margot11 04.06.06, 21:34 tu kupiłam tą o ryżu i tą o leczeniu ,jestem w trakcie czytania Podobają się mi www.hito.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamila Re: książki o makrobiotyce 04.06.06, 21:43 Dzieki, Margot, za ten link - ta ksiazka o ryzu musi wyglada b. ciekawie, a ponizej widze Michio Kushi 'Domowe sposoby leczenia' - chyba sie skusze niebawem, gdy juz przestudiuje 'Makrobiotyke Zen' Ohsawy. Pozdr:) Odpowiedz Link
margot11 same nowości 11.06.06, 16:34 zobaczcie co tu znalazłam na tej stronie www.hito.pl/strona_glowna.html Odpowiedz Link
qerty Re: książki o makrobiotyce 16.06.06, 12:36 Witam. Czy mozesz powiedzieć ile stron ma książka "Leczyć ryżem"? I co jest w spisie treści? Ja mam książkę "Domowe sposoby leczenia" - chętnie podzielę się informacjami na jej temat jeśli to kogos interesuje. Odpowiedz Link
jamila domowe sposoby leczenia 16.06.06, 22:21 Bardzo prosze o wszelkie info z ksiazki 'Domowe sposoby leczenia' - tytul jest bardzo zachecajacy i ciekawa jestem, co zawiera:) Odpowiedz Link
qerty Re: domowe sposoby leczenia 17.06.06, 15:56 "Domowe sposoby leczenia Poradnik makrobiotyczny - napoje kompresy i inne naturalne metody" stron: 68. Spisu treści niestety nie posiada. Są tu np: napój ame kuzu, z fasolki azuki, z czarnrj soi, daikonu, kuzu, kombu, korzenia lotosu i shitake, info o różnych okładach gorycznych, o imbirowych, o plastrze z pereł jęczmienia, ziemniaka taro, otrębów ryżowych, ziemniaka i kapusty, tofu, o ransho, ume-sho bancha... Na początku byłam trochę zawiedziona - objętością i zawartością. Teraz traktuję książeczkę jako pozycję zawierającą dość unikalną wiedzę. Chciałabym wiedzieć jaka jest ta o diecie ryżowej zanim ją kupię. Odpowiedz Link
margot11 Re: książki o makrobiotyce 17.06.06, 22:04 qerty napisała: > Witam. Czy mozesz powiedzieć ile stron ma książka "Leczyć ryżem"? I co jest w > spisie treści? Ja mam książkę "Domowe sposoby leczenia" - chętnie podzielę się > informacjami na jej temat jeśli to kogos interesuje. jutro Tobie napiszę ,bo jestem poza domem ,ale książka jest grubsza niż ta o leczeniu domowym ,są tu przepisy lecznicze i przepisy kulinarne Odpowiedz Link
margot11 Re: książki o makrobiotyce 18.06.06, 18:32 stron133 działy: -zboża gotowane na miękko -ryżowe zupy -potrawy ze zbóż -potrawy z ryżu z dodatkiem fasolek,nasion i orzechów -z dodatkiem warzyw -ryżowe kule ,ciasta i rolady-takie makro oczywiście ryżowe chleby,makarony kluski przyprawy do ryżu przekąski i desery ryżowe napoje i herbaty ryżowe kompresy i okłady Odpowiedz Link
qerty Re: książki o makrobiotyce 18.06.06, 18:58 Dzięki margot11! Czy interesuje Cię makrobiotyka? Ja właśnie zaczynam hmm... przygodę z makrobiotyką. Jestem z Warszawy. Nie ma tu żadnych stowarzyszeń, kółek itp. Wiem, że są w Łodzi w we Wrocławiu. Skąd jesteś? Odpowiedz Link
margot11 Re: książki o makrobiotyce 21.06.06, 22:02 Ja bardzo interesuję się makrobiotyką ,a jeszcze mocniej gotowaniem wg pięciu przemian-bo bardziej logiczne dla mnie jest Niestety mieszkam małej mieścinie na Pomorzu,tzn lubię tu mieszkać ale nie ma tu stowarzyszeń,nie ma kursów itp Tyle co mogę poczytać w internecie lub kupić książkę Odpowiedz Link