Dodaj do ulubionych

przekonajcie mnie-prosze

11.03.05, 17:40
Wiele slyszalam o leczeniu medycyna naturalna-akupunktura itp.Znalazlam
dobrego lekarza ale boje sie do niego isc,gdyz obawiam sie ze te igly moga
szkodzic.Jezeli komus pomoglo takie leczenie to prosze niech sie odezwie i
przekona mnie ze warto.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • juro1 Re: przekonajcie mnie-prosze 11.03.05, 23:12
      ja rzuciłem palenie po 30 latach właśnie dzięki akupukturze (połączonej z
      seansem psychoterapii)u świetnego lekarza (podkreślam że to musi być lekarz)
      Wcześniej próbowałem rezonansu i kilku innych "bajerow" ale dopiero to
      przyniosło skutek i to po jedynym zabiegu. Wystarczy się odważyć, to naprawdę
      nie jest straszne ale badź czujna i sprawdź dyplom :) Powodzenia!
      • very_martini Re: przekonajcie mnie-prosze 15.03.05, 15:46
        Z całym szacunkiem, ale po co komu dyplom AM do bycia akupunkturzystą? Tam nie
        uczą akupunktury przecież i niedouczony w dziedzinie akupunktury lekarz może
        napsuć tyle samo, co nieduouczony w dziedzinie akupunktury spawacz.

16%VOL
        22%VAT

• vecka Re: przekonajcie mnie-prosze 20.03.05, 13:11

Ja chodzilam na akupunkture, pomoglo rewelacyjnie. POzdr.
        • magban22 dyplom 03.04.05, 21:46
          i ja z całym szacunkiem... pozwolę się z toba nie zgodzić, akupunktura to
          metoda inwazyjna (bardzo skuteczna zresztą) a tylko lekarz zna się na anatomii
          człowieka na tyle żeby mu nie zaszkodzić, ja też uważam że tylko lekarz może
          się tym zajować !!!!
          Pozdrawiam
          • very_martini Re: dyplom 04.04.05, 11:23
            Oczywiście, że dość inwazyjna, ale szczerze mówiąc, gdybymi miała do wyoboru
            Tybetańczyka, który się tego nauczył na Wschodzie, a profesora medycyny, który
            był na dwutygodniowym kursie, to wybrałabym tego pierwszego. Dla własnego
            bezpieczeństwa. I anatomia, tak naprawdę, niewiele ma tu do rzeczy.

16%VOL
            22%VAT

takie tam... forum homeopatia
            • monika1009 Re: dyplom 04.04.05, 13:39
              Dziekuje za odpowiedzi ale teraz to mam problem.Wydawalo mi sie ,ze znalazlam
              dobrego fachowca w tej dziedzinie ale po przeczytaniu powyzszych juz calkiem
              zglupialam i jeszcze bardziej obawiam sie tych igiel.No bo niby skad mam
              wiedziec czy on jest dobry czy nie?Moze prosciej bedzie jezeli podacie namiary
              na kogos sprawdzonego z Warszawy
              • very_martini Re: dyplom 06.04.05, 16:06
                Kilka pozycji pod Twoim wątkiem...

16%VOL
                22%VAT

takie tam... forum homeopatia
            • aranea Re: dyplom 07.04.05, 00:26
              Oprócz nielicznych profesorów po dwutygodniowych kursach są w Polsce także
              lekarze, gruntownie wykształceni w zakresie medycyny Wschodu i z długoletnią
              praktyką w tej dziedzinie. Lekarz ma dodatkowo wiedzę medyczną, której nie ma
              Tybetańczyk z firmy Krzak, chyba że przypadkowo jest lekarzem. Jak sprawdzisz
              jego mongolski czy chiński dyplom? Znam Azjatów, którzy akupunktury uczyli się
              w Polsce, właśnie na dwutygodniowych kursach i natychmiast zaczynali
              samodzielną praktykę. Wybranie dobrego terapeuty musi być przemyślane. Skośne
              oczy nie zastąpią wiedzy i doświadczenia.
    • juro1 ja polecam 11.04.05, 23:35
      swojego sprawdzonego lekarza:
      po 1. lekarz medycyny z wieloletnią praktyką
      po 2. specjalista medycyny naturalnej z dyplomem Instytutu Akupunktury w Seulu
      (sprawdziłem)+ wiele kursów doszkalających i równiez wieloletnia praktyka
      po 3. bardzo "ludzkie" podejście do pacjenta, bez wymądrzania i wywyższania,
      potrafi słuchać i rzeczowo odpowiadać
      po 4. Palenie dzięki niemu rzuciłem a obecnie leczę u niego inne dolegliwości
      (nawet ostatnio namówiłem żonę, która panicznie boi się igieł-ale nie żałuje) :)
      naprawdę polecam... dziś mam tylko jego namiar na kom 609-525-660 ale na czasie
      poszukam tel. do gabinetu.
      Ps.
      to jest warszawa-Rembertów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka