Dodaj do ulubionych

Nieśmiało Was proszę o modlitwę

28.03.11, 14:37
za mojego synka. Ma 11 miesięcy, jest wesołym, ładnie rozwijającym się chłopcem, ale nie toleruje żadnych pokarmów. Pije tylko mieszankę mlekozastępczą mocno leczniczą, która obciąża za bardzo wątrobę i od niedawna je minimalne ilości hipoalergicznej kaszki Nutriton. Inne dzieci jedzą już normalne obiady sad Po wielu miesiącach wizyt u różnych lekarzy, sama przebadałam synka i wyszły nam lamblie i przerost candidy w jelitkach. W tej chwili mały jest leczony, a ja się modlę, żeby to pomogło i przede wszystkim - żeby się okazało, że jest to JEDYNA przyczyna, a nie coś gorszego. Pod koniec maja czeka nas szpital i badania, w tym bardzo nieprzyjemna dla takiego maluszka gastroskopia. Wspomożecie nas modlitwą? Bardzo się o niego już martwię.
Obserwuj wątek
    • capriglione Re: Nieśmiało Was proszę o modlitwę 28.03.11, 14:40
      Rozumiem Twoje lęki. Przechodziłam podobnie alergie z moją córką, choć nie tak ekstremalnie. Niestety problemy mamy do dziśsad((
    • sulla Re: Nieśmiało Was proszę o modlitwę 28.03.11, 14:41
      Dobrze, jestem.

Mogę Cię pocieszyć, że mam znajomych, których dziecko miało podobny problem, tzn. nie tolerowało jedzenia, wymiotowało ciągle. W końcu udaje im się z tego wychodzić, dziecko zaczyna powoli jeść samo. Wiem, że to bardzo trudne, ale bądź dobrej myśli.
    • sylwia0405 Re: Nieśmiało Was proszę o modlitwę 28.03.11, 17:11
      Dobrze - będę się modliła w Waszej intencji. Ściskam gorąco dla dodania otuchy kiss
    • luna15 Re: Nieśmiało Was proszę o modlitwę 28.03.11, 20:42
      Jasne, będzie dobrze.
      • nowako-wa Re: Nieśmiało Was proszę o modlitwę 29.03.11, 12:40
        Na mnie też możesz liczyć wink
    • 11.jula Re: Nieśmiało Was proszę o modlitwę 29.03.11, 19:30
      ok, daj znać jak będzie cos wiadomo
    • sion2 Re: Nieśmiało Was proszę o modlitwę 29.03.11, 22:09
      I ja obiecuję modlitwę. Czy mały ma w normie wagę i wzrost? na którym centylu jestescie?
      Czy ta nietolerancja jest nietolerancja ukladu pokarmowego tzn zwraca jedzenie, ma biegunke, wysypke itp czy tez np problem tkwi w nadwrazliwosci sensorycznej wtedy tez często usta i wnetrze buzi dziecka jest nadaktywne na smaki, konstystencje, temperature i takie dzieci wszystko wypluwaja i wymiotuja ale nie z powodów alergii ale wlasnie nieprawidlowych rekacji na bodzce...
      Tak czy inaczej macie problem. Gastroskopie zrobią mu w narkozie na pewno albo conajmniej tzw głupim jasiu wiec nie bedzie mial niemilych wspomnien.
      • kotkowa Re: Nieśmiało Was proszę o modlitwę 30.03.11, 13:30
        Dziekuję Wam smile Mały miał od dawna bóle brzucha, wzdęcia, niechęć do jedzenia, wysypki po każdym podanym pokarmie, nie toleruje nawet mieszanki dla alergików, musi mieć jeszcze bardziej leczniczą, z tłuszczami MCT, które "bez filtra" obciążają wątrobę. Nie wymiotuje i nie ma biegunek, póki trzymamy taką restrykcyjną dietę, ale jak tylko coś wprowadzamy, to są bóle brzucha albo wysypki. Pewnie gdybyśmy się nie wycofywali po kilku dniach z tymi malutkimi porcjami jedzenia, to miałby i biegunki i wymioty, po prostu nie dopuszczamy do tego, w porę widząc złą reakcję. Wagę ma na 25 centylu, wzrost na ok 90, więc duża rozbieżność. Wyniki nienajgorsze, ale też nienajlepsze, powoli spada mu hemoglobina. Mieszanka mlekozastępcza nie zaspokaja już potrzeb, żelaza itd. Powinien jeść mięso itd. W przyszłym tygodniu mamy ponowić próbę przejścia na mniej leczniczą mieszankę, to priorytet, bo inaczej może mieć problemy z wątrobą. Być może będzie musiał brać osłonowo leki antyhistaminowe, choć alergolog uważa, że on nie ma tylko czystej alergii, bo np. nie trawi też tłuszczów, a to nie ma związku z alergią, więc ten lek może wcale nie pomóc. Mamy wielką nadzieję, że pomoże wyleczenie tych lamblii i nadmiaru candidy. Co do gastroskopii, to u nas dają głupiego jasia, ale wiem, że wiele dzieci i tak płacze i się rzuca, przyjemne to nie będzie.
        • bratyska Re: Nieśmiało Was proszę o modlitwę 31.03.11, 12:11
          będę pamiętać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka