Dodaj do ulubionych

Luz Kraków!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 18:48
Mam zamiar robić prawko w Luzie i w związku z tym pytanie: którego z
obecnych(!!!) instruktorów możecie mi polecić?? Z góry dziękuję za
pomoc:)!!
Obserwuj wątek
    • sophisticated_shrew Re: Luz Kraków! 28.12.07, 20:58
      Miałam kilka jazd z Rafałem Zabiegaj i było ok :) Mój instruktor niestety już
      tam nie pracuje. Fajnie mi się też jeździło z właścicielem
      • Gość: Luzaczka Re: Luz Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 09:08
        To wlasnie Rafal Zabiegaj jest wlascicielem!Moim prowadzacym byl
        Grzesiek Świtka moj prowadzacy ogolnie ok-duzo gada na temat
        rond,znakow,kodeksu,pyta np.jakie swiatlo mieli piesi,co oznacza
        gruba linia itd,ale pod koniec mialam go dosc,bo juz troszke zaczal
        zmyslac :/
        Zygmunt Madziarz-mozna pogadac,posmiac sie,a uczy tez z sensem.
        Roobert Grochal-mialam z nim wyklady i jedna jazde,wiec trudno mi go
        ocenic.
        Piotr Błasiak-praktykant Świtki,o wiele cierpliwszy jak
        prowadzacy,ale podobna taktyka nauki.
        Artur Maj-nie przypadlismy sobie do gustu,troche
        niecierpliwy,uwaza,ze po 30h u nich jest sie mistrzem kierownicy.
        Tomek Nowak-dzwiny koles-raz mowil mi na ty,a raz na
        pani,krzyczy,zeby zwolnic jak jest ograniczenie do 70,albo
        przyspieszyc,jak jest do 20
        Pawel-nie znam nazwiska-krzyczy,wysmiewa i jest chamski.
        To wszyscy z ktorymi mialam przyjemnosc i nieprzyjemnosc
        jezdzic,pozdrawiam :)
        • Gość: mig Re: Luz Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 15:15
          Dzięki za odpowiedzi:) Czyli reasumując Luzaczka, to z kim polecasz jeździć?
          • Gość: Luzaczka Re: Luz Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 21:33
            Nie chce nic radzic,ani rozradzac,bo kazdy z nich uczy na swoj
            sposob-kazdy mowi co innego i chwilami ma sie sieczke w glowie-nie
            wiem,moze jestem przewrazliwiona,bo duuuzooo godzin z nimi spedzilam
            gl.na dodatkowych :/ ktore pozniej juz byly brane bezsensu,bo nic
            nowego sie nauczylam,a chyba bylo to spowodowane stresem na
            egzaminie.To jest tak,ze jezdzisz kilka godzin nawet do 10-12 z
            roznymi instruktorami,a pozniej juz przy 14 godz.trzeba sie
            zdecydowac kogo wybierasz.Ja wybralam Grzeska,bo nie czekalam na
            niego 5 minut w samochodzie i szykowalam sie do jazdy,tylko siedzial
            ze mna i dokladnie wyjasnial jak sie przygotowuje do jazdy i po
            co.Pozniej to sie juz zrobilo nudne tzn.na dodatkowych.Nie pieje
            zachwytow na Luzem,ale tez po nich nie depcze,nie uwazam ich za
            genialana szkole,bo pewnie jak Krakow duzy i szeroki sa lepsze i
            pewnie gorsze szkoly od Luzu.Ich zaleta jest to,ze mialam blisko,bo
            niestety mimo obietnic pani z biura,ze po nocnej jezdzie podjade pod
            dom,instruktor mnie nie odwiozl :/ i musialam wracac na piechote.Nie
            skarze sie,ale wierz mi,ze spacery po 23 dla kobiety nie sa zbyt
            mile.Jesli masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem :)
            • Gość: mig Re: Luz Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 21:43
              Dziękuję Ci bardzo za pomoc:)!! Na razie i tak nie wiem, kiedy się
              zaczyna kurs, bo na stronce maja tylko napisacne o tym co sie juz
              rozpoczal 05.12.07:) Takze czekam u nich na uaktualnienie:) A co do
              instruktora, to podobno można od początku wybrać prowadzącego (tylko
              trzeba wiedzieć kogo najlepeij:D), przynjamniej tak gdzieś
              słyszałam. No ale nie wiem, bo to informacja niesprawdzona jest:)!!!
              Pozdrawiam cieplutko:)!! i raz ejszcze dziękuje:)
              • Gość: xxx Re: Luz Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 18:43
                Ja polecam p. Ziarko :) (mojego instruktora prowadzacego) , natomiast u takiego
                mlodego instruktora z dluzszymi wlosami-chyba korczynski? nie pamietam...mowi
                nie wyraznie, dziwnie uczy jezdzic, za to przygotowanie do jazdy pokazuje krok
                po kroku...a nie jak inni daja ci kluczyki i sie sam przygotuj
                • Gość: Luzaczka Re: Luz Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 22:19
                  Mlody z dluzszymi wlosami to Grzesiek Świtka moj prowadzacy!Czemu
                  dziwnie?Tzn.mnie juz wkurzal na dodatkowych i te jego przechwalki,ze
                  zostanie egzaminatorem,wiec dziwie sie co on jeszcze robi w LUZie...
                  Fakt-wsiadal do auta razem z kursantem i to jego mierzenie
                  odleglosci hehe ;) Teraz tylko fotel sobie przesuwam i nic wiecej
                  nie robie ;P
                  Ziarko???To chyba ktos nowy-"za moich czasow"nie bylo osoby o takim
                  nazwisku.
                  • Gość: roar Re: Luz Kraków! IP: *.autocom.pl 23.03.08, 22:58
                    Jak LUZ, to najlepiej Robert Grochal...
                    Dosyć fajnie tłumaczył też Korczyński czy niezawodna pani Magda XD
                    choć jest też w LUZ-ie kilku mało kompetentnych instruktorów, to
                    większość z którymi przyszło mi jeździć ( okolo 7) było w porządku.
                    • Gość: Luzaczka Re: Luz Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 11:11
                      Pani Magda jest nowa instruktorka do pewnego czasu w LUZie w ogloe
                      nie bylo kobiet instruktorek tylko sami panowie.Mozesz napisac kto
                      jest niekompetentny,a kto w miare spoko?Bo ja jezdzilam az z 9!i
                      zaden mnie przyzwoicie nie wyinstruowal :/
                    • Gość: g Re: Luz Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:34
                      Popieram!! Też jeździłam w LUZie i też mogę powiedzieć z czystym
                      sumiem pan Robert Grochal na tak, tak, tak!!! Jeździłam też z Magdą.
                      Nawet ok, ale bez rewelacji.
    • Gość: m Re: Luz Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 14:56
      z czystym sercem polecam p. Ziarko - po jazdach doszkalajacych z nim zdalam za
      pierwszym podejsciem. Cierpliwy, sympatyczny, przede wszystkim wymaga myślenia,
      a nie uczy jazdy na pamięć. Z panem Świtką też dużo jeździłam i również było ok
      /wbrew pozorom z tego, ze tak duzo mowi mozna sie wiele nauczyc, poza tym zwraca
      uwage na wszystkie mozliwe "haczyki" egzaminacyjne/, ale niestety ostatnio nie
      pracował /może chwilowo?/
      • Gość: Luzaczka Re: Luz Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 17:02
        A czy pochwalilas sie w LUZie,ze zdalas?Np.za pomoca telefonu,lub
        maila?Jak to przyjeli?
        • Gość: g Re: Luz Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:36
          Ja dzwoniłam i się ucieszyli bardzo:) i gratulowali:)
    • marekr1976 Re: Luz Kraków! 01.07.13, 13:54
      witam zapisałem sie na kurs kategorie e do c .NA Wstepie w oddziale biura na ul kawiory zostałem mile przywitany ,pani udzieliła mi informacji co do trwania kursu krótko łatwo szybko i na temat,nie owijają w bawełne.Na placu instruktor bez stresowo uczy tak że nie da sie nienauczyc wszystko bez nerwów ,powoli powoli aż kursant załapie .Na jazdach po miescie wszystka tak samo miła atmosfera,wszystko dopracowane tak jak ma być ,właściciel instruktor tak wszystko wytłumaczy że na egzaminie po ukonczeniu kursu we wtorek łącznie z egzaminem wewnętrznym z wynikiem pozytywnym w piątek zdałem egzamin panstwowy też pozytywnie i zapytał mnie egzaminator.GDZIE SIĘ PAN SZKOLIŁ.Odpowiedziałem że w LUZIE pan mi pogratulował.POZDRAWIAM I POLECAM LUZ NIC LEPSZEGO NIE ZNAJDZIECIE POWAGA ONI WAS WYSZKOLĄ TAK ŻE ZDACIE OD PIERWSZEGO RAZU .
      • Gość: piot Re: Luz Kraków! IP: *.play-internet.pl 19.03.14, 16:08
        Witam, ja robiłem w luzie kategorie A i B i jestem bardzo zadowolony, zdałem bez większych problemów w pierwszym terminie dwa egzaminy. Instruktorzy posiadają ogromną wiedze i w przystępny sposób potrafią ją przekazać. Wykłady prowadzone w sposób ciekawy co mnie mile zaskoczyło, ja niestety nie mogłem być na wszystkich ale nie było z tym problemów. Samochody mają czyste i zadbane(takie same jak na egzaminach), wiec jak ktoś sie zastanawia nad wyborem szkoły to gorąco polecam ;)
        • sarawi LUZ 19.03.14, 19:03
          Szkoda, ze Pan Waldek juz tam nie pracuje :( - kat C i CE
    • Gość: jarek Re: Luz Kraków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 21:18
      Ja nie polecam!!!
      • Gość: jacq8848 Re: Luz Kraków! IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.14, 09:53
        a czemu??
    • adamasda Re: Luz Kraków! 20.02.18, 11:00
      Warto zwracać uwagę na to, że cena nie zawsze oznacza jakość. Mogą znaleźć się słabi instruktorzy, którzy zachęcają młodych ludzi mniejsza ceną. Pamiętajmy jednak, że od każdej reguły są wyjątki. Jeżeli chcielibyście wiedzieć na co zwracać uwagę przy doborze szkoły jazdy to polecam ten artykuł :D powodzenia
    • kasia8888 Re: Luz Kraków! 18.02.19, 12:18
      Ja aktualnie robie kat c+e w tej szkole i moge wypowiedzieć sie za siebie i za 2 kolegow którzy też robią prawko w tym czasie co ja. Na lekcje jak sie przychodzi to jest sie olewanym 0 zainteresowania ze strony instruktora nie chce im sie uczyć kursantów . ""instruktorzy" z przypadku hehe nie polecam tej szkoly dużo osób sie zawiodło nie przygotowują dobrze do egzaminow bardzo duzo braków nie chce im sie nawet wyjechać na miasto poćwiczyć wytłumaczyć siedzą w campingu i jedzą piją palą i gadają. A jak już wyjeżdżają to na proste odcinki ... zeby czasem za bardzo sie nie wysilić. Nie ktorzy sa tacy specyficzni wydaje im sie ze sa tam bog wie kim a prawda jest taka ze tylko siedzą i nierusza tylka i pieniazki co mies pewnie biorą masakra ... kierownik wszystko widzi tam co sie dzieje i 0 reakcji hmm. Dla ambitnych ktorzy wiedza czego chca od zycia to nie polecam tej szkoly juz lepszy codex lepsi instruktorzy. Moge polecic tam z luzu tylko 2 dziadków szacunek dla nich bo uczą chce im sie pomimo wieku w przeciwieństwie do reszty którzy sa prawie 2 razy młodsi ... jesli chodzi o recepcje dziewczyny fajne ogarniają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka