leluchow1 21.12.05, 15:35 moja przyjacilka jest w ciazy. chcialabym ofiarowac jej obrazek ze swietym - patronem przyszlych mam. niestety nie wiem kto nim jest. moze wy sie orientujecie dzieki ania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isma Re: patron ciezarnych 21.12.05, 15:39 Sw. Gerard Majella, redemptorysta. Tu link: www.cssr.com/polski/saintsblessed/stmajella.shtml Odpowiedz Link
mamalgosia Re: patron ciezarnych 21.12.05, 18:59 Mam obrazek Matki Bożej Ciężarnej - wraz z modlitwą. To taka figurka z Matemblewa. Korzystałam w obu ciążach, myślę, że już nie będę potrzebowała. Jak chcesz, to mogę Ci wysłać Odpowiedz Link
anuteczek Re: patron ciezarnych 21.12.05, 20:45 a możesz zeskanować i podesłać mi na prv? bardzo proszę Odpowiedz Link
madasia Sw. Dominik 21.12.05, 19:29 Jednym z patronem kobiet w ciąży jest również św.Dominik de Guzman. Jest on również patronem kobiet majacych trudności z zajściem w ciąże i rodzących.Siostry Dominikanki z Krakowa modla sie za wstawiennictwem sw. Dominika w intencji kobiet majacych problemy z zajsciem i donoszeniem ciązy oraz urodzeniem dziecka.wysylam tobie na priv skan obrazków dla przyjaciólki. Odpowiedz Link
samboraga Re: Sw. Dominik 21.12.05, 21:27 to link do Sióstr: www.dominikanki.republika.pl/index.html Odpowiedz Link
samboraga Re: Sw. Dominik 21.12.05, 21:59 i jeszcze cytat ze strony Sióstr: "Pasek Św. Dominika Jest to dar dla małżeństw, które pragną mieć dzieci, a napotykają różne trudności w realizacji swoich pragnień. Pasek św. Dominika nie jest talizmanem i nie jest przedmiotem magicznym! Jest tylko wezwaniem małżonków do usilnej i ufnej modlitwy o upragnione potomstwo za wstawiennictwem tego świętego." Odpowiedz Link
glupiakazia Re: patron ciezarnych 22.12.05, 09:02 A sw.Pawel Pustelnik, ktorego wspomnienie obchodzi sie 15 stycznia? Zawsze myslalam, ze to on... Nawet srednia ma drugie imie na jego pamiatke Czyzby mi sie cos pozajaczkowalo? Odpowiedz Link
leluchow1 Re: patron ciezarnych 22.12.05, 13:10 dziekuje wam bardzo. co do pawla pustelnika to zupelnie o nim zapomnialam. on faktycznie jest patyronem ciezarnych ale zwlaszcza rodzin ktore nie moga miec dzieci ania Odpowiedz Link
mamalgosia anuteczek, leluchow 22.12.05, 20:23 Leluchow- adres już mam, napisałam Ci, że wyślę jutro, ale teraz widze prośbę anuteczka, więc najpierw jej zeskanuję, OK? To chyba już przed świętami sie nie uda. Ale zrobię to na pewno Odpowiedz Link
mamalgosia anuteczek 22.12.05, 20:28 okazuje się, że mam drugi egzemplarz. Podaj adres, to i Tobie wyślę Odpowiedz Link
mamalgosia Re: dziekuje 03.01.06, 09:33 o, to się cieszę. Do anuteczka dopiero wczoraj wysłałam Odpowiedz Link
kropka415 ja tez chce 03.01.06, 10:10 ja tez poprosze o zeskanowany obrazek, moja szwagierka jest aktualnie w ciąży na adres gazetowy, z góry dziękuję Odpowiedz Link
nordynka1 Re: Matemblewska Pani 03.01.06, 11:14 jest strona www sanktuarium w Matemblewie, na pierwszej stronce jest cała śliczna figura Maryi z Matemblewa - jeśli to komuś pomoże w modlitwie, proszę bardzo, można wydrukować, nie? www.matemblewo.pl/ ponieważ mieszkam bardzo blisko, ilekroć tam jestem modlę się za nasze forumowe potrzebujące ciężarne i rodziny pragnące mieć dzieci, kto chce niech się zgłasza, a jeśli się nie zgłosi to i tak się za Was modlę - już pan Bóg wie o kogo chodzi. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Matemblewska Pani 03.01.06, 13:59 na tych obrazkach była jeszcze modlitwa, a na tej stronie jej nie widzę Odpowiedz Link
stokrocja do Nordynkii1 03.01.06, 14:33 Nordynko poprosze o modlitwe. Szczerze wierze, ze dziecko pojawi sie wtedy, gdy to bedzie dla nas najlepsze, ale ciezki jest, ze czekamy, czekamy i nic... Odpowiedz Link
luccio1 Re: patron ciezarnych 04.01.06, 01:26 Patronką przyszłych matek jest św. Elżbieta Zachariaszowa - matka św. Jana Chrzciciela. Święto "Nawiedzenia Najśw. Marii Panny" (dawniej 2 lipca, teraz 31 maja) upamiętnia spotkanie dwu przyszłych Matek - obu szczególnie obdarzonych łaską Bożą. Odpowiedz Link
mglura Re: patron ciezarnych 04.01.06, 21:03 jeżeli ktoś jest zainteresowany to znalazłam adresy mailowe klasztorów które "rozprpwadzają" paski św. dominika: grodek@dominikanie.pl swanna@dominikanie.pl Odpowiedz Link