Dodaj do ulubionych

Znów osądzą artystkę

03.05.04, 11:44
Supereksperss donosi:

Będzie kolejny proces w sprawie Doroty Nieznalskiej, artystki z Gdańska. Wczoraj Sąd Okręgowy uchylił wyrok pierwszej instancji, skazujący artystkę na 120 godzin prac społecznych.

Nieznalska jest sądzona za obrazę uczuć chrześcijan. Jej instalacja "Pasja" była zbudowana z krzyża, w centrum którego widniało zdjęcie męskich genitaliów.

Cóż, moim zdaniem to ona powinna być ukarana za obrazę artystów. Bo co to za sztuka powiesić fajfusa na krzyżu???? To jedna wielka kupa. I, pomyśleć, że ja z podatków wykształciłem taką Nieznalską i rzeszę jej podobnych debili. Koszmar. Już wolałbym na tacę chyba dać.
Obserwuj wątek
    • luzer Artystkę??? Niezły dowcip... :)) 03.05.04, 12:13
      ogolone_jajka napisał:

> Cóż, moim zdaniem to ona powinna być ukarana za obrazę artystów. Bo co to za
      > sztuka powiesić fajfusa na krzyżu???? To jedna wielka kupa. I, pomyśleć, że ja
      > z podatków wykształciłem taką Nieznalską i rzeszę jej podobnych debili.
      > Koszmar.
      > Już wolałbym na tacę chyba dać.

Masz tym razem stuprocentową rację, Jajku. Nazywanie Nieznalskiej artystką jest
      grubym nadużyciem. Określenie - "quasi-skandalistka bez wyobraźni" pasowałoby
      znacznie lepiej. Równie odkrywczym gestem np. artysty-performera byłoby
      przysłowiowe pokazanie gołego tyłka na scenie. Senat uczelni, która dała
      Nieznalskiej dyplom, powinien zamieścić w mediach wyrazy ubolewania, z przyczyny
      tak karygodnego zaniedbania.
      Estetyka jest matką etyki, ale jakaż to etyka może się zrodzić z łona estetyki
      "produced by Nieznalska"...???

L.

--
      Dobrze wiedzieć, że gdzieś tam jest Koleś,
      wyluzowany za wszystkich nas, grzeszników.
    • mysiam1 Re: Znów osądzą artystkę 03.05.04, 12:16
      Cóż, na temat obrazy nie będę się wypowiadała, bo to sprawa bardzo względna,
      chociaż myślę, że mogła urazić wielu... Tak czy owak jako stara konserwa
      artystą mogę nazwać Michała Anioła, a nie - współczesne wypociny.
    • addria Re: Znów osądzą artystkę 03.05.04, 12:17
      Jajek, tym razem musze powiedzieć, że zgadzam się z Tobą w 100%.
    • mamalgosia Re: Znów osądzą artystkę 03.05.04, 17:00
      O tej pani (ksywa: artystka) było już tyle wątków, że wątpię, zeby temat
      chwycił po raz kolejny
      • ogolone_jajka Re: Znów osądzą artystkę 03.05.04, 18:01
        Tu też były??
        Z drugiej strony, akurat wszyscy są zgodni, więc chyba temat umrze śmiercią dziecięcia poczętego. Tylko czy to aby po chrześcijańsku?
    • dusk-till-dawn Re: Znów osądzą artystkę 03.05.04, 23:22
      heh... tyle ze tym razem sprawa wraca na wokande, bo doszli do wniosku, ze grupa rozhisteryzowanych bojowkazy wszechpolskich to za malo by skazac kobiete - artystke czy "artystke"... i dobrze, bi mi w zachecie papiez przywalony meteorytem sie podobal na przyklad...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka