Gość: Aktualna kursantka Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.icpnet.pl 22.11.10, 21:50 Nie polecam Eksperta w Poznaniu - instruktorom brak cierpliwości :( wbrew temu co jest umieszczone na stronie :( Odpowiedz Link Zgłoś
muniah Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze 15.12.10, 18:48 Polecam z Atutu Pana Piotra Roszaka! Siła spokoju, bardzo kompetentny, świetnie uczy - bo skutecznie i do tego pasjonat! Facet lubi swoją robotę! ma nawet swoją stronę www.naukajazdy-poznan.eu/ !! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 12:27 Ja polecam szkołę jazdy EKSPERT niedaleko Starego Browaru. Bardzo miła pani w biurze, a także bardzo cierpliwi i wyrozumiali instruktorzy. Ja byłam bardzo zadowolona kurs zakonczyłam w miesiąc...:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwa Proszę o konkretną odpowiedź IP: 188.33.132.* 21.12.10, 20:11 witam wszystkich Ukończyłam kurs w jednym z poznańskich OSK w Poznaniu, niestety za wiele się nie nauczyłam. Jedynie się zestresowałam i zniechęciłam do dalszej nauki jazdy. Mam ogromną prośbę, a mianowicie obecnie chciałabym wykupic kilkanaście dodatkowych godzin jazd. Proszę o pomoc w wyborze OSK, w którym uczą kompeteni, cierpliwi ;) instruktorzy. Przepraszam za błędy. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Proszę o konkretną odpowiedź IP: *.szczecin.mm.pl 25.12.10, 23:06 Polecam OSK Speed na Starowiejskiej, zdałam za pierwszym razem o 8.00 22-go grudnia, więc dobrze mnie nauczyli. Instruktorów tylko 3, fajnie się jeździ - indywidualne podejście do kursanta, duża kultura osobista, fachowość i po prostu sympatycznie. Nie jest to na zasadzie a miną dwie godziny i następny kursant i ok. Dużo się jeździ po miejscach, w których łatwo się natknąć na znaki itp. Ogólnie ćwiczy się dużo manewrów, dużo lewoskrętów, ronda, parkowania...nie tam taka jazda jedziemy prosto i ok, albo cały czas na wprost. Intruktorzy naprawdę się starają czegoś nauczyć, wytłumaczyć, ćwiczysz tak długo, aż robisz bezbłednie i później dalej....czasem to już miałam dość np. tego samego, ale uczysz się nawykowo i później pamiętasz. A w jakim osk robiłaś kurs? Jesli chcesz jakieś info więcej to kk18@o2.pl. Trzymam kciuki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
muniah Re: Proszę o konkretną odpowiedź 28.12.10, 17:43 Polecam Ci Piotra Roszaka z Atutu. Świetny instruktor, siła spokoju, bardzo profesjonalne podejście. Świetnie zna się na swojej pracy i lubi ją! A to bardzo ważne bo widać, że angażuje się w swoje zadanie. Bardzo dużo tłumaczy, ćwiczy trudne manewry, lewoskręty, ronda, miejsca newralgiczne w Poznaniu. Spokojnie odpowiada na każde pytanie. Jeżdżąc po mieście ćwiczy trudne manewry pokazując jakie mogą nas spotkać sytuacje i jak z nich wybrnąć! Acha ma ukończony i zadany kurs na egzaminatora:) do tego ma własną stronę, możesz zajrzeć i poczytać. ;) www.naukajazdy-poznan.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tori Re: Proszę o konkretną odpowiedź IP: *.173.10.130.tesatnet.pl 29.12.10, 23:23 Ja również polecam Pana Piotra Roszaka z Atutu. Miałam z nim lekcje doszkalające więc widzę różnicę miedzy jego podejściem, a poprzednimi zajęciami z innym instruktorem. Zajrzałam na jego tą jego stronę www.naukajazdy-poznan.eu rzeczywiście fajne miejsce aby powtórzyć sobie teorię i poczytać o przebiegu egzaminu praktycznego. Zdaję w styczniu! trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze-Pasjonat IP: *.play-internet.pl 28.05.12, 12:00 Zgadzam sie z opinia o Ekspercie. Sa dosc nerwowi niestety.. Slyszalem rowniez o zdajprawko czy osk prawko- podobna sytuacja.. Ciezko teraz z osk w poznaniu..slyszalem o Pasjonacie, kolezanka byla tam na doszkoleniu..stwierdzila ze calkiem, calkiem- instruktor komunikatywny itd. zatem moge polecic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
horeo33 Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze 30.03.16, 09:37 Dobrym pomysłem jest skorzystanie z Osk Galant www.galant.auto.pl/ Są na rynku od lat i co roku mają wysoką zdawalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 17:06 Jeśli ktoś poszukuje dobrej szkoły jazdy to zdecydowanie polecam szkołe jazdy Ekspert. Jestem byłą kusranką i dziś miałam egzamin co najważniejsze zdałam za pierwszym razem. Dzięki miłym i bardzo cierpliwym instruktorą można się szybko nauczyć jeździć i bez problemu zdać egzamin...:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekoonnanoko Propozycja 06.02.11, 09:35 Pewnie sie już naczytałaś dobrych rad, ale ja sama zdawałam w ośrodku MC Turbo przy ul. Katowickiej. I jestem bardzo zadowolona. Po każdych 10 jazdach miałam ocenę swoich umiejętności i podsumowanie. Jazdę zdalam za pierwszym razem. Doświadczeni kierowcy, wyrozumiali i cierpliwi. Wskazówek co do egzaminu praktycznego dostałam tyle, że nie było innej opcji, jak tylko iść i zdać :) Polecam Ci ten własnie ośrodek. P.s. zdawałam prawko pod koniec roku 2010. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 13:21 u mnie wybór padł na OSK "Cztery kółka" to strona ośrodka: www.prawkopoznan.pl Jestem bardzo zadowolona ze wspólpracy celne wskazówki, nastawienie na kursanta. serdecznie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.11, 16:47 Ja polecam osk darfil-przy Śródce. Instruktorzy są świetni- zwłaszcza właściciel Darek i Iwona. Cierpliwie tłumaczą Ci 500 razy to samo i zero zniecierpliwienia :) o ich skuteczności może świadczyć także fakt, że zdałam za 1 razem :) chociaż na początku szło mi fatalnie ;) także jeśli mogę polecić to tylko ich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.icpnet.pl 17.01.12, 15:20 ja zdalem za pierwszym razem dzieki instruktorowi z osk wierzbak lukaszowi frankowskiemu jak co to tylko do niego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos-ias Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.cable.net-inotel.pl 04.11.11, 10:08 zajrzyj na naszego bloga. Tras egzaminacyjnych wcale nie ma tak dużo bo z powodu korków egzaminatorzy wolą nie wyjeżdżać za daleko. Na dodatkach najlepiej przejechać uliczki prostopadłe do słowiańskiej, okolice naramowic, zawracanie na rondzie obornickim, cytadelę i wilczak. Wszelkie skrzyżowania kolizyjne też miło widziane. zwróć uwagę na ograniczenia prędkości - na wilczaku np. do 20, na cytadeli do 30 ------------------------------------------------------------------ www.egzaminnaprawko.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: OSK Poznań Pasjonat IP: *.play-internet.pl 28.05.12, 12:05 witam macie ciezki wybor pewnie, ja tez stalem przed podobnym wyborem. natomiast jednak wybralem Pasjonata w tym roku. musze powiedziec ze bylo ok. instruktor komunikatywny i cierpliwy- jednak wymagajacy... mialem ze szkola umowe z, ktorej sie wywiazali, jezeli chodzi np. o liczbe godzin zajec. Mala szkola w porownianiu z osk prawko, ale ja sie ciesze ze bylem w Pasjonacie- bo dzieki temu mieli lepsze podejscie do mnie- nie bylem tylko numerrem w ksiedze. teoria polaczona z zajeciami przez internet- w sumie fajnie bo moglem w domu sie pouczyc tez..sala w centrum miasta FRDRY 13. praktyke robilem 2 miesiace, ale jak dla mnie to nie ma to znaczenia, wazne ze poszlo dobrze.. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
brygit22 Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze 27.02.12, 18:24 Witam. Mam na imię Agnieszka i jestem córką instruktora jazdy. Chciałabym polecić ośrodek mojego taty. Tata jest super instruktorem, miłym, uprzejmym i spokojnym. Jego szkoła ma dużą "zdawalność" czyli jego uczniowie dobrze zdają egzaminy. Pamiętam, że kiedy robiłam kurs prawa jazdy, ogromnym problemem było znalezienie dobrego i miłego instruktora. Mój instruktor spał na rozłożonym fotelu kiedy ja godzinami jeździłam po placyku, lub grał w grę i często krzyczał.Nie miałam szans zdać egzaminu i musiałam brać lekcje dodatkowe u kogoś innego bo mój tata nie był jeszcze wtedy instruktorem. Nauka jazdy musi odbywać się w komfortowej atmosferze. Mój tata jest oazą spokoju i cierpliwości.Polecam również zrobić prawo jazdy jak najszybciej, najpóźniej do października ponieważ w nowym roku wejdą nowe zasady egzaminowania oraz nowe zasady wydawania prawa jazdy (czyli m.in prawo jazdy nie będzie przyznane w nieskończonosc, tylko na 15 lat i potem trzeba je będzie przedlużyć. Nie będzie też od razu przyznawane tylko najpierw dostanie się tylko prawo jazdy tymczasowe na 2 lata, i jak nie ma się kolizji to po dwóch latach dostanie się prawo jazdy). Dokładniejsze informacje można otrzymać w ośrodku. Polecam. Krzysztof Adamczak , OSK Adamczak w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adriana Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: 213.17.206.* 29.02.12, 19:20 Hej, ja mogę wyrazić w 100% opinię na ten temat, ponieważ byłam w dwóch OSK. Szczególnie odradzam - OSK Lider na Zmartwychwstancow, w 5 Liceum.. Jeździłam z kierownikiem tego ośrodka, na szczęście tylko 8 h (albo aż) i niczego się nie nauczyłam. Ciągle mi powtarzał, że najważniejsza jest jazda, nieważne go. Także na trasie egzaminacyjnej byłam pół h. Resztę czasu jeździłam po Ratajach, Starołęce, Centrum. Lekcje kończyły się 10-15 min, bo trzeba było jechać po kolejnego kursanta- co wg mnie jest ogromym minusem - takie odworzenie kogoś. Raz odwoziłam chłopaka do Mosiny. Totalna strata 1h moich jazd. Potem przeniosłam się do Lady Car na Wichrowym Wzgorzu. Mogę z całą pewnością polecić ten ośrodek. Zarządza nim bardzo miła Pani, która poszła mi na rękę nieraz (m.in. w tym, że nie musiałam znów chodzić na teorię, przyszłam na sam egzamin wew., którego w Liderze nawet nie było; powiedzieli nam, że wszystkim wypiszą kartki, że zdali; dla jednych to dobrze, ale wg mnie lepiej przejść taki wew.test, możesz go zdawać ile razy chcesz, masz już przedsmak tego co Cię czeka i zawsze masz pewność, że wszystko wiesz). Poza tym zaczynasz i kończysz jazdy w 1 miejscu - masz więcej czasu na naukę, nie tracisz go na odwożenie kogoś na drugi koniec miasta. I kolejna sprawa super instruktorzy. Ja jeździłam z Panem Januszem - w ciau 6h nauczyłam się zawracania na 3, jazdy pod górkę, łuku- na tyle żeby zawsze wychodziło, moze nie idelanie, ale sie udawało. A tak, jak już wspomniałam w Lederze przez 8 h nauczyłam się co najwyżej zmieniać biegi heh. Także polecam OSK Lady CAr na Wichrowym i z ztego co widziałam, to faceci też wybierają ten ośrodek. W dodatku zapłaciłam za niego tylko 999zł, a jakość naprawdę na wysokim poziomie. Zdałam egazmin za pierwszym razem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kana215 Re: polecam 05.03.12, 12:05 hej jeżeli szukacie dobrego osk to moge polecić OSK pasjonat, naprawde spoko szkoła. Zajęcia teoretyczne prowadzone były w bardzo nowoczesny sposób na nowoczesnym sprzęcie:) nie były skracane co jest ważne bo słyszałam że w niektórych szkołach sa skracane. praktyka rewelacja!! instruktor sympatyczny, wiele mnie nauczył i naprawde miał do mnie cierpliwość . i zdałam za 1 razem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze Ladycar IP: *.31.102.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.12.13, 14:34 przestań kłamać ,. jeśli robiłaś kurs w Liderze to po co płaciłaś za ponowny nowy kurs w Ladycar. przecież papiery się przenosi.. czyli są dwie możliwości.. albo KŁAMIESZ i jesteś właścicielem Ladycar i oczerniasz konkurencję albo zostałaś ZWYKLE OKRADZIONA PRZEZ Ladycar płacąc im ponownie za kurs... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: OSK Poznań IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.13, 14:05 Robiłam kurs w OSK EXTRASZKOLENIA Poznań, jestem naprawde pozytywnie zaskoczona:) Wykłady, pierwsza pomoc, jazdy naprawde super. Dostałam umowę o kurs, płaciłam w ratach i też nie było problemu. Kurs wspominam miło i dużo się nauczyłam, pojeździłam po całym Poznaniu a nie tylko po Winogradach. Polecam OSK EXTRASZKOLENIA (www.extraszkolenia.com.pl) Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareczek Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.play-internet.pl 28.05.12, 11:44 Trudna sprawa to nie podlega dyskusji.. Z tego co słyszałem od znajomych to lepiej nie ryzykować skorzystania z oferty zdajprawko.pl- mają dużo ludzi i kompletną nie chęć do wykonywania obowiązków należycie, tak samo Lider czy Automaniak. Lepiej iść tam gdzie podpisują umowę z kursantem- ja słyszałem o Pasjonacie. Chodz tam sie zdarza tez odwoływania zajęć, z drugiej jednak strony podobno trzymają sie umowy i liczby godzin zajęć - w koncu to nie piekarnia. Zdecyduj sama. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żan Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.icpnet.pl 31.05.12, 22:46 Podobnie jak kilku poprzedników polecam OSK HOŁEK. Teoria wykładana jest w sposób bardzo przystępny i zrozumiały. Gorąco polecam znakomitego instruktora, jakim jest pan Piotr Hołyniewski. Dzięki niemu dużo pewniej czuję się za kółkiem. Zwrócił mi uwagę na niemal każdą sytuację, jakiej mogłam spodziewać się na egzaminie. Człowiek, od którego wiedzę na temat jazdy autem chłonie sie w tempie błyskawicznym, za co jestem bardzo wdzięczna. Pozdrawiam przyszłych kierowców ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita.k Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 10:31 Byłam na kursie przyspieszonym na prawo jazdy kat. A. Jestem bardzo zadowolona, świetna atmosfera, wszystko super wytłumaczone, nie miałam żadnego problemu z umawianiem się na jazdy, większość jazd miałam z Darkiem - właścicielem tego ośrodka, dwa razy miałam z drugim instruktorem - również Darkiem ;) Pracowało się z nimi świetnie, wszystko super tłumaczyli i zawsze służyli dobrą radą i pomocą, a nauka nie polegała jedynie na tym, żeby nauczyć się jak zdać egzamin, ale także jak jeździć po zdaniu egzaminu mając swój motocykl, otrzymałam bardzo dużo praktycznych wskazówek odnoszących się zarówno do techniki jazdy jak i zmaksymalizowania bezpieczeństwa na drodze. Z czystym sumieniem polecam Automaniaka! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyyy Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.tktelekom.pl 22.06.12, 11:54 wejdź sobie na jakiś ranking szkół (będziesz mieć pewność, że źródło jest obiektywne) np. AutoQ.pl, na tej stronce masz wszystkie pomocne informacje przy wyborze szkoły - cena kursu, zdawalność, cena za godzinę i po problemie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.cable.net-inotel.pl 25.07.12, 16:33 sprawdzaj sobie jeszcze egzaminnaprawko.blogspot.com tutaj co jakis czas pojawia sie cos ciekawego;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: OSK Poznań Polecam Pasjonat IP: *.play-internet.pl 12.10.12, 20:46 Ja moge poleciic PASJONAT..mnie bylo tam dobrze..zrobilem kurs w miare szybko....zajecia prowadzone byly przystepnie i z nastawieniem na kursanta...Bylo ok.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwik Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 19:26 Bo prawda jest taka, że kurs jazdy trzeba wybrać z głową. Dobrze poczytać choćby takie forum, jak to, zapytać znajomych gdzie robili i jakie są ich odczucia. Kurs jednak nie kosztuje tak mało, lepiej więc wybrać dobry, by potem nie zapłacić drugie tyle za dodatkowe jazdy. A wszystkim szukającym polecam link: www.autoq.pl - można obczaić ceny i zdawalność w danej szkole w jednym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kursantka Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: 212.160.172.* 02.04.13, 18:15 OSK ALIGATOR Szkoła nastawiona na ilość a nie na jakość. Ponieważ mają dużo kursantów, przerwy między spotkaniami są długie, a jazdy odbębnione. Czasami nowy kursant ma zapisane nawet 3h (a próbują wpisywać i po 4) co wiadomo dla doświadczonego kierowcy jest męczące,a co dopiero dla żyjącego w stresie nowicjusza. Instruktorzy nie zawsze są mili, a ponieważ często się zmieniają, a każdy ma swój system nauczania zdarza się że przez kilka godzin robi się to samo, wiadomo ćwiczenie czyni mistrza, ale przecież przepisowe 30 godzin to strasznie mało, a czasu musi starczyć na wszystko. W efekcie zdarza się że kursant łuku ma godzinę a 29 zawracania na 3. Proponuję też pilnować godzin mi osobiście "ścieli" 4 (2 że o godzinie 10:00 odwołałam jazdy które miałam o 20:00, a powinno być więcej niż 24h,a zniknęły, według szanownego szefostwa zostały wyjeżdżone, widocznie zapomnieli mnie zabrać), koledze 2, koleżance również 2 się rozpłynęły. A szkoda, bo zapowiadało się naprawdę miło. I mimo że najtaniej na rynku, to po podliczeniu dodatkowych godzin które dokupiłam w innej szkole, wcale taniej nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 17:49 Nie polecam Pionier...generalnie bezstresowa nauka, ale człowiek po kursie nie umie nic. Wykłady prowadzi Pan Piotr i tu jest ok, ale instruktor Krzysztof to jakaś porażka...Jazdy drogami, nie będącymi egzaminacyjnymi, nie przekazywanie podstawowych instrukcji i komend, których wymagają na egzaminie. Ciągle ta sama trasa, parkowanie może 2 razy na 30 godzin jazdy. Facet nadaje się na emeryturę! Wyrzucona kasa w błoto. Na szczęście, po odbytym kursie, nie zapisałam się na egzamin, bo czułam się wyraźnie niedouczona. Dodam jeszcze, że po zadawanych pytaniach, facet nie potrafi jednoznacznie i logicznie wytłumaczyć o co chodzi. Przestrzegam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asw Akademia jazdy IP: *.play-internet.pl 15.06.13, 10:01 Akademia jazdy z Ratajczaka upadła, ciekawe kiedy padnie Prawo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Akademia jazdy IP: *.205.73.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.08.14, 08:37 Firma forse wzięła i szkolenia nie udało mi się ukończyć bo zbankrutowali, omijać szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSK EXTRASZKOLENIA Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: 87.204.190.* 31.10.13, 14:56 Zapraszamy na kursy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze IP: *.eaw.com.pl 09.11.13, 21:00 Ja mogę polecić Lidera bo tylko tam się uczyłam. Trafiłam tam bo koleżanka mi poleciła. Robią wykłady, na jazdy nie narzekałam. Przed egzaminem dokupiłam kilka godzin i pierwszy egzamin niestety nie zdałam. Teraz mam drugi, wezmę u nich znowu parę godzin i zdaję do skutku. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 22:30 Polecam Wierzbaka, a szczególnie pana Filipa. Człowiek niezwykle sympatyczny, żartobliwy, bardzo spokojny, opanowany i kompetentny. Kurs robiłam w innym ośrodku, ale w Wierzbaku dokupiłam sobie jazdy, ponieważ po poprzednim kursie nie nabyłam żadnych umiejętności i egzamin skończył się katastrofą. Pan Filip był moją ostatnią deską ratunku i dzięki niemu zdałam. Jazdy były bardzo konstruktywne i dużo z nich wynosiłam. Przejechaliśmy wszystkie możliwe trasy egzaminacyjne, z każdej możliwej strony, dzięki czemu na egzaminie nie miałam żadnych niespodzianek. Już nie wspominając o tym, że każda jazda była dla mnie czystą przyjemnością, a sarkastyczne komentarze - źródłem radości. Aż teraz żałuję, że zdałam egzamin i już nie będę miała więcej jazd. Cieszę się, że trafiłam na tak dobrego instruktora i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P nie polecam Fallcon IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.14, 23:26 NIE POLECAM! Odwoływanie jazd po przybyciu na miejsce, chamskie zachowanie i ogólny brak szacunku do klienta. Brak zainteresowania ze strony instruktorów, nawet pachołka im się podnieść nie chciało chociaż stali obok. Nie przerobili ze mną hamowań awaryjnych bo nie trzeba, a slalomy szybkie pokazali mi na przedostatniej jeździe. KPINA! Zdałam za drugim tylko dzięki wykupionym godzinom w innym ośrodku. Odpowiedz Link Zgłoś
grave_concern Re: nie polecam Fallcon 03.08.15, 12:18 również nie polecam FALLCON ---> moja wypowiedź szerzej odnośnie kursu kat B dostępna tutaj www.goldenline.pl/anita-kowalewska4/wypowiedzi/ Jazdy faktycznie odwoływane, tak jak wspomniano wyżej brak zainteresowania, ponadto Pan właściciel za bardzo buja w obłokach... poziom byle jaki, strasznie demotywują. Mogę za to polecić Szybkiego Billa, gdzie brałam dodatkowe jazdy i zdałam Odpowiedz Link Zgłoś
takdali Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze 15.01.16, 23:26 zdecydowanie odradzam OSK Rataje Odpowiedz Link Zgłoś
commonfruit Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze 17.08.18, 20:08 PROSZĘ WAS NIE OSK HIGH Kilka rzeczy za nim zapiszesz się do O.S.K High w Poznaniu : -nieporównywalnie wysokie koszty -jeśli się rozchorujesz w dzień jazdy nie licz na wyrozumiałość każą ci zapłacić 150 zł za 2 godziny jazdy kat A2 i chyba 200 zł za kat. B -kurs zajmie bardzo długo , kilkudniowe odstępy nawet jeśli umówisz się miesiąc wcześniej , na moje pytanie dlaczego tak jest odpowiedziano mi " bo instruktorzy są zajęci różnymi rzeczami i kursantów mamy dużo " nie macie za dużo kursantów tylko za mało instruktorów i złe podejście -na wykładach nie nauczysz się niczego, stracone kilka godzin z mojego życia -utajanie informacji np. ewidencji przebiegu pojazdu Dziękuję O.S.K za zmuszenie mnie do płacenia 150 zł , zwrot 1169 zł z 1900 zł po zrezygnowaniu z kat. B i robienia problemów na każdym możliwym etapie naszych relacji. NIE ZAPISUJCIE SIĘ DO TEJ SZKOŁY To są po prostu złodzieje mają zupełnie gdzieś kursantów jedyne co ich interesuje to pieniądze , nie wiem skąd mają takie rankingi ale nic za tym nie idzie proszę nie zapisujcie się tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
mononokebakeneko Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze 24.05.19, 10:57 JA z całego serca polecam OSK Poznań, nauka w super atmosferze, zdałem za 1 razem! Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.roginski Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze 14.06.19, 07:21 Chodziłem do OSK Fallcon i naprawdę jestem zadowolony z tej szkoły, zdałem za 1 razem :D Odpowiedz Link Zgłoś
misiakisa Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze 29.01.20, 12:15 Ja mogę polecić Autodrive. Z koleżanką robiłyśmy u nich kurs u dwóch rożnych instruktorów i zarówno ona jak i ja jesteśmy zadowolone. Zawsze profesjonalnie prowadzone kursy. Nie było załatwiań jakiś prywatnych spraw instruktora tylko jazda tak by jak najwięcej nauczyć kursanta. Samochody czyste i zadbane. Na placu ja już traciłam cierpliwość a instruktor mimo to spokojnie mi tłumaczył jak mam wykonywać dany manewr. Na mieście zawsze opanowany i uważny. Obie zdałyśmy za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś
soniasok Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze 07.06.21, 09:39 Ja tez robiłam kurs na prawko w Autodrivie i nie mogę złego słowa powiedzieć na tą szkołę. Potrafią świetnie nauczyć jeździć. Egzamin zdałam bez problemu. Teraz przymierzam się do kursu na motocykl oczywiście tez w tej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
marimarimar Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze 28.09.21, 11:57 Ja tez polecam szkołę Autodrive. Robiłam u nich kurs na samochód i na motocykl. Bardzo dobrze szkolą. Instruktorzy są wymagający i cierpliwi. Potrafią dobrze nauczyć nawet opornego kursanta (ja na początku miałam problem z ruszaniem). Po kursie u nich egzaminy zdałam bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenamarz Re: OSK Poznań proszę o pomoc w wyborze 04.04.24, 13:56 Autodrive to godny polecenia ośrodek. Nauczyli mnie jeździć d podstaw. Instruktor cierpliwie uczył mnie manewrów na placu co nie było łatwe ale spokojne mi wszystko tłumaczył i pokazywał jak ćwiczyć. Po mieście tez bezstresowo objaśniał jak poruszać sie po skrzyżowaniach. W rezultacie egzamin zdałam bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś