Dodaj do ulubionych

Bóle stóp

18.09.11, 10:09
Witajcie

czy ktos mógłby mi pomóc, lub choć naprowadzić na przyczynę bólu stóp, który charakteryzuje się tym, ze dokucz mi tylko przez kilkanaście sekund po .. rozpoczęciu ruchu.
czyli stopy bolą mnie gdy siedzę i wstaję , czy po uniesieniu sie z łózka rano.
Później mogę nawet biegać.
Mam ~50lat

Lekarz reumatolog nie wie co to :/
Obserwuj wątek
    • jedynystarocie1 Re: Bóle stóp 11.11.11, 12:15
      Witam
      może trochę za późno ale lepiej poźno niż wcale.Co to jest to nie powiem natomiast mogę powiedzieć jak się tego pozbyć.Do niedawna miałem to samo,ból taki jak ból zęba i dochodziło to do łydek.
      Kiedyś ktoś mi powiedział co stosuje na bóle reumatyczne.
      Kasztany.Rozkroić na drobno (ja jeden kasztan kroje na 8 części).Następnie wsypać do słoika tak żeby słoik był pełny nie ubijać.
      Następnie zalać to do spirytusem (może być nawet denaturat).Ja to zalałem spirytusem naturalnym.Potrzymać w słoiku ok 2 tygodnie codziennie mieszając (potrzepując słoikiem).
      Nasmarować bolące miejsca i napisać jak zadziałało.Myśle że kasztany jeszcze znajdziesz.
      Pozdrawiam.
    • wintst Re: Bóle stóp 26.11.11, 11:09
      Zmiany zwyrodnieniowe stawów są problemem bardzo częstym. Tyko około połowy osób z widocznymi w badaniach radiologicznych zmianami zwyrodnieniowymi ma dolegliwości (i odwrotnie, połowa osób z objawami nie ma zmian radiologicznych).

Pierwszym i dominującym objawem jest ból a drugim sztywność poranna, zwykle ustępująca w ciągu kilku minut. Badaniem potwierdzającym rozpoznanie jest klastyczne zdjęcie RTG. Inne badania (np. MRI) konieczne są rzadko i wykonuje się je dla wykluczenia innych chorób takich jak osteonekroza, choroba Paget’a, artropatie zapalne oraz złamania napięciowe. Poziom białka C-reaktywnego jest zwykle prawidłowy. Badania laboratoryjne wykonywane są dla wykluczenia innych chorób, takich jak reumatoidalne zapalenie stawów czy dna moczanowa.

Dodatkowa informacja na stronie:
      www.szymczyszyn.pl/93654.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka