quba 30.04.08, 11:09 z Krakowa 18letniego Karola Kota? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_weasley Re: Pamiętacie strasznego morderce 30.04.08, 11:23 quba napisał: > z Krakowa 18letniego Karola Kota? No był taki. Zabijał, bo lubił. Jedna z największych porażek polskiej psychiatrii sądowej. Jedni biegli twierdzili, że normalny, inni, że nie. Sąd uznał go za poczytalnego, został skazany i stracony, jako ostatnie życzenie zażyczył sobie setkę wódki i jajecznicę. w czasie sekcji stwierdzono dużego guza mózgu. Odpowiedz Link
croyance uuuu teraz Was postrasze 14.05.08, 13:44 Co do Kota, istnieje jeszcze straszniejsza historia (nie wiem, czy prawdziwa). Byla kiedys u Drzyzgi jego byla dziewczyna (ta, o ktorej jest w artykule) - i powiedziala, ze nie wierzy w to, ze Karol Kot zostal stracony, bo ... ... wiele lat pozniej, ogladajac reportaz z egzekucji Caucescau, rozpoznala go w szwadronie egzekucyjnym. Przysiegala, ze to byl wlasnie Kot. Z tego co wiem, uwaza teraz, ze polskie wladze nie wykonaly wyroku smierci, tylko zuzytkowaly jego 'umiejetnosci' jak w 'Nikicie'. Ogladalam ten program i ciarki przechodzily mi po plecach - oczywiscie pojecia nie mam, jaka jest prawda. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Pamiętacie strasznego morderce 30.04.08, 11:30 Niedawno był o nim artykuł: miasta.gazeta.pl/krakow/1,35796,3018822.html Odpowiedz Link
the_dzidka Re: A tu macie wywiad z nim 30.04.08, 11:41 www.zbrodnia.killer.radom.net/zbrodnia.php?dzial=mordercy&dane=KotKarol Mróz po kościach przechodzi, ale warto doczytać do końca... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A tu macie wywiad z nim 30.04.08, 13:05 O,pamiętam. Ówczesna prasa nie opisywała tak szczegółowo jak dziś sensacyjnych czy kryminalnych wieści, najbardziej krwiste były chyba artykuły w Expresiaku. Odpowiedz Link
yanga Re: Pamiętacie strasznego morderce 30.04.08, 13:05 I jeszcze Paramonow. Była piosenka ludowa: Tu leży ręka, tu leży głowa, To jest robota Paramonowa, Jazz babariba! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Pamiętacie strasznego morderce 30.04.08, 13:13 No ale Paramonow nie nasz. Pamiętam też wakacje 1969 w katowicach i miasto oklejone WANTED śląskiego wampira, oferowano milion nagrody za wskazówki. No i ten dreszczyk na plecach, gdy się wracało po zmierzchu... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Marchwicki 30.04.08, 13:26 Ano różnie mówią, nawet ze chorego na hemofilię niewinnego faceta z różnych względów za niepopełnione zbrodnie osądzili i skazali. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Marchwicki 30.04.08, 13:48 Bo to była pokazówka. Zamordowana zostałam bratanica Gierka... www.zbrodnia.killer.radom.net/zbrodnia.php?dzial=mordercy&dane=MarchwickiZdzislaw Jeszcze był Pluta. Kto pamięta? Odpowiedz Link
nasturcja3838 Re: Marchwicki 07.07.08, 19:28 Ja pamiętam:" Poszukiwany niebezpieczny przestępca-zabójca czterech osób-Józef Pluta". To brzmiało bardzo groźnie.Ogłoszenia wisiały na każdej sklepowej witrynie.Moi rodzice i nie tylko oni,chodzili uzbrojeni w narzędzia obronne typu tłuczek do ziemniaków albo wałek do ciasta. Potem ten Pluta podobno coś sobie zrobił i znowu zrobiło się bezpiecznie. Odpowiedz Link
yanga Re: Pamiętacie strasznego morderce 30.04.08, 18:08 Jak to nie nasz?! Jerzy mu było! Odpowiedz Link
yanga Re: Pamiętacie strasznego morderce 30.04.08, 18:11 Znaczy, chodzi o Paramonowa. Warszawski rodak był, pamiętam ten proces. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Pamiętacie strasznego morderce 30.04.08, 18:18 No patrzaj, a ja skojarzyłam z tym Ruskim, o którym kilka lat temu było tak głośno, na masówkę leciał. Odpowiedz Link
yanga Re: Pamiętacie strasznego morderce 30.04.08, 20:15 Ten też na masówkę. Już dokładnie nie pamiętam, bo młode dziewczę byłam i gazet jeszcze nie czytałam, ale to była bardzo głośna sprawa, tak samo jak Kota, tylko wcześniejsza. Ta piosenka, którą tu przytoczyłam, była dłuższa, kończyła się "A Paramonow już leży w grobie", ale wątpię, czy ktoś ją pamięta, bo ja tu chyba najstarsza. Odpowiedz Link
wrednamagda2 Bydgoszcz 30.04.08, 22:30 U nas w Bydgoszczy bylo swego czasu glosno(chyba lata 80 albo 70-te) o dwoch kolesiach, ktorzy zgwalcili(nie wiem jak to inaczej nazwac) zwloki ok 80-letniej kobiety w kostnicy (kapliczce)na cmentarzu na ul. Kosssaka. Bylo to nawet opisane w "Pitawalu bydgoskim" Odpowiedz Link
quba Re: Pamiętacie strasznego morderce 12.05.08, 18:16 Bardzo przepraszam za pierwszy wers "Na ch...j ta gadka, na ch...j ta mowa Dawać mi tutaj Paramonowa Cała Warszawa chodzi w załobie Bo Paramonow leży już w grobie Pod kinem Moskwa ktoś głośno wrzasnął To Paramonow w mordę go trzasął A pod Polonią banda morowa Chwali robotę Paramonowa refren: czy pamiętacie Paramonova czapa dla niego jest już gotowa czy pamiętacie Paramonova czapa dla niego jest już gotowa czy pamiętacie Paramonova czapa dla niego jest już gotowa czy pamiętacie Paramonova czapa dla niego jest już gotowa Osobno ręka, osobo głowa To jest robota Paramonowa Dajcie mi młotek Paramonowa Będę zabijał, będę zabijał, będę mordował A w stogu siana koło Wschodniego Spał Paramonow ze swym kolegą Bo Paramonow zabił sierżanta By z naszej władzy zrobić palanta refren: czy pamiętacie Paramonova czapa dla niego jest już gotowa czy pamiętacie Paramonova czapa dla niego jest już gotowa czy pamiętacie Paramonova czapa dla niego jest już gotowa czy pamiętacie Paramonova czapa dla niego jest już gotowa Lecz nasza władza się skapowała I dwóch gliniarzy nań wnet nasłała Oni złapali Paramonowa Czapa dla niego jest już gotowa Już Paramonow zęby zaciska Bo mu ładują lufę do pyska Cała Warszawa chodzi w załobie Bo Paramonow leży już w grobie refren: czy pamiętacie Paramonova czapa dla niego jest już gotowa czy pamiętacie Paramonova czapa dla niego jest już gotowa czy pamiętacie Paramonova czapa dla niego jest już gotowa czy pamiętacie Paramonova czapa dla niego jest już gotowa . Odpowiedz Link
yanga Re: Pamiętacie strasznego morderce 12.05.08, 22:52 O, Qubo, jesteś wielka! To mi przypomina jeszcze jedną ballade, tę o śmierci Lumumby: Cała Polska dziś w żałobie, Bo Lumumba leży w grobie! Jego, M'Polo i Obito Strzałem w tył głowy zabito. Nie masz, nie masz już Lumumby, Nie będziemy tańczyć rumby, Nie tańczymy rock-and-rolla, Bo zabili też i M'Pola! Odpowiedz Link
quba Re: Pamiętacie strasznego morderce 13.05.08, 08:35 O yango pozdrawiam :)))))))))) Quba Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Pamiętacie strasznego morderce 05.05.08, 14:57 Ja pamiętam "osobno ręka, osobno głowa..." Odpowiedz Link
mister1 Re: Pamiętacie strasznego morderce 14.05.08, 21:03 Kot byl uczniem twchnikum w Krakowie - pamietam, ze nauczyciele wydali mu bardzo pozytywna opinie bo ...nie nosil dlugich wlosow. Odpowiedz Link
salimis Re: Pamiętacie strasznego morderce 15.05.08, 19:49 Pamiętam z dzieciństwa taki wierszyk o mordercy chyba z Wielkopolski: Kto ty jesteś ? Pluta mały Jaki znak twój ? Topór biały Gdzie ty mieszkasz ? W suchym lesie Co ty niesiesz ? Trupa niese Odpowiedz Link
pies-li-kot Re: Pamiętacie strasznego morderce 06.11.08, 10:14 Tak, grasował w Wielkopolsce, a na pewno w Poznaniu. Dostałam wtedy wrotki - z koleżanką jeździłyśmy po wyasfaltowanej wówczas sąsiedniej uliczce, a że dość szybko zapadał zmrok, to towarzyszył nam tata przyjaciółki, właśnie z obawy przed Plutą. Natomiast o Marchwickim wydano reportaż w formie książkowej - miałam kilkanaście lat i czytałam to "dziełko" z wypiekami na twarzy. Odpowiedz Link
luccio1 Re: Pamiętacie strasznego morderce 07.07.08, 22:40 Kiedy była "sprawa Kota", byłem w V klasie podstawówki. Pamiętam, jak mówiono w szkole, że Kot miał w domu na ścianie deskę, do której ćwiczył rzucanie nożem. I zostało mi w pamięci nazwisko jednej z jego ofiar: Leszek Całek, 10-letni chłopiec; zabity, kiedy poszedł pojeździć na sankach pod Kopcem Kościuszki. Dla księdza, który prowadził katechezę, na którą chodziłem (do Franciszkanów Konwentualnych, w salce, do której wejście prowadziło przez krużganki z XV-wiecznymi malowidłami), jego historia posłużyła jako przykład kaznodziejski znikomości i kruchości życia ludzkiego... Odpowiedz Link
quba Re: Pamiętacie strasznego morderce 05.11.08, 16:10 nasza-klasa.pl/profile/13705832 no popatrzcie sami Odpowiedz Link