Gość: Amanda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 08:06 dzieki temu filmowi juz wiem jakie sa lezbijki- zdradliwe i wredne... baj, Amanda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mi$ Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 09:27 Amando, nie jestem ani wredna, ani tym bardziej zdradliwa. Przeciwnie, jestem mila i wierna. No tak, ale jestem LESBIJKA, nie lezbijka. Kto to w ogole jest lezbijka? A propos artykulu, bardzo interesujacy. Cala ta historia jest chyba kolejnym dowodem jak wazne w naszym zyciu jest szczesliwe dziecinstwo. Na pewno wybiore sie obejrzec ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
manra Re: Monster? Aileen Wuornos 22.05.04, 10:07 Obejrzałam "Monster"... Kolejny fascynujący film o kobiecej psychice. I jak tu nie wierzyć, że "niektorzy ludzie chyba rodzą się przegrani"? Nie ma sprawiedliwości na świecie- życie tej kobiety było o samego początku pasmem cierpień i nieszczęść. Nie dane jej było stworzenie dobrego związku (czy morderstwa nie były w pewnym stopniu spowodowane chęcią dania partnerce tego, co najlepsze?), pierwszy strzał (w obronie własnej) obuził w niej żal, wściekłość i żądzę zemsty za to, czego doznała w dzieciństwie - obudził Potwora. Ciekawe, czy Potwór tkwi w każdej z nas... Obawiam się, że we mnie tak - oby się nigdy nie "zbudził"... Jakie małe wydają się po raz kolejny moje problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 12:03 Ciekawa jestem, jak film odbiorą rodziny zamordowanych mężczyzn. Jak wrażenie Aileen przedstawionej w "Monster" skonfrontuje się z ich wyobrażeniami o niej, z tym co przeżyli i doświadczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.toya.net.pl 22.05.04, 15:26 Proponuje objerzec " Gdyby sciany mogly mowic' Lub "godziny' zobaczysz jakie sa lesbijki. Jestes nienormalna skoro tak generalizujesz. A patologia jest w kazdym srodowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrMa Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 22.05.04, 18:10 Obejrzałam film. Straszny. Wybór, czy Lee go miała? Pewnie tak, tylko czy wiedziała jak tego dokonać? Chyba nie. Powiadacie o rodzinach ofiar, że cierpiały? Przecież Oni też mieli wybór, skorzystać z usług Lee, albo nie skorzystać! No może za wyjątkiem 1 "ofiary", który w pełni zasługiwał na miano Monster. Ale to nie piekło w którym żyła Ją zabiło, tylko wizja raju w osobie, takiej małej, słabej i naiwnej Tyr. Jeszcze raz sprawdziła się dewiza: "Jak spotkasz w życiu Taką małą, słabą i słodką, to bież siekierkę i wal w łeb", to akurat nie ja wymyśliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia-feministka klienci prostytutek-żałosna mielizna ludzka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 12:47 Abstrahując troszkę od dyskusji na temat filmu,bohaterki chciałabym w kilku słowach wyrazić swój stosunek do klientów prostytutek.Wszyscy zastanawiamy się nad kobietami uprawiającymi to zajęcie,próbujemy wartościować,poznać motywacje,co skłania te dziewczyny do takiej pracy-większość brzydzi się prostytutkami,ma je w pogardzie,środowiska katolickie grzmią,piętnują,ludzie krzywią sięgdy widzą prostytutkę,śmieją -jednym słowem OCENIAJĄ,DYWAGUJĄ.Nikomu nie przyjdzie do głowy zająć sie KLIENTAMI PROSTYTUTEK-ich ocenić,ich NAPIĘTNOWAĆ,ich POTĘpiać.Zastanówmy się nad ich postawą-tych obleśnych facetów,zboczeńców,seksualnych niewyżytych popaprańców.To oni nakręcają spiralę zła,niemoralności.I dziwimy się że prostytutka może takiego zabić???? JEDNOZNACZNIE I BEZWARUNKOWO BEZ ŻADNEGO RELATYWIZMU POTĘPIAM KLIENTÓW PROSTYTUTEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Verbal Re: klienci prostytutek-żałosna mielizna ludzka. IP: *.cskmswia.pl 24.05.04, 09:48 Bez żadnego relatywizmu potępiam morderców. Każdy klient prostytutki to zboczeniec lub popapraniec??? Każda prostytutka to biedna uciśniona ,zasadniczo wyjściowo niewinna duszyczka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: klienci prostytutek-żałosna mielizna ludzka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:06 Tak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.bu.amu.edu.pl 23.05.04, 11:33 a ja dzięki twojemu komentarzowi wiem, jaka głupia jesteś. i do tego jeszcze popełniasz błąd ortograficzny! posłuchaj sobie dziewczątko britney spears i pójdź na "legalną blondynkę". to są rzeczy dla ciebie. nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fema Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.pool.mediaWays.net 23.05.04, 12:26 Twoj wspanialy, inteligentny komentarz powalil mnie z nog! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.wroclaw.mm.pl 23.05.04, 15:18 Aileen Wuornos była przegrana jeszcze w brzuchu matki, jak w takim środowisku w jakim ona zyła można być innym? Dlaczego ktoś się rrodzi, żeby nie zaznać nawet w życiu szczęścia? Nawet przez chwilę?... Film jest dołujacy, bo nie zostawia żadnej nadzieji, ale jest zarazem piekny i bardzo interesujący. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Verbal Re: Monster? Aileen Wuornos IP: 172.20.6.* 23.05.04, 22:22 Żałosne.Stawia się na równi Wuornos i jej ofiary tylko dlatego że byli to klienci prostytutek.Dzieciństwo , ohydni klienci itp i to ma wytłumaczyć sześć zabojstw.A nieścisłości i brak znajomości tematu ze strony autorki artykułu łatwo sobie sprawdzić posługując się odnośnymi stronami w necie---za mało p Jucewicz poczytała o przypadku Wuornos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebo Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 09:51 szukajac tylko w necie mozna trafic na wiele dziwnych informacji - jak na przyklad twoj/pani/pana komentarz. po artykule widac ze pani jucewicz zadala sobie duzo wiecej trudu przy pisaniu artykulu niz tylko wstukanie hasla do wyszukiwarki. nie zapominajmy rowniez, ze to co czytamy jest wypadkowa pracy autora artykulu i kilku innych osob w redakcji, ktore niestety czesto przycinaja i skracaja teksty, gdyz np. potrzebna jest powierzchnia reklamowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomo Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.04, 10:02 nikt przeciez nie stawia wuornos na rowni z klientami.przeciez wiadomo,ze zabila i ze to zbrodnia.dla mnie,to ona byla chora psychicznie i trzeba ja bylo zamknac w zakladzie,a nie skazywac na smierc.i mysle akuart,ze srodowisko w jakim sie wychowala, i jej dziecinstwo mialy duzy wplyw na to,kim sie stala.ciezko byc normalnym po czyms takim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruford Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.cskmswia.pl 24.05.04, 10:37 Nie w tym nawet rzecz.Nie chcę rozpętywać dyskusji na temat kary śmierci czy uzasadnienia dla wykonywania wyroków na osobach chorych psychicznie.Akurat przebieg śledztwa w sprawie Wuornos przeczy jej psychozie w okresie dokonywania zbrodni. Rzecz w tym że autorka artykuliku przemyca delikatnie akcenciki feministycznie-- patrz akapity o feministycznej psychoterapeutce i twierdzeniu o tym jaką karę dostałby biały mężczyzna.Akurat nie podpieram się jak chce przed-przedmówca dzwinymi tekstami z netu ale oficjalnymi stronami stanowych depts of corrections.W świetle tych żródeł , wspomniane akapity zawierają proste bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebo Re: Monster? Aileen Wuornos IP: 172.20.6.* 24.05.04, 09:58 bardzo dobry artykul nic wiecej nie trzeba dodawac teraz musze do kina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania o. Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.04, 10:28 dla mnie gra Charlize to mistrzostwo.chyba pierwszy taki zasłużony Oskar od lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tykwa Kara śmierci IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 12:44 a mnie interesuje,jak w ogole to mozliwe,ze w takim demokratycznym panstwie jakim sa Stany Zjedn.jest mozliwa kara smierci???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Kara śmierci - eliminacja defektu IP: 63.146.250.* 28.05.04, 21:40 Usmiercenie mordercy to nie kara. To eliminacja osobnika(czki) groznego dla calej reszty spoleczenstwa. Najdrozszym i najmniej skutecznym srodkiem takiej eliminacji jest oficjalna egzekucja na mocy wyroku sadowego. Najlepszym wyjsciem jest samooczyszczenie organizmu. W warunkach amerykanskich to oznacza zastrzelenie bandyty przez broniaca sie ofiare. Jesli to zawiedzie, a policja nie znajdzie pretekstu, zeby ubic delikwenta na miejscu, zaczyna sie dlugotrwala i kosztowna procedura sadowa zakonczona zastrzykiem. Ale to jest wyjatek od reguly, tak jak wyjatkowym zjawiskiem jest seryjny morderca, a jeszcze do tego kobieta! To juz takie curiosum jak lewica bez wszawicy, czy banknot trzydolarowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.wroclaw.mm.pl 25.05.04, 17:24 Nie wiem jak jest możliwa kara śmierci... Ale pewnie jeszcze długo będzie możliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek72 Re: Monster? Aileen Wuornos 26.05.04, 10:46 Proszę o pomoc w wydaniu ksiązki Sue Russell "Lethal Intent". Książka w szczegółowy sposób przedstawia historię Aileen Wournos, analizuje jej dzieciństwo itd. Autorka śledziła każdy dzień procesu, rozmawiała z rodziną i znajomymi Lee. Nie usprawiedliwia, lecz próbuje zrozumieć motywy zbrodni. Wszystkie osoby zainteresowane wydaniem tej książki w Polsce proszę o kontakt z wydawnictwem "Amber". Jak mi wiadomo książka jest zgodna z profilem wydawnictwa (wydają min. książki związane z filmami) Należy dzwonić do działu zagranicznego na numer (22)8266940 i tam prosić o wydanie "Lethal Intent" przez Amber. Z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agar Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 22:45 amanda czyli gówno wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: Monster? Aileen Wuornos IP: *.chello.pl 12.06.04, 16:41 Amanda-coż za błyskotliwy komentarz. Pewnie-wszystkie leSbijki sa wredne, wszyscy geje niewierni,wszystkie blondynki głupie,wszyscy księża sa pedofilami no i oczywiśćie wszyscy politycy złodziejami. Przyłacz się może do 'Samoobrony" - tam się powinnaś odnaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś