Dodaj do ulubionych

Anne Suess w LIDLu!

05.11.10, 12:52
Dziś widziałam 2 książki A.S -o misiach i zagrodzie na wsi. Była też 3 książka w tym samym typie-wielka z olbrzymią ilością rzeczy do wyszukiwania o straży pożarnej, ale nie widziałam autora. Wszystkie po 9.99 żl. Najdziwniejsze jest ze nie zauważyłam że te książki będą w sprzedaży bo nie było ich w gazetce. Ja juz kupiłam zapas dla wszystkich maluchów.
Obserwuj wątek
    • atama Re: Anne Suess w LIDLu! 05.11.10, 15:46
      Byłam dzisiaj w Lidlu, ale książek niestety nie widziałam. Jeszcze, już, albo to w ogóle lokalna inicjatywa?
      • tymianek21 Re: Anne Suess w LIDLu! 05.11.10, 16:26
        Też się zdziwiłam jak je zobaczyłam bo jak coś jest w LIDLu to zawsze jest w gazetce. Leżały na specjalnym regale pełnym książek dla dzieci. Były jeszcze inne na twardych kartkach. Dziwne
        • slonko1335 Re: Anne Suess w LIDLu! 05.11.10, 19:42
          U mnie też są, dodatkowy regalik z książkami. Oglądałam te książeczki i w sumie najbardziej podobał mi się ta o straży. Książeczki Anne Suess miały dla mnie podstawową wadę-na kolejnych stronach nie było ciągu zdarzeń, tylko każda była niezależnym obrazkiem choć bardzo ładnym muszę przyznać. W Miasteczko Mamoko moje dzieciaki najbardziej fascynuje sprawdzanie tego co wydarzy się na kolejnych kartkach.
          • irmeline Re: Anne Suess w LIDLu! 05.11.10, 22:01
            W Kielcach też jest - regalik z książkami dla dzieci usytuowany na końcu sklepu. Książki Anne Suess miłe dla oka - i świetnie, że taki duży format, dziecko może "zanurzyć" się w ilustracji. Cena bardzo przystępna - 9,90. Kupiłam wszystkie trzy dostępne, czteroipółlatka bardzo się ucieszyła. Wyszukiwanie jest tu oczywiście znacznie prostsze niż w "Miasteczku...", ale można porozmawiać o ilustracjach, poopowiadać. Szkoda, że nie było tej o Bożym Narodzeniu.
    • steffa Re: Anne Suess w LIDLu! 05.11.10, 23:54
      Mam jeszcze stare "Boże Narodzenie" - wyciągnęłam ostatnio na fali książek świątecznych.
      Straż rzeczywiście najciekawsza. U nas się przydała, bo dzieci jakiś dziwny pociąg do ognia ostatnio mają.
    • agisek Re: Anne Suess w LIDLu! 07.11.10, 16:33
      Sprawdziłam Gdańsk i Gdynię, ale niczego nie znalazłam. Może ktoś mógłby mi kupić "Miasteczko Misiów" i o to o straży? Będę bardzo wdzięczna.
      • edyta0 Re: Anne Suess w LIDLu! 07.11.10, 21:23
        U mnie tez bardzo duzo tych ksiazek. Dodatkowo zakupilam "moje najpiekniejsze bajki na dobranoc".
      • slonko1335 Re: Agisek 08.11.10, 11:06
        Agisek, w Lidlu można zamówić produkty których nie ma w danym sklepie i sprowadzają z innych na zamówienie. Spytaj w swoim jeżeli nie da rady (bo być może to jakieś regionalne akcje tylko) to mogę Ci kupić, dzisiaj byłam po skarpety narciarskie i widziałam że pełno tych książek ciągle u mnie, tyle, że jeżeli da się sprowadzić to po co na przesyłkę wydawać..
        • metis1 Re: Agisek 08.11.10, 21:31
          W W-wie na Ursynowie były dziś rano - najwięcej gospodarstwa wiejskiego, ale i strazy pozarnej (tę przetrzebiłam mocno...). Wzięłam też ostatnie misie.
          Wczoraj były na specjalnym stojaku, dziś przenieśli je na zwykłą półkę i wcisnęli między odzież narciarską.
        • agisek Re: Agisek 10.11.10, 15:56
          Dzięki. Ja akurat do Lidla mam tak daleko, że chętnie bym zapłaciła za przesyłkę. Popytam jeszcze wśród znajomych.
          • abepe Re: Agisek 12.11.10, 17:51
            Złamałam się i pojechałam do Lidla. I nic -ani książek ani puszek. I jak zawsze - towary nic mi nie mówiących marek. Więcej nie jadę!!!
            • steffa Re: Lidl 12.11.10, 23:19
              Lidlowi jestem wdzięczna za rukolę i pomidory koktailowe. ;)
              Książki na stojakach są także.
            • atama Re: Agisek 13.11.10, 10:24
              Potwierdzam. W Trójmieście książek nie ma i jakby nic o nich nie słyszeli. Nie bardzo dało się nawet dogadać w kwestii sprowadzenia książek z innych sklepów, bo twierdzili, że to musi być jakaś lokalna wyprzedaż starych zapasów. Jak grochem o ścianę.
              Puszek też nie ma.
          • slonko1335 Re: Agisek 12.11.10, 23:14
            jutro nie dam rady iśc ale postaram się w niedzielę. Będę kupować jednej z dziewczyn z forum jak będą, wziąć Ci?
            • agisek Re: Agisek 13.11.10, 11:57
              Będę wdzięczna!
            • abepe Re: Agisek 13.11.10, 12:15
              Slonko, czy mogłabyś wziąć także zestaw dla mnie (chyba dla bratanicy, albo do pracy, moje dzieci już trochę wyrośnięte, ale obaj moi synowie lubili księgę misiów:)? Odebrałabym od Agisek, koszty przesyłki do podziału:))
              • slonko1335 Re: Agisek 13.11.10, 12:47
                dobrze, moja mama dzisiaj była w lidlu i mówiła że ciągle pełno.
                Abepe chcesz wszystkie trzy, czy tak jak Agisek tą o straży i misiach?
                • abepe Re: Agisek 13.11.10, 12:50
                  Poproszę wszystkie trzy:)
                  • agisek Re: Agisek 13.11.10, 12:56
                    O straży i o misiach!
                    Nawet już zapomniałam o czym jest ta trzecia :-)
                    • slonko1335 Re: Agisek 13.11.10, 13:15
                      o wiejskiej zagrodzie:)
                      • agisek Re: Agisek 13.11.10, 13:21
                        Jeśli jest tam dużo traktorów i innych maszyn, ok? :-)
                      • atama Re: Agisek 13.11.10, 15:47
                        Słonko, jeśli nie jest jeszcze za późno i nie będzie to dla Ciebie kłopot to ja też poproszę o zestaw (albo chociaż straż i wiejską zagrodę).
                        Zaraz napiszę priv
                        • slonko1335 Ksiażki kupione 14.11.10, 15:15
                          Zobaczę wieczorkiem jak się to da zapakować żeby było najtaniej z wysyłką i się odezwę do zamawiających.
                          • abepe Re: Ksiażki kupione 14.11.10, 16:49
                            Oj, pakowanie nie będzie łatwe:)) Moje książki możesz spokojnie zapakować z agiskowymi, będę u niej za tydzień a nawet jeśli nie dotrą na czas - za kilka tygodni znowu mogę się pojawić. Chyba, że łatwiej będzie Ci oddzielnie. Naprawdę, nie ma to znaczenia:)) Dziękuję za przysługę! Czekam na maila.
                          • atama Re: Ksiażki kupione 14.11.10, 16:53
                            Ależ się cieszę i baaaardzo dziękuję! Również czekam na wieści mailowe :)
                            • abepe Re: Ksiażki kupione 14.11.10, 17:29
                              Atama, Ty jesteś z Trójmiasta? Chcesz do naszej paczki;)?
                              • atama Re: Ksiażki kupione 15.11.10, 10:15
                                Z Trójmiasta, ale wydaje mi się, że z drugiego krańca ;)
                                Łatwiej będzie, jak pójdzie oddzielną przesyłką, ale dzięki, za propozycję!! :)))
                                • agisek Re: Ksiażki kupione 15.11.10, 11:15
                                  Ja, w stosunku do abepe, też jestem z drugiego końca, więc możliwe, że mamy do siebie blisko :-)
                                  • abepe Re: Ksiażki kupione 19.11.10, 21:58
                                    Tak, ja jestem z zupełnie przeciwległego krańca niż Agisek. Szczerze mówiąc nie jestem nawet z Trójmiasta, tylko tu pracuję:)

Ale książki już doszły, czekają na mnie:)) Wielkie dzięki!!!
                                    • abepe Re: Ksiażki kupione 21.11.10, 11:17
                                      Slonko - dziękuję. Melduję, że przesyłkę odebrałam. Miałyśmy z Agisek wczoraj piękny widok (który jej mąż uwiecznił na zdjęciu), jak jej dwójka i mój starszy syn siedzieli/leżeli/klęczeli obok siebie - każde ze swoją księgą:)) podczas gdy my omawiałyśmy okołoforumowe sprawy:)

Zdziwiło mnie to, że te książki są o 1/3 mniejsze od poprzedniej wersji (mamy starą księgę misiów)
    • pia_ Re: Anne Suess w LIDLu! 12.11.10, 18:22
      W moim najbliższym Lidlu nie było tych książek, ale będę w przyszłym tygodniu w Auchan więc zerknę, czy nie przyszły - tak jak co roku. Pewnie będę też zerkać do różnych Lidli, bo szukam i wykupuję na zapas chrupkie placki żytnie z kminkiem i anyzem - resztki z tygodnia kuchni niemieckiej :-).
    • fabryka.ntka Lidl, Kraków ul.Kobierzyńska 12.11.10, 18:56
      Dziś wracając z wyprawy zajechaliśmy do Lidla - widziałam te książeczki.
      • anick5791 Łódź 12.11.10, 20:38
        Przedwczoraj był duży wybór w tym Lidlu za Górniakiem w lewo, jadąc od centrum (nie wiem, jaka to ulica, przy Kilińskiego?)
        • per-vers Warszawa, Grochowska (pl. Szembeka) 14.11.10, 15:14
          Tam też są, byłam akurat dzisiaj przypadkiem. Są misie, straż pożarna i gospodarstwo wiejskie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka