Gość: Pekins IP: *.telpol.net.pl 03.02.08, 16:37 Jeśli jadąc drogą mam znak stop, nie mam na jezdni lini zatrzymania. To należy zatrzymać się przed znakiem? Czy tak żebym miał dobrą widoczność? Proszę was o pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mariussz Re: Stop IP: 212.182.107.* 03.02.08, 18:15 Ależ skąd!!!! Jaki sens jest zatrzymywać się przed znakiem STOP????? Należy zatrzymać się na linii zatrzymania lub tak, aby mieć dobrą widoczność. To się samo przez się rozumie, inaczej jest bez sensu, ten znak nie jest po to, aby sobie postać, lecz po to, by bezpiecznie wjechać na ulicę z pierwszeństwem czy rondo. Poprzednik Cię podpuszcza, uważaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 18:20 No wlasnie, mi moj instruktor mowil tak jak Mariusz, ale ja na egzaminie zatrzymalam sie dwa razy, tak na wszelki wypadek - przed znakiem i potem przed linia ;P to bylo bez sensu, ale na egzaminie lepiej uwazac, bo nie wiadmomo za co cie obleja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariussz Re: Stop IP: 212.182.107.* 03.02.08, 18:30 Czasem znak jest np. przed przejściem, wtedy oczywiście zatrzymujesz się przed przejściem czyli przed znakiem, jeśli miejsce na linii zatrzymania jest zajęte przez inne auto, bo nie wolno stawać na przejściu. Ale to nie dlatego, że stoisz przed STOPem, lecz dlatego, że jest to przejście. Takie sobie stawanie przed znakiem stop jest bez sensu, po co? Staje się tak, aby widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 18:51 Ten znak, przed ktorym ja stanelam byl przed przejsciem, a zaraz potem byla linia. Ale nie musialam stawac przed przejsciem, skoro i tak nikogo na nim nie bylo, no i przed linia nie stal zaden inny samochod - wiec wystarczylo by sie zatrzymac tylko przed linia... W kazdym razie zrobilam tak samo na dwoch egzaminach ;) i na szczescie nikt sie do tego nie przyczepil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalka Re: Nie. Tak. IP: *.chello.pl 04.02.08, 16:20 Oczywiście nie przed znakiem, tylko tak jak poprzedni pisał - tak, żeby mieć dobrą widoczność lub jeśli jest linia - przed nią. A pet3r: przydałoby się doczytać co nieco, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś