Dodaj do ulubionych

Właśnie sprzątnąłem mieszkanie

03.05.04, 13:27
Odkurzyłem i wymyłem podłogi. Ufffff. Kupa roboty. 80 metrów kwadratowych to jednak kawałek podłogi. I niektóre szafki przesunąłem! I krzesła też. Dobrze, że dywanów nie mam. Choć może nie musiałbym pod nimi mopować? Zmęczyłem się.

Ale mam propozycję.
Zwykle sprzątam w niedzielę (to mój sposób na święcenie dnia świętego). Jeśli ktoś z was wyręczy mnie w sprzątaniu, to ja w tym czasie pójdę do kościoła i wezmę udział we mszy, czy co tam akurat będzie leciało. Tylko ma być w miarę sprzątnięte jak wróce.
Co wy na to? Jest tu jakiś pobożny człowiek (albo kobieta hihi), który zechce przybliżyć mi w ten sposób boga??

Hmmm.. tak sądziłęm....
Obserwuj wątek
    • mysiam1 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 13:35
      Wiesz, Jajek, w zasadzie to mnie również zdarza się sprzątać w niedzielę, bo
      mam w domu takie dwa prosiątka, które brudzą bez względu na dzień tygodnia i
      mam także kilka ptaszków, które brudzą tym bardziej, więc aby nie brodzić w
      łupinkach od ziaren i...ekhem...nie tylko... muszę ze dwa razy dziennie
      odkurzacz wyciągnąć. No, ostatecznie gdybyś mieszkał gdzieś w Wielkopolsce, to
      mogę Ci posprzątać, tylko nie wiem, co na to Twoja żona...wink A poza tym jaką
      mam gwarancję, że zamiast do kościoła nie pójdziesz w Polskę? wink)))
      • ogolone_jajka Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 13:59
        > No, ostatecznie gdybyś mieszkał gdzieś w Wielkopolsce, to
        > mogę Ci posprzątać, tylko nie wiem, co na to Twoja żona...wink

Hmm, nie chciałbym być nietaktowny(!), ale opinia mojej żony byłaby wielce uzależniona od Twej urody i wieku wink

> A poza tym jaką
        > mam gwarancję, że zamiast do kościoła nie pójdziesz w Polskę? wink)))

Słowo harcerza.

• mysiam1 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 14:03
          ogolone_jajka napisał:

> > No, ostatecznie gdybyś mieszkał gdzieś w Wielkopolsce, to
          > > mogę Ci posprzątać, tylko nie wiem, co na to Twoja żona...wink
          >
          > Hmm, nie chciałbym być nietaktowny(!), ale opinia mojej żony byłaby wielce
          uzal
          > eżniona od Twej urody i wieku wink

Hmmm...jakby to ująć... Spooooko, że użyję słownictwa osób dwa razy ode mnie
          młodszych wink))))
          > > A poza tym jaką
          > > mam gwarancję, że zamiast do kościoła nie pójdziesz w Polskę? wink)))
          >
          > Słowo harcerza.
          >
    • kann2 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 14:03
      Niedziela była wczoraj. Czemuś więc nie posprzątał wczoraj, leniu, tylko
      czekasz na świeto nie nakazane dziś w Kościele rz. kat.? Dzisiaj możesz nawet
      gnój na pole wywozić i nie chwal się tym tak bardzo, bo na złość nikomu nie
      robisz.
      • ogolone_jajka Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 14:15
        Czytaj uważnie kann2. ZWYKLE sprzątam w niedzielę. A wczoraj czyli w ową niedzielę:
        a) podwiesiłem suszarkę do bielizny w łazience
        b) wyciąłem wyrzynarką kawałek szafki, żeby móc ją dosunąć do ściany (chyba godzinę rżnąłem na pełnych obrotach, ale żaden sąsiad nie zapukał)
        c) podkleiłem kilka mebli, żeby nie rysowały podłogi
        d) wyciąłem osłonę z plexi na stół dla dziecka (też wyrzynarką)
        e) zrobiłem porządek w szafie z narzędziami

I to by było na tyle.
        • kann2 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 14:19
          ogolone_jajka napisał:

> b) wyciąłem wyrzynarką kawałek szafki, żeby móc ją dosunąć do ściany (chyba
          godzinę rżnąłem na pełnych obrotach, ale żaden sąsiad nie zapukał)

Widzisz, jakich masz tolerancyjnych sąsiadów!
          • ogolone_jajka Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 14:32
            > Widzisz, jakich masz tolerancyjnych sąsiadów!

Albo bezbożnych hehh

Aczkolwiek kiedyś jakas starsza babka głośno wyraziła dezaprobatę, gdy trzepałem dywan w niedzielę. Powiedziałem jej, że jestem żydem wink
            • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 14:38
              Ja też często sprzątam w niedzielę,bo poprostu w tygodniu nie mam na to czasu-
              delikatnie sobie sprzątam i nie uważam tego za grzech.Myślę że większym
              grzechem byłoby gdybym całą niedziele leniła się w syfie.
              • ogolone_jajka Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 14:40
                Zgadzam się z moją interlokutorką. Ale czmu owa interlokutorka wspomniana nie odwiedza już ZAKAZANEGO FORUM założonego przez jajka????
                • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 16:11
                  Ha,ha-już Ci mówiłam,że zbłądziłam wchodząc tam...I kto mnie upomniał???No cóż-
                  jestem katolikiem,ale nie ortodoksyjnym.Powiem więcej-czym bardziej
                  ortodoksyjny katolik(katoliczka częściej),czym bardziej zajadłe katolickie
                  poglądy głosi,tym więcej w nim jadu,podłości i obłudy.Jak to jest?
                  • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 16:38
                    A wystarczy zerknąć chociażby na posty na"A oni wszyscy ida do kościoła
                    ".Zobacz,jak nas obrzucili kamieniami...
                    • mysiam1 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 18:06
                      olivka27 napisała:

> A wystarczy zerknąć chociażby na posty na"A oni wszyscy ida do kościoła
                      > ".Zobacz,jak nas obrzucili kamieniami...

Taaak? A to znaczy kogo kto konkretnie obrzucił kamieniami?
                      • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 23:12
                        No mnie naprzykład.Ale:po pierwsze-już się nie gniewam.Po drugie-
                        przeczytałam,że nie jestes katoliczką.
        • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 14:41
          No,czyli zrobiłes bardzo pożyteczne rzeczy...Chyba Cie zmartwię,ale wydaje mi
          się,że nie masz grzechu...
          • ogolone_jajka Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 14:52
            No ale w tym czasie mogłem zbliżać się do boga na mszy!!!!

Kto mi to umożliwi???
            • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 16:14
              No,niby mogłeś...Ale-co ma wisieć,nie utonie...Nie martw się Jajek,jeszcze
              pójdziesz na mszę-nie raz i nie dwa!
              • ogolone_jajka Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 17:41
                > No,niby mogłeś...Ale-co ma wisieć,nie utonie...Nie martw się Jajek,jeszcze
                > pójdziesz na mszę-nie raz i nie dwa!

Hmm, ale wpierw stetryczeję i dostanę uwiądu starczego
                • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 03.05.04, 23:13
                  Miałam na myśli czarną mszę oczywiście-ha,ha,ha!
                  • ogolone_jajka Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 04.05.04, 00:07
                    > Miałam na myśli czarną mszę oczywiście-ha,ha,ha!

No tak, nie pomyślałem o tym. Ale zapewniam Cię, że ani białe, ani czarne msze mnie nie interesują. Od wszelkiego zabobonu i bałwochwalstwa trzymam się z dala. W końcu jest XXI wiek a ja mam wyższe wykształcenie techniczne. Wstyd by mi było przed samym sobą, gdybym jakieś gusła zaczął nagle odprawiać.
                    • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 04.05.04, 00:15
                      Przecież żartowałam...Taki mały zarcik jeszcze nikomu nie zaszkodził...
                      • ogolone_jajka Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 04.05.04, 00:23
                        No spoko spoko, zrozumiałem że to żart. Ale mamy tu wielu "poważnych" katolików, którze jeszcze gotowi wsiąść na mnie, że czarne to owszem, ale białe to fuj.

Jedne i drugie są do niczego, choć czarne chyba bardziej "urozmaicone" (znam tylko ze stereotypów).

Mnie w ogóle wszelkie uroczystości nużą. I bronię się przed nimi jak mogę. Garnitur miałem na sobie 4 razy w życiu. Nie lubię podporządkowywać się zwyczajom stadnym.
                        • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 04.05.04, 00:31
                          ogolone_jajka napisał:

> No spoko spoko, zrozumiałem że to żart. Ale mamy tu wielu "poważnych"
                          katolików
                          > , którze jeszcze gotowi wsiąść na mnie, że czarne to owszem, ale białe to fuj.
                          > Ciii...Bo będzie wojna...
                          > Jedne i drugie są do niczego, choć czarne chyba bardziej "urozmaicone" (znam
                          ty
                          > lko ze stereotypów).
                          >
                          > Mnie w ogóle wszelkie uroczystości nużą. I bronię się przed nimi jak mogę.
                          Garn
                          > itur miałem na sobie 4 razy w życiu. Nie lubię podporządkowywać się zwyczajom
                          s
                          > tadnym.
                        • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 04.05.04, 00:36
                          Mnie też męcza takie rzeczy.Wczoraj na komunii stałam 2,5 godziny,myślałam,że
                          zdechnę.Jaka to głupota trzymać tyle czasu dzieci,nawet stare baby nie
                          wyrabiały,a one niejedno zniosą...
                          • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 04.05.04, 00:36
                            Jajo strusie...
                            • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 04.05.04, 00:38
                              Sorry,gadam już głupoty,ale stare katoliczki działają mi na nerwy prawie tak
                              jak czarnuchy
                              • kann2 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 04.05.04, 09:02
                                olivka27 - Czy w innym wątku nie pisałaś po prostu "księża". Po jakiego grzyba
                                chcesz, żeby "czarnuch", którym - jak widzę - gardzisz i który tak bardzo
                                działa ci na nerwy, chrzcił twoje dziecko?
                                • ogolone_jajka Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 04.05.04, 10:53
                                  Pewnie ugięła się pod presją katolickiej rodziny biedaczka.
                                  • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 04.05.04, 19:29
                                    Ostatnio byłam na bierzmowaniu i zasłabła dziewczynka.Obok niej siedział młody
                                    ksiądz.W pewnym momencie zerwał się i poszedł do zachrystii.Wszyscy mysleli,że
                                    poszedł jej prztynieść wody,ale on po chwili pojawił się z tacą!I jak tu o nich
                                    dobrze mówić?
                                • olivka27 Re: Właśnie sprzątnąłem mieszkanie 04.05.04, 19:25
                                  Działa mi na nerwy,ale jest tylko pośrednikiem
    • mamalgosia szabes goj 03.05.04, 16:43
      byla taka osoba w Izraelu, pełniła ona podobne funkcje. Sądzę, ze za pieniądze,
      tak że rusz głową
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka