05.10.05, 17:35
Kto z Was lubi ten zapach?
Mocny, ciężki, ale ta nuta Wschodu jest zniewalająca...
Obserwuj wątek
    • modern_witch Re: Opium 05.10.05, 17:45
      Melduje się fanka:-)
      Ostatnio przypomniałam sobie ten zapach i choć nie mogłabym go pewnie już nosić
      tak jak kiedyś, kiedy to na każdą okazję i do każdego stroju;-), no co, to było
      dawno, z 8 lat temu chyba;-P, to jednak ma nieprzemijający dla mnie urok...
      • salma88 Re: Opium 05.10.05, 18:06
        Ja moze fanka nie jestem, ale bardzo cenie ten zapach, podoba mi sie. Ma jednak
        taka nutke, ktora z pewnoscia skrytykowalby moj luby, wiec mysle, ze poki co
        dam sobie na wstrzymanie z kupnem Opium:) Mialam do niedawna probke, ale gdzies
        mi sie zapodziala, a chetnie bym sobie odswiezyla wspomnienia. Wg mnie pasuja
        do dojrzalej, eleganckiej kobiety, mysle, ze moglabym ich uzywac grubo po 30,
        ale to moze tylko stereotyp...
    • escape5 Re: Opium 05.10.05, 18:11
      Ja...Ale cholerka chyba kupiłam podróbę:-(((.Napisy niby ok,nie schodzą,atomizer też jak dla mnie w porzo ale chyba za krótko pachną!Nawet nie idę sprawdzać do Diory,chyba już wolę żyć w słodkiej nieświadomości niż poznać niemiłą prawdę.
      • coralin Re: Opium 05.10.05, 18:14
        A no bo Opium to jeden z najcześciej podrabianych zapachów na świecie. A swoja
        drogą to jak dla mnie zapach mistrzowski.
        • silence-dreamer Re: Opium 05.10.05, 21:19
          No właśnie te podróby…:/, ja osobiście szaleje za męskim Opium, damski może
          być, ale wg mnie nic genialnego, stara dobra klasyka, zbyt pospolicie używany i
          podrabiany, gdyby nie był taki popularny…..
          • lhasa1 Re: Opium 05.10.05, 21:42
            escape jeśli piszesz o tym OPIUM które wymieniłaś ze mna to na 10000% nie jest
            to podróba!mój tata kupił mamie na urodziny (byłam razem z nim)w perfumerii
            więc nie ma możliwości żeby nie były oryginalne, zapewniam. mamie się co prawda
            nie podobały i stały chyba rok więc może dlatego krócej pachną? nie wiem ale
            podróba to to niejest.pozdrwiam
            aha a Laura bardzo ładna dzięki:)
            • escape5 Paulina,nie!:)) 06.10.05, 00:26
              He he,ja nie wymieniałam z Toba Opium,mam od Ciebie Obsession a te w 100 proc sa prawdziwe:).Opium zakupiłam od dziewczyny na e-mamie,dobrze mi tak bo połakomiłam się na cenę.Miałam nadzieje że będa oryginalne bo sprzedawała tez jakieś limitowanki i nne cuda.No cóż,chyba sie przeliczyłam,nawet nie chcę sprawdzac i przekonac się że to lipa.Narazie stoją nieużywane bo mnie drażni że to może podróba i że krótko pachną...
              A co do Laury to ja też jestem b.zadowolona z Bvlgari,dziękowałam Ci pare razy ale chyba maile nie dochodziły więc dziękuję jeszcze raz:))
    • elve Re: Opium 05.10.05, 23:47
      ja lubię :) ostatnio to nawet przepadam :) chyba do niego dorosłam wreszcie.
    • zettrzy Re: Opium 06.10.05, 18:43
      ah, Opium i Poison, dwa zapachy-truciciele z lat 80... do dzis nie moge
      uwierzyc ze zuzylam cala jedna butelke
      czego to sie nie robi w mlodosci gornej i chmurnej...
      dobre dla burdelmamy, lub jej pracownic, o ile zaklad tani
      • coralin Re: Opium 06.10.05, 18:56
        Moim zdaniem Poison i Opium dzieli przepaść. Owszem orient ale sposób
        rozwijania się zupełnie inny i pewnie dlatego Opium pozostał klasykiem a Poison
        był jednak sezonowym szałem i symbolem tandetnawej mody lat 80.
        • lhasa1 Re: Opium 06.10.05, 19:28
          upsss..:) no fakt ale sie zagalopowalam:) popatrzylam na pierwsza literke hihi
          no jasne Obsession to było:) nie dostałam od Ciebie żadnego maila co jest z ta
          poczta??? ale ciesze sie ze pasuje BLV! pozdro!
      • elve Re: Opium 06.10.05, 20:55
        aha
        dzięki serdeńko za jakże wyważone i mądre słowa! zapraszam do bardzo taniego
        zakładu na rogu :>
      • kalooo Re: Opium 10.10.05, 00:57
        zettrzy napisała:

> ah, Opium i Poison, dwa zapachy-truciciele z lat 80... do dzis nie moge
        > uwierzyc ze zuzylam cala jedna butelke
        > czego to sie nie robi w mlodosci gornej i chmurnej...
        > dobre dla burdelmamy, lub jej pracownic, o ile zaklad tani

Hmm.No to w końcu wiemy jak pachnie w burdelu...
        • zettrzy Re: Opium 10.10.05, 03:59
          alez macie nerwowa reakcje na moje odczucia...
          no nic nie poradze ze tak mi sie Opium kojarzy, i nie umiem tego inaczej wyrazic
      • ptasia Re: Opium 10.10.05, 11:52
        to ja chyba też burdelmama, bo lubię Poison. w dodatku zaczęłam młodo - używałam
        P. mojej Mamy mając lat 15 ;)
    • bombella Re: Opium 10.10.05, 11:43
      Do tego zapachu trzeba dorosnac, fakt. Kupilam, ale okazalo sie ze nie
      doroslam. Zapach piekny ale duszacy. Nawet w wersji Fleur de Shanghai, nie wiem
      co jest ale ja tej magnolii jakos nie czuje.
    • miriam_73 Re: Opium 10.10.05, 12:11
      Uwielbiam, zwłaszcza jak juz jest troszke chłodniej.
      • rawita Re: Opium 10.10.05, 12:18
        A ja jakoś się zraziłam. Chyba przez masową ilość podrób i Cafe bardzo popularne
        kiedyś w moim otoczeniu. Kilka lat temu kupiłam 30 ml Opium i jeszcze mi została
        jakaś jedna trzecia. Psiknęłam właśnie na nadgarstek, żeby sobie wspomnienia
        odświeżyć, ale nie czuję zachwytu. Jakieś duszne mi się wydają. Z tego typu
        zapachów zdecydowanie wolę Palomę Picasso.
        • escape5 Re: Opium 11.10.05, 11:11
          Oj tak,Cafe to podróba Opium.Hm...nie podoba mi się że za 40-50 zł można nosic zapach łudząco podobny do Opium.Cóż-zeszmacony jest okrutnie.
          • rawita Re: Opium 11.10.05, 12:27
            Nosiłam Opium cały wczorajszy dzień i stwierdzam, że jednak na pewno jego czas
            już dla mnie minął. Muszę się przyrzeć wreszcie jego odświeżonym wersjom.
    • 0karolina0 Re: Opium 15.11.05, 14:11
      absolutnie mój numer 1. Może któraś z was chce sprzedać oryginał?
    • mika281 Re: Opium 15.11.05, 14:32
      mnie pasuje ale w wersji fleur de shanghai, a klasyka juz nie pamietam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka