Dodaj do ulubionych

Zostałem egzaminatorem

• zabkaa24 Re: Zostałem egzaminatorem 07.09.10, 17:14
      Egzaminator, którego ja uważam za fajnego (akurat nie ten, u którego zdałam:P), był uśmiechnięty, uspokajał mnie podczas jazdy, i generalnie mało mówił, ale jak już się odezwał to miło (dodawał otuchy właśnie), mówił, że "spokojnie, dobrze Pani idzie, proszę się skupić i się nie spieszyć, na spokojnie wykona Pani wszystkie zadania" itp.
    • Gość: niedoszły egz. Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 15:30
      fajnie:)

jak jesteś taki miły to zdradź ten sekret jak opanowałeś te wszystkie pytania. Sam już zdawałem 8 razy egz weryfikacyjny z teorii.
      Dodam że od 5 lat jestem czynnym instruktorem nauki jazdy, kodeks drogowy i instrukcje egzaminowania znam na pamięć!!!
      • Gość: kierowca Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.11, 15:58
        to jeszcze w takim razie pozostało :
        1) rozporządzenie w sprawie znaków i sygnałów drogowych.
        2) rozporządzenie w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia
        • Gość: ooo Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.11, 19:17
          Trzeba się uczyć,uczyć,uczyć przy okazji myśleć i można zdać.Gdyby nie szło zdać ,nie miał by kto egzaminować.
          • Gość: niedoszły egz. Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 21:08
            jasne...
            90% egz to stare wygi w wieku 55-60lat, którzy dostali legitymacje egz. za "starych czasów" - może niech się poddadzą egzaminom kontrolnym to wtedy nie miałby kto naprawdę egzaminować:)
            No bo jaka jest ich wiedza skoro ja idę do nich, egzaminatorów NADZORUJĄCYCH z jakimiś problemowym pytaniem a oni mówią że nie mają zielonego pojęcia:))

natomiast te ludki którzy zaliczyli test pozytywnie zgodnie twierdzą że nie wiedzieli wszystkich odp a zaznaczyli na chybił/trafił i akurat się udało:)
            • Gość: pepto Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 20:05
              usprawiedliwiasz się czy jak? Po prostu się naucz. To wystarczy, żadne chybił trafił to nie lotto.
              • Gość: wasz eg. Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.toya.net.pl 13.04.11, 23:17
                można tego wszystkiego sie nauczyć. Po 40dziestce zacząłem a mam teraz A, B, C. Problem jest w zrozumieniu pytań i nie wszyscy to przejdą.
                • Gość: ona Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 10:50
                  W chwili obecne chyba trudniej jest dostać pracę, bo co z tego,że zdasz egzamin skoro jest problem z otrzymaniem pracy.
                  • Gość: arj Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.tronic.pl 23.04.11, 15:04
                    nie masz szans na prace przez najblizsze 10 lat, niz demograficzny stale sie powieksza wiec bedzie coraz gorzej, to samo w szkoleniu takze chybiony zawod
                    • Gość: o Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 15:45
                      Czyli można spokojnie skończyć studia,iść na kurs egzaminatora,zrobić duuużo podejść do egzaminu państwowego.Skoro za 10 lat może będzie lepiej,wszystko można kończyć "na luzie".
                      • Gość: o Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 09:07
                        Wczoraj byłam w WORdzie-świeci pustkami.Teraz zamiast przyjmować do pracy będą zwalniać.Po co iść na kurs egzaminatora,skoro ci obecnie zatrudnieni nie mają kogo egzaminować.
                        • Gość: olo Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.05.11, 23:15
                          Wszyscy szkolą nikt nie przyjmuje do pracy , to zwykle wyciaganie kasy od poszukujących pracy. Powinno byc tak ze dostajesz wakat i idziesz na kurs za pieniądze WORDU a oddajesz z wyplaty ,tak mamy zwykła patologię
                          • Gość: tsa5 Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 11:20
                            tiaa, dostajesz posadę informatyka a później pracodawca wysyła cię na studia :)
                            • Gość: andrew33233 Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.gigainternet.pl 30.05.11, 21:45
                              tak? a dlaczego wordy nie robią kursów za darmo? przecież nie ponoszą żadnych kosztów na początku przynajmniej, a zresztą to oni chcą sobie wyszkolić pracowników wiec niech szkolą. ale prawda jest taka że zbierają kilkudziesięciu baranów od których zbierają 3500zł i mają kilkaset tysięcy, zeby chociaż jeeszcze robota była jak zdasz egzamin. a bedzie tak jak z instruktorami, mamy ich na pęczki i za 10 zł na umowe zlecenie cięzko robote dostac. Pracuje w kolejowym zakładzie, powiem tylko tyle,, jesli zakład potrzebuje wyszkolonego pracownika w danej specjalności opłaca mi kurs, opłaca mi delegacje i noclegi jesli jest to w obcym miescie no i oczywiscie podwyzke dostaje za kazdy kurs.
                              • Gość: tsa5 Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.11, 16:54
                                andrew33233, naiwny jesteś. WORDY to nie Caritas, zarabiają na szkoleniach i dlatego je organizują. Jeżeli są chętni to czemu by mieli kasy nie ogarnąć? Jak nie będzie chętnych to i kasy nie będzie.
                            • Gość: andrew33233 Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.gigainternet.pl 31.05.11, 12:02
                              zauważmy jeszcze ze przeważnie egzaminatorami zostają synowie obecnych egzaminatorów jak w przyapdku zawodów prawniczych czy lekarskich. bo tatus przetarł szlak, od małego kształtuje u syna odpowiednie nawyki i oczywiscie pytania które synka potem w testach nie zaskoczą. zna ktoś choć jedno pytanie z testów dla egzaminatora? wszyscy tu z forum co poszli na kurs to ślad po nich zaginał. albo zdali i weszli w klan i teraz siedzą cicho, albo nie zdali utopili kilka tysiecy i teraz im wstyd. pytanie czy jest ktoś kto w ostatnich 5 latach był na kursie zdał i dostał etat? oczywiscie nie liczmy tych co mają pół rodziny w wordzie, takich pytań możemy snuć setki. a prawda jest taka ze jesli masz legitymacje egzaminatora nikogo nie oblejesz, ale też i nie dostaniesz ani złotówki. zaczniesz dopiero oblewać lub przepuszczac ( w zaleznosci od umiejetnosci kandydata na kierowce) i zarabiać wówczas gdy WORD cię zatrudni, dając ci umowe :) aczy cie zatrudni, łatwo sprawdzic, wystarczy wziąć do ręki telefon zadzwonić do paru WORDów i powiedzieć " dzień dobry, nazywam się Jan Kowalski, z zawodu jestem egzaminatorem, szuakm wakatu", a wówczas usłyszysz: "ale prosze pana my nie szukamy egzaminatorów, mamy komplet." nie musisz miec wcale legitymacji egzaminatora, w 5 minut sprawdzisz czy są wakaty choć w jednym miescie w polsce :)
                              • Gość: egz Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.play-internet.pl 31.05.11, 16:25
                                do andrew33233: pierwsza sprawa to nawet jak zdasz egzamin przed komisja powołana przez ministra i uzyskasz uprawnienia to nie dostajesz legitymacji, bo wydaje Ci ją pracodawca - w domyśle WORD gdy zostaniesz zatrudniony!

przez 4 lata pracowałem jako instruktor, będąc jeszcze na studiach dziennych, pracowałem popołudniami i w weekendy;
                                po studiach poszedłem na kurs dla kandydatów na egzaminatorów, egzamin na kat. B zdałem za 1st razem i od ponad 2 lat pracuje w zawodzie,;
                                dodam, że wbrew temu co poprzednik napisał ani mój tato ani stryjek ani nikt z rodziny czy znajomych, etc. nie robia w tym fachu - to był absolutnie mój suwerenny pomysł!
                                jest niestety prawdą, że dzisiaj o prace nie jest łatwo w tym zawodzie ale znam takich co zaczynali w zeszłym roku i trzymają sie do dziś bo powierzone obowiązki wypełniają sumiennie i fachowo;
                                jakość się liczy, kandydat na kierowcę egzaminu może nie zdać ale musi mieć poczucie uczciwości i fachowości, tylko w ten sposób da się zmienić pogląd społeczeństwa na pozycję EGZAMINATORA, która niestety została skutecznie zszargana przez kilka "czarnych owiec" w okresie ostatnich kilkunastu lat!
                                • Gość: Olek Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.14, 15:31
                                  Może ktoś coś napisze w tym temacie ktoś może został egzaminatorem i pracuje w wymarzonym zawodzie?
                                  • Gość: M. Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.dynamic.vectranet.pl 15.07.14, 17:29
                                    niekoniecznie "wymarzonym" patrząc z perspektywy ostatnich 6 lat...
                              • Gość: inny egz Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.180.22.16.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.05.11, 20:25
                                andrew33233- prosze Cie.... przychodzac do pracy w WORDzie nie mialem tam nikogo z rodziny ani znajomych itp. wszystko co osiagnalem to tylko dzieki determinacji i ciezkiej pracy. etat dostalem 2 lata temu bez zadnych znajomosci (mialem dobre CV i doswiadczenie jako instruktor). razem ze mna i po mnie zatrudniono jeszcze kilka osob...

PS o legitymcji musisz jeszcze doczytac co i jak ;)
                                • Gość: andrew33233 Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.net-bis.eu 24.01.14, 13:41
                                  jesteś złośliwy i łapiesz mnie za słowa.
                                  chodziło mi o to że zdanie egzaminu na egzaminatora nie jest równoznaczne z pracą. Dla mnie to jest oszóstwo, podobnie jak np składanie długopisów, lub kredyty. Napewno każdy z nas słyszał o kredytach, za które trzeba wpłacić określoną kwotę. jak np chcesz pożyczyć 10 000 to wpłać 1000 zł. wszyscy wiemy czym to pachniało i wiemy jak się kończyło. wśród społeczeństwa jest pewnien odsetek czyli procent np 10% ludzi można by rzec naiwnych, łatwowiernych itp. a tak naprawdę to są ludzie do bólu uczciwi, a jaka ktoś jest uczciwy to nie podejrzewa nieuczciwości ze strony innych nieuczciwych ludzi i daje się uszukać. tak samo jest z WORDami. one w pewnym sensie mydlą oczy ludziom. weź telefon i zadzwoń po ośrodkach, zobaczymy gdzie cię przyjmą. Każdy uczciwy człowiek ma prawo wnioskować że skoro WORCD organizuje kurs to daje wakaty. a jeśli nie daje to powinien o tym mówić jasno, a nie brać kase za to żeby później nie zatrudniać. powiem ci coś, jestem szczęśliwy że odbiegłem od pomysłu zapisanie sie na kurs. zaoszczędziłęm parę tysi. dziś mam taką pracę że nie zarabiem mniej jak egzaminator kat B, a kurs który kosztował w sumie 40 tysięcy tak 40 000 nie 4000 sfinansował mi zakład w zamian za 3 letnią lojalkę. a wiecie czemu? bo potrzebował pracownika. i to jest uczciwe. a nie robienie kursów a potem wysyłanie na zieloną trawkę. takiej poważnej instytucji jak Word to nie przystoi. takie przekręty to może robić kowalski "kurs bujania w obłokach" za 10 000zł a potem pracy brak. Potem sie mówi że polacy oszukują ZUS, Urzad SKarbowy księdza w kościele itp. ale przykład idzie z góry. a to że są chetni nie może być wymówką do organizacji kursu. tak naprawdę chetni są na prace do której kurs jest furtką. ale jedno wiem, jeśli ktoś potrzebuje pracownika to nawet współfinansuje mu kurs. wiem że teraz ktoś mnie zbeszta że za dużo bym chciał, pensja i jeszcze finansowanie kursów, ale niestety takie są realia, jesli nie chcesz zostać wydymany. :) tak samo jest z egzaminem do policji. Jarek handluje pytaniami a potem oblewasz MS mimo że miałeś pytania i odpowiedzi za które zapłaciłeś. kolejny raz przykład idzie z góry.
    • Gość: andrzejtg Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.stk.vectranet.pl 07.08.11, 21:17
      ratulacje .teraz tylko zeby Cię przyjeli ,bo chyba jest nad stan ,ja mam uprawnienia od dwóch lat obdzwoniłem pół polski i nigdzie nie potrzebują swiezej krwi
    • Gość: ula Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 09:03
      Kriss,zaglądasz tu jeszcze?
      Odezwij się!!!
      • Gość: Kriss333 Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.pools.arcor-ip.net 15.10.11, 22:33
        Witam. Czasami zaglądam. Co się stało?
    • kbjsht Re: Zostałem egzaminatorem 24.11.11, 20:26
      Mój egzaminator był spokojny - starał się trochę zagadywać, ale w sposób delikatny, nie mówił też za dużo, żeby to nie przeszkadzało. Najlepiej, jak nie ma krępującej ciszy, tylko jest jakaś rozmowa, która prowadzi do lekkiego zapomnienia o stresie :)

Powodzenia!
    • Gość: jagoda Do Jasminum 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 10:25
      Zaglądasz tu czasami?
      Jeżeli tak,odezwij się.
      Chciałam zapytać o coś,co bardzo mnie interesuje od wielu lat(odkąd zdobyłam pierwsze prawko) i nie mam o tym z kim porozmawiać.
      • Gość: Ula kriss333 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 16:20
        Zaglądasz tu ?
        Jeżeli możesz odezwij się ,chcę Cię o coś zapytać
        • Gość: kriss333 Re: kriss333 IP: 83.2.20.* 08.04.12, 18:13
          Czasami zaglądam jeśli tylko sobie przypomne o tym forum, jeśli masz pytanie to proszę pytaj.
          pozdrawiam.
          • Gość: Ula Re: kriss333 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 18:29
            Chciałam zapytać o kilka rzeczy dotyczących kursu i egzaminu.
            Czy możemy porozmawiać,ale nie tu na forum?
            Mogę podać meila ,proszę o odpowiedź,pozdr.
            • Gość: Kriss333 Re: kriss333 IP: *.pools.arcor-ip.net 18.04.12, 19:50
              Nie ma problemu możesz napisać e-mail.
              • Gość: Ula Do Kriss333 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 20:50
                Witam trochę czasu mnie tu nie było,czy bywasz jeszcze na tym forum?
                Pozdr.
    • Gość: doświadczony Re: Zostałem egzaminatorem IP: *.play-internet.pl 09.03.12, 21:00
      mówi się trudno jak zostałeś egzaminatorem to cierp . wyrazy współczucia egzaminator z wieloletnim stażem pracy i zarobkami nie podwyższanymi od 7 lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka