ash3 07.11.11, 23:19 Czy wydano z tej okazji coś o Miłoszu, czy też coś z twórczości Miłosza dla dzieci/młodzieży? Może nagrano np. wybór jego wierszy jako audiobook? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaber69 Re: Rok Miłosza 08.11.11, 10:40 Ja mam w bibliotece coś takiego: "Zamieszkać w teraz: scenariusze imprez bibliotecznych związanych z dziełem i osobą Czesława Miłosza". W środku m. in. scenariusz E. Jaworskiej "Miłosz nie dla dzieci?!". Odpowiedz Link
ash3 Re: Rok Miłosza 08.11.11, 11:17 O, super! Czyli rozumiem, że najlepiej zapytać o tę pozycję w bibliotekach dzieciecych? Może coś jeszcze? Bo Chopin był tak na bogato, i Korczak zdaje się też będzie (np. "Blumka"), a Miłosz - nic, nic? Odpowiedz Link
chaber69 Re: Rok Miłosza 08.11.11, 11:37 Poza Wielkopolską to chyba raczej będzie o to trudno. To jest w zasadzie numer specjalny Poradnika Bibliograficzno-Metodycznego nr 3/2011 wydanego przez Wojewódzką Bibliotekę Publiczną w Poznaniu. Jest to pokłosie konkursu ogłoszonego przez tą bibliotekę i są tam scenariusze dla różnych grup wiekowych i różnych imprez np. gry literackiej i happeningu rowerowego. Jeśli ktoś bardzo jest zainteresowany, to może wejść na stronę wbp.poznan.pl i sprawdzić czy jest dostępna w ich księgarni. Odpowiedz Link
anndelumester Re: Rok Miłosza 08.11.11, 12:02 Nic nie widziałam, takiego z ogólnopolskim rozmachem. W szkole K. w czerwcu było trochę o Miłoszu, łącznie z przedstawieniem szkolnym (napisanym przez panią od polskiego). Odpowiedz Link