczące jazd na panem Krystianem muszę przyznać, że: odwołał/przesunął mi 6 na 15 jazd, najczęściej na 2-3 godziny przed, jako powód podając, że "nie da rady". Po drugie nie nauczył mnie w ciągu 30 godzin: tego co jest pod maską samochodu, a wymagane jest na egzaminie, gdzie znajdują się jakie światła i jak się je włącza, a także parkowania równoległego. Wiedząc, że chcę zdawać egzamin na Balicach, zdecydował, że pojedziemy tam może ze 4 razy (reszta czasu została spędzona w Nowej Hucie, a dwie lekcje na placu manewrowym). Uważam, że pan Krystian jest przereklamowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Tylko OSK AutoSalwator + Krystian i zdasz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 12:30 Nie bede go usprawiedliwiac, ale ... Dziewczyno, Ty chcialas nauczyc sie JEZDZIC czy jezdzic tylko po ulicach na Bronowicach, gdzie nie ma zadnego ronda, zadnego trudnego skrzyzowania? 4 lekcje po drogach na Bronowicach, czyli 8 godzin z 30, to naprawde wystarczajaco. Chcialas sie uczyc jezdzic na pamiec po tej okolicy czy przyszlas na kurs prawa jazdy, gdzie instrukror ma Cie nauczyc poruszania sie samochodem po calym miescie? POMYSL. Nawet, jesli kursant zdaje na Bronowicach, jezdzi rowniez po Hucie, bo tylko tam moze zapoznac sie z sytuacjami, ktorych nie doswiadczy zdajac egzamin na Balickiej. A plac manewrowy - jesli spedzilas dwie lekcje, to chyba wystarczajaco? Jak dlugo chcialas uczyc sie robic luk? Pol kursu? Trzeba bylo isc do STACHa, hehehe, tam kursanci jezdza na kazdych zajeciach na plac manewrowy w ramach oszczednosci :))) na benzynie. Moim zdaniem nie masz na co narzekac. Owszem, odwolywanie jazd w ostatniej chwili nie jest fair, to, ze instruktor nie pokazal Ci swiatel w samochodzie i tego, co jest pod maska - tez nie w porzadku, parkowanie - no coz ... to tez nie swiadczy o nim dobrze, ale cala reszta wydaje mi sie byc ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kursantka Salwator Re: Tylko OSK AutoSalwator + Krystian i zdasz ! IP: *.ds3.agh.edu.pl 27.06.11, 14:28 Ja nie napisałam, że chciałam, żeby Krystian tylko nauczył mnie jak zdać egzamin. Huta zasadniczo różni się od Balic. W tym drugim przypadku więcej jest ulic jednokierunkowych lub dwu, które są bardzo ciasne, a to uważam, że za mało z nim przećwiczyłam. Zanim tam pojechaliśmy pierwszy raz, to powiedział nawet takie zdanie "na Balicach nic nie ma", więc to świadczy o tym, że potraktował mnie od linijki i z góry założył, że świetnie sobie na takich drogach poradzę. Tak chyba nie powinien postępować instruktor. Poza tym muszę dodać, że ma świetne żarty i mniej się dzięki temu stresowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salwator-odradzam Re: Tylko OSK AutoSalwator + Krystian i zdasz ! IP: *.187.239.15.ip.abpl.pl 27.09.11, 19:49 w salwatorze tylko teoria jest prowadzona swietnie. A Krystian traktuje kurstantow, a moze tylko ja jedna mialam tego pecha, z buta.Odwolywane zajecia i nieprzyjemna atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert8605@p2.pl Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 14:21 Ja robilem prawko na kat. A - i musze powiedziec ze jest duuuzo lep[iej niz sie spodziewalem, teorie zrobilismy w 4 dni :) i to pona program, bo dowiedzialem sie duzo rzeczy o oponach, kaskach ubiorze. No a jazdy - gyttttttaraaaaa - naprawde spoko instruktor. Kazdy na luzie, bez napinki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.chello.pl 08.10.09, 00:29 zgadzam się, też robiłem u nich prawko na moto i faktycznie znają się na rzeczy i z egzaminem problemu nie miałem najmniejszego. teraz polecam ich innym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robbi opinie --> Kraków; OSK AutoSalwator IP: 83.142.184.* 07.12.09, 17:50 musze przyznać że było szybciej niż zakładałem, zrobiłem u nich kurs weekendowy i powiem szczerze - polecam. zajęło mi to 6 tygodni, egzamin zdałem właśnie dziś i dlatego polecam te szkołe ale przedewszkim instruktora Janka Mięsowskiego z tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 11:05 zdałam za pierwszym razem, mam pewne zastrzeżenia ale ogólnie to jestem zadowolona... :D powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jul86 polecam autosalwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 16:24 polecam szkołe autosalwator i kurs w soboty , ja właśnie skończyłam i jestem pod wrażeniem , szczególnie tego że wbrew moim obawom jeżdże, a z instruktorów bierzcie Pana Piotrka! polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: polecam autosalwator IP: *.chello.pl 07.07.10, 16:48 Też polece każdemu te szkołe z Salwatora, gdyż właśnie jestem po egzaminie, a ponieważ sama kiedyś szukałam tu szkoły, dziś piszę co i jak. Teoria świetna,no może trochę jak w kinie się czułam a instruktor nas chciał zagadać, ale fajnie rozwiązane terminy bo zawsze od 18:00 więc każdemu pasowało. Jazdy super, zawsze po 2 lub 3 godziny , w aucie klima więc git. Instruktora mi przydzieli i jeździłam z Panem Markiem, ale musze powiedzieć że bardzo życzliwy i poukładany facet, egzamin wewnątrzny za 1 razem, państwowy również! Polecam każdemu! Ode mnie duży plus + Odpowiedz Link Zgłoś
viki1079 Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa 06.03.10, 15:57 praktycznie same pozytywy, a czy ktoś nie poleca tej szkoły? jakieś negatywne doświadczenia, osobiście boję się instruktorów-zboczeńców (a troche się nasłuchałam na ten temat :) też mam w planach zapisanie się do nich na kurs. Kogo odradzacie? Odpowiedz Link Zgłoś
viki1079 Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa 06.03.10, 16:03 i jeszcze jedno: jeżdził ktoś z instruktorem z czarnej toyoty? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 12:16 o rany ! robiłam tam kurs ale nie widziałam tej Toyoty z wampirem ;) za to śmiało moge polecić Pana Grześka Odrę z czerwonej Toyoty bo zdałam za 1 razem egzamin i wogóle uważam że jest super nauczycielem, więc jak robisz tam kurs to wybierz Jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia T. Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.chello.pl 02.09.10, 00:03 Polecam Ci zdecydowanie ten ośrodek na Salwatorze! Robiłam u nich kurs w weekend , a jeździłam z Panią Gosią! Bardzo życzliwi ludzie, pomocni i cierpliwi. Egzamin choć po 38 h jazd na kursie - to za pierwszym razem! Sama nie moge uwierzyć! Polecam Autosalwator! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: 93.159.164.* 21.09.10, 13:06 Bardzo polecam całą szkołę AUTO-SALWATOR!!! Ja jeździłem z Panem Piotrem. Jest spokojny jak nikt, opanowany i wymagający ale dzięki niemu zdałem prawko za pierwszym razem. Polecam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Kraków; OSK AutoSalwator 26.09.10, 21:28 PROSZE NIE ZASMIEC TEMATU OPINIAMI O INNYCH OSRODKACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RS Salwator Kraków IP: *.xdsl.centertel.pl 30.11.10, 20:52 Musze pochwalić szkołe i oczywiście innstruktorke Panią Madzie bez której pewnie bym nie zdała! Kurs bardzo szybko, byłam na tym wieczorowym , rzeczywiście 5 dni, na jazdy przydzielają lub można samemu wybrać instruktora jak sie zna i wie kogo chce. Zdawałam na Koszykarskiej, bez problemu, na egzamin czekałam 9 dni, także niezbyt długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.ifj.edu.pl 20.12.10, 13:49 Chce polecić P. Jasia Mięsowskiego z Autosalwatora, przesympatyczny czlowiek i świetny instruktor, po kilku oblanych egzaminach i jazdach dodatkowych z innymi instruktorami wogole stracilam nadzieje, że zdobede prawko, ale zdałam! dzięki P. Jasiowi Mięsowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: 149.156.44.* 25.01.11, 13:27 Chce polecić P. Jasia Mięsowskiego z Autosalwatora, przesympatyczny czlowiek i świetny instruktor, po kilku oblanych egzaminach i jazdach dodatkowych z innymi instruktorami z innej szkoły (nie bede wymieniac nazwy) wogole stracilam nadzieje, że zdobede prawko, ale zdałam! dzięki P. Jasiowi Mięsowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.play-internet.pl 10.06.11, 11:50 ja również mogę jak najbardziej polecić Pana Jasia Mięsowskiego:) Zdałam wczoraj egzamin. Szkoła jest bardzo dobra. Terminy nie odległe. I jeździ się na dieslach a nie na gazie;p Pan Jasiu jest dyspozycyjny cały dzień i łatwo się jest dogadać co do częstszych jazd:) POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.ghnet.pl 05.01.12, 16:56 Nie wiem, przez kogo są pisane te opinie, może ja po prostu źle trafiłam i pan Jan Mięsowski ma jakieś gorsze tygodnie, ale jako instruktor jest po prostu tragiczny. Kiedy po raz pierwszy wsiadłam do samochodu, padło pytanie: "Czy jeździłaś już kiedyś samochodem?". Kiedy odpowiedziałam, że nie, to instruktor w geście załamania oparł głowę o kierownicę i tak siedział przez dobrą minutę... po czym podniósł się z westchnieniem i stwierdził że no trudno, MOŻE jakoś damy radę. Nie rozumiem, sami zawodowi kierowcy przychodzą na kurs prawa jazdy??? Potem zostałam przepytana ze świateł - instruktor kazał mi stanąć przed maską samochodu i mówić, które światła włącza. Na nic zdały się moje wyjaśnienia, że ja po raz pierwszy w życiu stoję przed Toyotą i że nie wiem, które on światła włącza, przecież to jest coś, co powinien mi pokazać właśnie instruktor... zostałam zbesztana, że co ja w ogóle robię na jazdach, skoro nic nie umiem i jak ja mogę nie znać świateł. Kiedy wsiedliśmy do samochodu to usłyszałam, że teraz objaśni mi wszystkie kontrolki, bo ich z pewnością też nie znam... Po pierwszej jeździe byłam załamana, ale mimo to wytrzymałam z tym instruktorem 4 jazdy. Teraz żałuję, że nie zmieniłam instruktora od razu i że zmarnowałam tyle czasu. Miałam za to niedawno pierwszą jazdę z Panią Moniką Suder i mogę ją z czystym sumieniem polecić każdemu! Teraz widzę, że pan Mięsowski nie pokazał mi wielu rzeczy, nic nie tłumaczył (przez całą jazdę była cisza, tylko jak coś źle zrobiłam to słyszałam "i co Ty robisz!") i na jeździe z Panią Moniką nauczyłam się więcej, niż na poprzednich czterech z panem Janem razem wziętych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzik Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.xdsl.centertel.pl 05.01.12, 19:51 haha.. no to faktycznie miałaś przygodę moi , ale w podręczniku który dają wszystkie te rzeczy o które pytał Pan Jasiu są, tylko po co się przemęczać .. Ja jeździłem z Panem Sławkiem , bardzo fajny gość , ale wymagający i też miałem krótkie odpytanie po teorii, przed pierwszą jazdą. Ale uważam że to jest dobre podejście, bo o wiele lepiej mi się uczyło - kiedy samemu już dużo wiedziałem. Myślę że po prostu zamiast narzekać powinnaś skupić się na nauce , bo łopatą Ci do głowy nie wsadzą, a szkołę uważam za bardzo na poziomie, 4 znajomych tam robiło kurs i wszyscy pozdawali egzaminy bez problemu, zresztą jeśli jeździsz jeszcze to przygotuj się na końcu kursu na mega sprawdzian z teorii :/ pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.ghnet.pl 08.01.12, 15:45 Co z tego, że w podręczniku mam wszystkie światła opisane i znam ich nazwy, skoro nigdy nie widziałam ich na żywo? Tym bardziej, że światła pozycyjne, drogowe i mijania są tuż obok siebie. No ale Ty już oczywiście wiesz lepiej, czy się przemęczam czy nie :) Poza tym nie opisałam wszystkich sytuacji, m.in. tego, jak o godzinie 22, po zakończonych jazdach, instruktor wysadził mnie na rondzie Grunwaldzkim i powiedział, że pod szkołę nie podjedzie, bo ma z ronda bliżej do domu. Albo jak trzy godziny przed jazdą przełożył mi ją dwie godziny do przodu, bo ktoś dzień wcześniej zrezygnował. Kursant ma obowiązek przekładać lub odwoływać jazdy nie później niż dzień przed, ale instruktora to już nie obowiązuje? :) Zapewniam, że problemu z nauką nie mam, a mam prawo na pewne rzeczy narzekać i to robię. Szczególnie, że aktualnie mam porównanie, a nowego egzaminu z teorii na szczęście zdawać nie będę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka OSK Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 10:06 MOI, mam wrazenie, ze szukasz dziury w calym. Kiedy po raz pierwszy wsiadłam do samochodu, padło pytanie: "Czy jeździłaś już kiedyś samochodem?" I co w tym zlego? Bardzo dobrze, ze Cie o to zapytal. Gdybys umiala jezdzic, oszczedzilabys i sobie i instruktorowi marnowania dwoch godzin jezdzenia po parkingu i cwiczenia ruszania i zatrzymywania. Kazdy instruktor pyta na poczatku czy mialas juz kiedykolwiek stycznosc z samochodem, czy cos potrafisz, cos wiesz, sprawdza Twoje wiadomosci i ewentualne umiejetnosci, zeby moc ocenic od czego moze zaczac. Nie rozumiesz tego? Potem zostałam przepytana ze świateł - instruktor kazał mi stanąć przed maską samochodu i mówić, które światła włącza. (...) Kiedy wsiedliśmy do samochodu to usłyszałam, że teraz objaśni mi wszystkie kontrolki, bo ich z pewnością też nie znam... Tu tez nie zauwazam powodu do oburzenia. Takie rzeczy, jak omowienie swiatel i kontrolek, sa z reguly omawiane juz na wykladach, a instruktor jedynie sprawdza czy bylas na zajeciach, uwazalas, nauczylas sie. Ma do tego prawo, zwlaszcza, jesli jest wymagajacy. (...) nie opisałam wszystkich sytuacji, m.in. tego, jak o godzinie 22, po zakończonych jazdach, instruktor wysadził mnie na rondzie Grunwaldzkim i powiedział, że pod szkołę nie podjedzie, bo ma z ronda bliżej do domu. Tu juz przeszlas sama siebie :))) Rzeczywiscie, straszne. Wolalabym zdecydowanie bardziej wysiasc o 22 na rondzie Grunwaldzkim, przynajmniej stamtad jest sie czym dostac gdziekolwiek o tej godzinie, niz na Salwatorze, z ktorego nic nie jedzie o tej porze, albo isc na nogach z powrotem chocby pod Jubilat. Poza tym, jezeli Ci to nie odpowiadalo, moglas sie nie zgodzic. Nie umiesz sie odezwac, tylko pisac anonimowo na forach i sie zalic? Albo jak trzy godziny przed jazdą przełożył mi ją dwie godziny do przodu, bo ktoś dzień wcześniej zrezygnował. Jestem pewna, ze Ci nie narzucil tego, tylko zadzwonil i zapytal, zaproponowal zmiane godziny. Cos Ci sie zlego w zwiazku z tym stalo? Gdybys nie mogla, to przeciez bys nie przyszla te dwie godziny wczesniej, prawda? I jazda odbylaby sie o tej porze, o ktorej byla zaplanowana. Ja nie widze w tym nic zlego i nic dziwnego. Skoro ktos instruktorowi zrezygnowal z jazdy, to natruralnym jest, ze dzwoni do innego kursanta z pytaniem, czy moze przyjsc wczesniej, zamiast siedziec kilka godzin i czekac bezczynnie. Tez mialam taka sytuacje, nie widze w tym nic zlego, jezeli kursant tylko moze, to dlaczego nie? Kursant ma obowiązek przekładać lub odwoływać jazdy nie później niż dzień przed, ale instruktora to już nie obowiązuje? Ciekawe ile razy Ty mu odwolalas zajecia lub przelozylas w ostatniej chwili na inna godzine, skoro tak piszesz. He? Ja zlego slowa o Panu Jasiu nie powiem, nie mialam zadnych zastrzezen do jego osoby i sposobu uczenia, wiec raczej mam wrazenie, ze to Ty histeryzujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.home.aster.pl 09.01.12, 19:35 ale wywody ... ja tam robiłem kurs w Salwatorze i jeździłem z tym gościem, bardzo fajny kolo, starszy i bardzo grzeczny był do mnie, zdawałem na Balicach , za pierwszym razem zdałem. Ja tam polecam Pana Jasia, szkolił też moją siore i również zdała od strzała, a jakaś zdolna chyba nie była do jazdy. Ale mam pytanie, czy orientuje się ktoś jak to będzie w tym roku, czy jak zdałem egzamin teraz to czy będe musiał robić jeszcze jakiś dodatkowy kurs i czy prawko będę miał tylko na 2 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olkalia Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.13, 08:26 też robiłam u Pana Mięsowskiego kurs, prawko zdane za pierwszym razem :) Bardzo miły, spokojny instruktor. (zdawałam na balickiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.ghnet.pl 13.02.12, 23:02 Może zacznę od tego, że to, że Ty nie masz zastrzeżeń nie oznacza, że nikt inny nie może ich mieć. Może w stosunku do Ciebie był w porządku, ale nie do mnie, więc nie rób z siebie wszechwiedzącej i nie wypisuj, że histeryzuję. Możesz mieć inną opinię, ale przestań zaprzeczać cudzym, bo Cię tam nie było i o całej sytuacji nie masz pojęcia. Nie wiem, czy umiesz czytać, czy po prostu się czepiasz dla czepiania. Nie widzę problemu w pytaniu, czy umiem jeździć, tylko w reakcji, jaka pojawiła się po mojej odpowiedzi. Nie rozumiesz tego? To, że Ty wolałabyś wysiąść na rondzie Grunwaldzkim nie oznacza, że ja również. Pół kilometra od ronda o 22 wcale nie ma tak dużo ludzi, z Salwatoru miałam dojazd, z ronda niekoniecznie. Odezwałam się, ale widać, że tam byłaś skoro wiesz, że nie. Jazdy ani razu nie odwołałam ani nie przełożyłam. Co do świateł, pisałam już wcześniej. Polecam cofnąć się do mojego poprzedniego posta. Skoro nie mam problemów z następnym instruktorem, to chyba jednak nie we mnie jest problem. Ale zawsze pojawią się przemądrzali, którzy wiedzą wszystko o wszystkich, bo im się z instruktorem udało, więc to pewnie kursanta wina. Trochę pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RittO78 Salwator IP: *.home.aster.pl 06.07.11, 12:31 Zdane za 1 razem! Polecam te szkołe , zdałem odrazu i to w NH (Koszykarska). Bierzcie instruktora Krzyśka - tel>608405308. Naprawde polecam gościa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.11, 20:55 Cześć. Sorry że powracam do tematu ale każdy tu pisze że ta szkoła jest dobra ale za droga a na stronce pisze że kurs weekendowy tylko 950 zl oczywiście wiem ze do tego jeszcze dochodzą materiały i badania ale i tak to jest cena jedna z tańszych w Krakowie. Więc czemu wszyscy piszą że jest to szkoła za droga? Oto dowód: www.autosalwator.pl/index.php?page=weekend Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa 05.09.11, 05:56 Materialy masz w cenie kursu. Do tej kwoty musisz doliczyc sobie tylko badania lekarskie, czyli okolo 50 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 23:03 więc całość kursu to jedynie 1000 zł. Ale czy w tej cenie można dostać coś konkretnego czy tylko cięcie kosztów i nauka po najniższej linii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kert Salwator Kraków IP: *.home.aster.pl 05.09.11, 23:48 Bo to zawsze była droga szkoła , ja u nich robiłem 2 lata temu ten kurs za 1500 zł , a teraz on kosztuje tylko 950 zł (ten sam). Fakt że wtedy badania były w cenie, ale to i tak duża różnica. Tu jest dużo starych postów , popatrz na daty , są nawet sprzed paru lat, więc pewnie stąd te rozbieżności. Ceny spadły, konkurencja wyrosła , ale z pewnością polece Ci Salwator , moja dziewczyna niedawno właśnie tam zrobiła kurs za uwaga: 888 zł, zdała za 1 razem. Instruktor godny polecenia to z pewnością Pan Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Salwator Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 23:15 Zobaczymy najbliższy kurs weekendowy 24 września więc od wtedy zacznę i zobaczę czy się opłacało. A jeździ się tam na yariskach w dieslu? Bo słyszałem że nieraz ośrodki mają yariski w gazie a później na egzaminie jest inny silnik i co chwile gaśnie a to wzmaga stres. Szkoda mi tego że nie można się umówić z instruktorem na jazdy w innym miejscu Krakowa bo w większości szkół tak jest, no ale za tą cenę cudów nie możemy wymagać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Salwator Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 23:04 Ale na stronie pisze "Regularna cena kursu to: 1200 zł". Więc jak to mam liczyć niżej pisze 950 a wyżej małymi literkami detaliczna cena 1200? Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Salwator Kraków 14.09.11, 10:23 Wszystkie samochody sa w dieslu. To na pewno. Wiec niespodzianki na egzaminie na pewno nie bedziesz miec. Jezeli pisze, ze regularna cena to 1200, a na dzien dzisiejszy, przykladowo 950, to czego tu nie rozumiesz? Normalnie kurs kosztuje 1200, ale w promocji, dzis, jutro ... itd. 950, wiec korzystaj, poki jest. Jak masz jakies obawy, to zapytaj co wchodzi w cene kursu, czy sa wliczone badania, materialy szkoleniowe, egzamin wewnetrzny ... Kto pyta, ten wie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Salwator Kraków IP: *.xdsl.centertel.pl 15.09.11, 14:39 Opłaci Ci się bo to faktycznie uczciwa szkoła, właśnie zrobiłem tam kurs właśnie weekendowy, bardzo mam dobre odczucia, samochody w dieslu , wykłady bardzo fajne, solidne materiały i skrypty do nauki. Polecam Ci instruktorkę Panią Monikę Suder. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Salwator Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.11, 21:04 Chciałem się jeszcze dowiedzieć jakie tam autobusy i tramwaje chodzą chodzi mi o nazwę przystanku Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Salwator Kraków 23.09.11, 21:14 To akurat mozesz sobie chyba sprawdzic samemu? - jakie tramwaje i autobusy. Poszukaj przystanku Salwator, albo Kosciuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Salwator Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.11, 11:39 Witajcie, ja mam pytanie odnośnie umawiania się z instruktorem (jeśli już ktoś o to pytał, wybaczcie, ale od trzech dni czytam wszystkie wątki dotyczące Autosalwatora i w głowie mi się już miesza ;) ). Mieszkam w miejscu, z którego nie mam bezpośredniego dojazdu na ul. Kościuszki. Czy instruktorzy są skłonni podjechać samochodem gdzieś gdzie będę się mogła bez problemu dostać czy jazdy zawsze muszę zaczynać pod siedzibą szkoły? Jaka jest praktyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Salwator Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 07:12 Jak sie dogadasz z konkretnym instruktorem, to moze tak, ale podejrzewam, ze tylko wtedy, kiedy osoba jezdzaca przed Toba bedzie chciala skonczyc jazde w tym samym miejscu, co Ty rozpoczac, chociaz nie liczylabym na takie praktyki co jazde, bo wiadomo, zwykle wczesniej jezdzi ktos inny, a nie zawsze jedna i ta sama osoba i watpie, zeby przed kazda jazda instruktor pytal czy moze skonczyc z nia gdzies indziej, a Ciebie specjalnie informowal, ze bedzie lub nie. W innym przypadku nie licz na to, jak sobie to wyobrazasz, ze on/ona skonczy przykladowo o 12 na Kosciuszki, a potem bedzie specjalnie jechac gdzies po Ciebie i marnowac swoj prywatny czas, za ktory nikt mu/jej nie placi? No chyba, ze dojazd po Ciebie bedzie wliczony w Twoj czas jazdy, to co innego, podejrzewam, ze wtedy instruktor sie zgodzi, zeby robic Ci za taksowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: odnośnie dojazdu instruktora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.11, 11:30 Droga Aniu, spokojnie, nie tak ostro. Mieszkam niedaleko, bo w okolicach Balickiej, gdzie i tak chciałabym jeździć, tyle, że dojazd z pracy mam do d... A i z Bronowic wygląda to nie najlepiej. Nie denerwuj się tak, nie wyobrażam sobie, ze instruktor będzie robił za moją taksówkę, no już, spokojnie! zapytałam tylko jaka jest praktyka, więc nie dorabiaj, proszę, teorii na temat tego co sobie wyobrażam a czego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_sam_ochodzik Re: Salwator Kraków 06.10.11, 14:03 zachwalanie przez moderatora szkoły, w której sam pracuje, jest co najmniej niesmaczne, a kasowanie nieprzychylnych postów - żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Re: Salwator Kraków 06.10.11, 22:18 Czyzby? Podejrzewam, ze do mnie skierowany byl ten post, zatem ciekawa jestem ktory nieprzychylny post skasowalam (moze mylisz pojecia "nieprzychylny" z "nie na temat" ???), a w ktorym miejscu wychwalam ponad niebiosa ta szkole (tu pewnie tez mylisz "zachwalanie" z "odpowiadaniem na pytania") i skad wniosek, ze w niej pracuje? ah konkurencja, konkurencja ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kich Re: Salwator Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.11, 22:20 Pewnie ze stacha piszą oni są taką nie uczciwą konkurencją :D Zresztą się okaże niedługo bo pojutrze zaczynam kurs w salwatorze i mam nadzieję że wpiszę tu pozytywną opinie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrzu Re: Salwator Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.11, 22:26 Nie pisałbym z jakiej to szkoły mogą się podszywać i pisać złe komentarze niekoniecznie w stachu Co do koleżanki wyżej co pytała się o umawianie się z instruktorem gdzie indziej na mieście. Wystarczyło napisać do salwatora maila a o to odpowiedź: ,,Witamy ! Zazwyczaj jest to ul.Kościuszki, jednak można po porozumieniu sie z instruktorem rozpoczynać lub kończyć w innym miejscu. Należy wtedy brać pod uwagę iż przejazd z Kościuszki w umówione miejsce może zabrać instruktorowi kilka do kilkunastu minut. Pozdrawiamy!" Nie musisz dziękować za pomoc :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Salwator Kraków IP: *.xdsl.centertel.pl 17.10.11, 18:47 Który instruktro jest lepszy Marcin czy Krzysiek ? Bo nie wiem któego sobie wybrać. Jeździł ktoś z nimi i możecie coś powiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malka Re: Salwator Kraków IP: *.xdsl.centertel.pl 20.10.11, 19:54 Bierz Pana Krzyśka, bardzo fajny facet. Przede wszystkim dobrze tłumaczy i jest spokojny jak aniołek, nawet ja coś zapier... ;) poza tym przepisy zna świetnie bo jest policjantem, więc chyba nie masz się co zastanawiać, ja zdałam za 1 razem na Koszykarskiej, więc go polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Salwator Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 19:26 ja jeździłam z Panem Krzyśkiem i jestem bardzo zadowolona, ale jeździłam tez z Panią Gosią i również nie mam żadnych zastrzeżeń a wręcz jestem pozytywnie zaskoczona podejściem i sposobem nauczania Pani Gosi, także polecam tych instruktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpenmilka Re: Salwator Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.11, 01:26 Witam, odbyłam kurs w Auto Szkole Salwator, i niestety, nie zdecydowałabym się na ponowny wybór tej szkoły. Jeśli chodzi o wykłady teoretyczne, +/-, plusem było mnóstwo omówionych sytuacji, rzetelna nauka znaków, sporo dobrych rad, minusem była część traktująca o pomocy lekarskiej, niestety przeprowadzona w bardzo powierzchowny sposób, zostało nam pokazane kilka slajdów, i to wszystko. Jeśli chodzi o praktykę, jeździłam z Krystianem Wawrą, tutaj niestety jedynie do plusów mogę zaliczyć bardzo dobrą naukę "placyku", i... poczucie humoru instruktora. Był problem z umawianiem się na jazdy, sporo odwołanych godzin, w okolicach 20 godziny na moje pytanie co dziś konkretnego ćwiczymy usłyszałam "a, tak sobie po mieście pojeździmy". Po 30 godzinach kursu nie wiedziałam, jak wygląda samochód pod maską, o pokazanie świateł musiałam kilka razy prosić, nie doprosiłam się o naukę przełączek, i najważniejsze, Krystian niestety jeździ tylko po Hucie, przez 30 godzin kursu nigdy nie byłam w okolicach znajdujących się na lewo od ulicy Koszykarskiej, gdzie odbywa się większość egzaminów. Po kursie dokupiłam kilka godzin w innej szkole, instruktorka za głowę się łapała raz po raz pytając jak to nigdy tutaj nie byłaś, jakim cudem tego manewru nie znasz. Jeśli wybierzecie Auto Szkołę Salwator, może traficie na konkretniejszego instruktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temma Re: Salwator Kraków IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.11, 10:36 Ja właśnie robie kurs w Salwatorze i chciałem jeździć z Panem Wawrem , bo koleżanka która robiła tam kurs jakieś 2 lata temu mi go polecała , ale ... jak się dowiedziałam jest na wypowiedzeniu , bo zwalniają go z Salwator-u. Przydzielono mi innego instruktora - Pana Dawida i powiem że jestem bardzo zadowolona, jak czytam opinie o Panu Wawrze to chyba słusznie go zwolnili. A tak z ciekawości czy ktoś wie ile teraz trzeba czekać na egzamin po skończonym kursie i czy to prawda że można się zapisać na egzamin z teorii jeszcze w trakcie robienia kursu w szkole ? Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Salwator Kraków 10.11.11, 12:28 Nie, zgodnie z przepisami nie mozna. Musisz miec ukonczony kurs w calosci (teoria i praktyka), zaliczony egzamin wewnetrzny i dopiero wtedy z wydanymi dokumentami idziesz do Osrodka Egzaminacyjnego zapisac sie na egzamin. Innej mozliwosci nie ma, choc niektore szkoly wydaja swoim kursantom zaswiadczenia o ukonczeniu szkolenia, mimo, iz tak naprawde go nie zakonczyli. Jest to zwykle oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpenmilka Re: Salwator Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 01:00 Jeśli będzie to Twój pierwszy egzamin będziesz czekał/a ok 2tyg, po pierwszym niezdanym egzaminie -czego Ci nie życzę, przynajmniej w październiku był problem z zapisem, koleżanka dwa razy jeździła na Koszykarską, nie było bloczków na zapis, za 3 razem się udało, ale na egzamin czekała miesiąc i 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komin Re: Salwator Kraków IP: *.ip.netia.com.pl 06.01.12, 13:08 Około 2 tygodnie? Hahaha. Ja się zapisałem kilka dni temu na pierwszy mój egzamin i mendy mi dały termin za miesiąc. Wyzyskują ludzi i tyle złodzieje z Mordu. Jak spotkam takiego jednego to go zaMORDuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 11:09 Witam, Bardzo polecam szkołę Auto Salwator, właśnie skończyłam kurs, jestem bardzo zadowolona z części teoretycznej jak i praktycznej. Polecam Panią Gosię Czajowską, która była moją instruktorką, jest osobą cierpliwą, życzliwą oraz co najważniejsze potrafi swoją wielką wiedzę, którą posiada przekazać w całości kursantowi ( a robi to naprawdę bardzo dobrze :-))) Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabarbar Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 00:11 dla osób zastanawiających się jak wygląda kurs w tej szkole: -teoria w 5 dni (+ kawka, herbatka) - raczej się nie dowiesz niczego nowego, ale fajnie się słucha; -po zakończeniu teorii, a przed jazdami trzeba zdać pierwszy egz. wewnętrzny; drugi raz po zakończeniu jazd; Zaczynałam kurs w grudniu, ze względu na oblężenie czekałam na pierwszą jazdę 2 tygodnie, później było lepiej (koleżanka zaczęła miesiąc temu i mogła już jeździć po dwóch dniach). Co do instruktora-Dawida Jeziorka- super człowiek, nie wyobrażam sobie, żebym mogła trafić na lepszego. Atmosfera podczas jazd była bardzo fajna. Polecam gorąco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukonczony_kurs Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 19:19 Jeśli ta szkoła, to koniecznie należy wystrzegać się instruktora Adama S. Jest bardzo kiepski, jeśli chodzi o przekazywanie wiedzy i ma olewający stosunek do swojej pracy - byle wyjeździć 30h i do widzenia. Jazda z tym instruktorem była stresująca. Największym problemem dla mnie jest to, że źle wytłumaczył jak ruszać pod górkę i sam często sterował sprzęgłem (przez cały kurs, nie informując o tym) - przez to mam bardzo zły nawyk zbyt wczesnego zdejmowania nogi ze sprzęgła. Po takim okresie potrzeba mi będzie dużo dodatkowej jazdy, aby naprawić złe pierwsze przyzwyczajenia. Zdarzały się również sytuacje, kiedy instruktor hamował na bezpiecznym przejeździe przez skrzyżowanie, kiedy mi zależało na przyspieszeniu, a później udzielał nagany za "brak dynamiki jazdy", bo przecież można było przejechać... Błędy popełniane przez kursanta czasami były poprawnie identyfikowane, omawiane i była dana rada, jak ich uniknąć w przyszłości. Niestety tylko czasami, bo dużo razy zdarzyło mi się prosić o dodatkowe wyjaśnienia, bo w ogóle nie było wiadomo, na czym polegał błąd i jak go unikać - niestety pan Adam czasami był zbyt zmęczony, żeby wysilać się na tłumaczenia (czasami jeździ ponad 12h dziennie, a to już starszy pan). Pod maskę nie zaglądnęliśmy ani razu podczas całego kursu. Światła były poruszone na pierwszej godzinie, ale i tak nic z tego nie pamiętam. Z pozytywnych stron umawianie się na jazdy nie stanowiło problemu i kilka skrzyżowań było rozpracowanych na dobrym poziomie. Podsumowując - po tym kursie nie będę w stanie zdać egzaminu i muszę zainwestować w dodatkowe jazdy, więc nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szalona Kasia M. Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.fema.krakow.pl 16.07.12, 21:18 Autor: Szalona Kasia M. Sluchajcie kazdy zrobi jak uwaza, ale ja plecam te szkole. Teoria poprowadzona przez Pana Grzesia w sposob konkretny, podkreslajacy najwazniejsze informacje, starannie wytlumaczone skrzyzowania, ronda itp. zagadnienia. Nie jest to suchy monolog i odliczanie w stylu ile zostalo do konca, ale uzupelnione o ciekawe filmiki, slajdy z ktorych mozna rowniez wyciagnac przydatne wnioski, choćby pod katem przyszłego egzaminu, ale i przyszlej jazdy w zyciu po zrobieniu prawka, a nie jakies glupkowate ogladanie tego, co jest zbedne i zapycha czas. Jesli chodzi o praktyke jezdzialam z Panem Janem Mięsowskim i napisze krotko facet zna sie na technice jazdy i umie te wiedze przekazac, poczucia humoru tez mu nie brakuje. Swoja droga pozdrowienia dla obu sympatycznych Panow :) A jesli chodzi o szybkosc zrobienia kursu to ja rozpoczelam kurs 14 kwietnia 2012 -weekendowy a zakonczylam w polowie czerwca, gdyby nie to, ze mialam pelno innych obowiazkow typu praca, caly kurs zrobilabym pewnie w 5 tygodni, bo instruktorzy sa naprawde do dogadania sie, nie robia problemow. Dzis 16-go lipca 2012 zdalam egzamin na Balicach za pierwszym razem!!!!!! Jeszcze nie moge w to uwierzyc tak na marginesie, ale jestem przeszczesliwa, ze wybralam te szkole, bo pozwolila mi zrealizowac moje marzenie. Dziękuję Wam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert58 Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.play-internet.pl 07.09.12, 11:03 do tej szkoły zapisałem mojego syna, nie narzekał - instruktorzy cierpliwi i wyrozumiali, na szczęście na koniec kursu nie wyłudzali dodatkowych godzin, syn zdał za 2 razem, uważam, to za sukces! sprawdź sobie jeszcze jak szkoła wypada na tle innych czyli jak wygląda zdawalność, ceny, zniżki - rzuć okiem chociażby na www.autoq.pl jest to strona z rankingiem szkół, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.iandax.pl 14.09.12, 12:00 Nie słyszałam nic złego na temat tego ośrodka który jest w Krakowie już od dawna. Mój brat zdawał tam na kategorię A i był zadowolony. Ale to było jakiś czas temu a dzisiaj nie wiem jak to wygląda. Widziałam jednak filmy z jazdy w szkole ale jazda z Panem Witoldem i zastanawiam się nad tą szkołą bo też najwyższy czas zrobić prawko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 11:41 jak komuś spieszno przed zmiana przepisów to nie polecam, teoria co prawda szybko robiona ale z jazdą to już masakra strasznie się ciągnie, a mają tylko 6 samochodów i po ponad 15 kursantów na łebka, nie ma szans na wyrobienie się na czas, czas kursu jaki podają 5/7 tygodni to teraz jest nie realny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moli Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.ds15.agh.edu.pl 16.11.12, 19:34 Witajcie! Może ktoś z was wie jak teraz mniej więcej wygląda egzamin wewnętrzny w Auto Szkole Salwator? Niestety nie dopilnowałam sobie terminów i mam teraz ponad tygodniową przerwę w jazdach i nawet nie mam jak się spytać instruktora. Ogólnie wszystkie jazdy kończę z początkiem grudnia. A jeśli chodzi o ten egzamin wewnętrzny to on jest tylko z teorii czy też części praktycznej? Czy na ten egzamin wewnętrzny trzeba ustalać jakiś termin czy np jest na ostatnich jazdach? Zależy mi na czasie - nie chciałabym, żeby później była taka sytuacja, że muszę jeszcze czekać długo na wewnętrzny. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudka Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.31.4.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.12, 20:09 Hahaha! 15 osób! Jak ja byłam na kursie w wakacje, to mój instruktor miał 34 osoby! I wcale nie było źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azim Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 21:36 Witam. Poszukuję obecnie szkoły w Krakowie na kat A. Po przeczytaniu tego wątku jestem prawie zdecydowany co do wyboru, jednak większość opinii ma już kilka lat. Prosiłbym ostatnich kursantów/znajomych kursantów o podzielenie się swoimi opiniami o niej (za kat A byłbym bardzo wdzięczny) i ogólne odświeżenie wątku. Z pewnością pomoże to mi i innym przy wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: salwator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.13, 12:05 NIEPRAWDA, Autosalwator, MSM i KSM to jedna i ta sama szkoła, ten sam właściciel i Ci sami instruktorzy, te same motocykle i jeden wspólny plac. Ja robiłam kurs w MSM 2 lata temu. Instruktorzy bardzo dobrzy, profesjonalnie podchodzili do tematu, konkretnie i na luzie, udzielali dodatkowych porad i wskazówek, ale było też sporo rzeczy, które mi się nie podobały. Na stronie MSM reklamują że "sprzęt jest w stanie idealnym" - może teraz, kiedy są nowe motocykle pod egzamin, bo te na których ja jeździłam były w opłakanym stanie technicznym! Np. na jednych zajęciach SZEŚĆ RAZY instruktor musiał pchać motocykl bo miał zużyty akumulator, na innej lekcji zamieniono mi w trakcie jazdy motocykl, bo "klocki są zdarte, możesz nie wyhamować", była też sytuacja, że nie wyjechałam na miasto, bo okazało się, że mój moto nie ma aktualnego przeglądu. O kaskach. ochraniaczach i kamizelkach szkoda nawet gadać: stare, zużyte, kamizelki często brudne. Nieprzyjemnie było coś takiego na siebie włożyć na siebie. Kolejna sprawa, która mnie wkurzyła - były terminy na jazdy. Obiecywano że kurs można zrobić w miesiąc a robiłam go trzy. Na jazdy musiałam czekać po dwa tygodnie, na placu jeszcze szło jako tako, bo często jeden instruktor zajmował się kilkoma osobami na raz, czasami byłam pozostawiona sama sobie. Choć instruktorzy siedzieli tam od rana do późnego wieczora, te same twarze od 7-21 (współczuje im), a i tak brakowało wolnych godzin. Owszem, w czasie całego kursu w tej szkole było dużo praktycznych i przydatnych ćwiczeń, (myślę że to tylko zasługa instruktorów którzy mają niesamowitą pasje motocyklową) ale nie wszystko było idealnie jak obiecywano. Ktoś pewnie napisze, że się czepiam, ale kurs w tej szkole jest najdroższy w Krk, więc wymagam żeby wszystko było na najwyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: salwator IP: *.149.246.130.germanwings.com 19.11.13, 15:02 To zdecydowanie bardzo dobra szkola. Goraco polecam jazdy z p. Marcinem Nawrockim. Rewelacyjny instruktor, a przy tym mozna z nim pogadac i jest wesolo. Pelen profesjonalizm, przygotowal mnie rewelacyjnie do egzaminu. Zawsze nie moglam sie doczekac kiedy znowu bede jezdzic. Niestety teraz pozostaja mi juz tylko wspomnienia, ale za to nie wydalam mase kasy na powtorki egzaminow. :) Serdeczne podziekowania dla Marcina. Gdyby nie on, pewnie bym nie zdala. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: proszę o opinie --> Kraków; OSK AutoSalwa IP: *.centertel.pl 21.01.14, 10:27 Chciałam bardzo podziękować za naukę Panu Łukaszowi, egzamin zdany dziś za 1 razem! Szkołę Salwator polecam wszystkim szukającym dobrego ośrodka szkolenia kierowców w Krakowie, ja trafiłam tam przez przypadek ale dziś wiem że trafiłam w dziesiątkę :) Polecam zatem i do zobaczenia na drodze :) Odpowiedz Link Zgłoś