Dodaj do ulubionych

Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci

09.11.12, 09:03
Poniewaz stałam sie posiadaczką czytnika ebooków zaczął interesować mnie ten temat, proponuje watek polecanych promocji ebookow w sieci, ebooki darmowe etc.

Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • aniam123 Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 11.11.12, 18:10
      Bardzo dobry pomysł. Miejsce na pólkach oszczedzam na ksiązki dla dzieci...
      List do Mikołaja z prośbą o Kindle napisany, więc zaczynam polować na okazje. Tym bardziej, że często można spotkać e-booki w atrakcyjnych cenach.

nextto.pl - darmowe e-booki
      Jest tam głównie klasyka, także dla dzieci i młodzieży. Nie ściągałam i nie wiem jakie tłumaczenia i jakość.

Pólrocze Publio.pl - codziennie nowe e-booki za 9.90

Woblink.pl - tylko dzisiaj - historycznie
    • pa_yo Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 12.11.12, 10:46
      Jakis czas temu publio.pl dla każdego kto sie zarejestruje w sklepie wrzucali do biblioteki trzy darmowe ksiązki w tym "Kune na kaloryferze''.

Nasza Ksiegarnia juz trzy razy rozdawała darmowe ebooki, nie załapałam sie na żadna okazje bo mnie wtey to nie interesowało :(
    • rzezucha.ma Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 12.11.12, 12:42
      A ja mam pytanie czy Publio zawsze tak słabo działa, czy tylko dziś i tylko mnie?
      Próbuje zrealizować moje kupony targowe i wciąż wyskakuje błąd...
      • rzezucha.ma Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 12.11.12, 23:55
        Wrrrrrr....
        Cały dzień zajęło mi wybranie i ściągnięcie 7 książek.... "Spróbuj ponownie" nacisnęłam nieskończona ilość razy. No, nie jest to mój ulubiony portal...
    • rykam Ebooki bez limitu za 19 zł miesięcznie 13.11.12, 12:46
      "Jeśli zdecydujemy się przestać opłacać abonament, dostęp do książek zostanie nam odebrany."

www.granice.pl/kultura,ebooki-bez-limitu-za-19-zl-miesiecznie,4971
    • yantichy Stasiuk w promocji 29.11.12, 10:42
      Publio
    • aggala Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 29.11.12, 13:37
      Polecam śledzić blog Świat czytników (swiatczytnikow.pl/ ), jeśli tam jeszcze nie trafiłaś. Autor codziennie lub prawie codziennie aktualizuje dane o promocjach e-book'ów. Ma też swój profil na Facebook'u.
      Jeśli nie wszystkie to większość księgarni specjalizujących się w e-book'ach ma też zbiór darmowych pozycji z domeny publicznej.
      Poza tym polecam stronę wolnelektury.pl/ . Z opisu strony: W jej zbiorach znajduje się 1959 utworów, w tym wiele lektur szkolnych zalecanych do użytku przez Ministerstwo Edukacji Narodowej, które trafiły już do domeny publicznej. Wszystkie dzieła są odpowiednio opracowane - opatrzone przypisami, motywami i udostępnione w kilku formatach - HTML , TXT , PDF, EPUB, MOBI, FB2. W bibliotece znajduje się również kilkaset audiobooków, czytanych przez takich aktorów jak: Danuta Stenka, Jan Peszek czy Andrzej Chyra. Można ich słuchać w formatach MP3 i Ogg Vorbis. Audiobooki są również dostępne w formacie DAISY dostosowanym do potrzeb osób słabowidzących, niewidomych oraz osób mających trudności z czytaniem.
    • aniam123 Magiczne drzewo - Czerwone krzesło 07.12.12, 01:02
      W woblinku, za 9.90
      woblink.com/e-book,koszmarny-karolek-gnebi-doglebnie-oferta-specjalna-francesca-simon,4058
      • aniam123 Re: Magiczne drzewo - Czerwone krzesło 07.12.12, 01:02
        teraz właściwy link ;-) woblink.com/e-book,magiczne-drzewo-czerwone-krzeslo-oferta-specjalna-andrzej-maleszka,4879
    • pa_yo Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 20.12.12, 11:39
      W dzisiejszym okienku kalendarza adwentowego na Publio.pl sa Nielegalni za 9,9 PLN

www.publio.pl/landing/kalendarz-adwentowy.html
    • atzaga Darmowe audiobooki 21.12.12, 16:33
      Można wybrać jeden z dziesięciu (z dziecięcych jest Mikołajek i Dzieci z Bullerbyn)

os3group.com/prezenty/
      • atzaga Re: Darmowe audiobooki 21.12.12, 16:43
        Przepraszam, chyba do złego wątku wkleiłam.
        • aniam123 Re: Darmowe audiobooki 22.12.12, 13:30
          atzaga, a co pobrałaś?
          Ktoś jeszcze próbował i mu się udało?
          • atzaga Re: Darmowe audiobooki 22.12.12, 13:45
            Niestety pobrałam "50 twarzy Greya". Piszę niestety, bo później dopiero przeczytałam recenzje.

Trudno mi sobie przypomnieć co po kolei robiłam, ale na pewno 1.wybrałam audioobok 2.zarejestrowałam się 3. kliknęłam w linka z mejla i tam na mojej "półce" był Grey za "0 zł"4. potem było oczekiwania na watermarkera(??) 5.pobrałam plik 6. zainstalował się program na komputerze 7. zadziałało
          • kazia4 Re: Darmowe audiobooki 22.12.12, 16:07
            Pewnie niepotrzebnie się odzywam, bo nie udało mi się. "Każe" mi zapłacić i informuje "uprzejmie": "Twój koszyk nie spełnia warunków promocji".

• aniam123 Re: Darmowe audiobooki 21.12.12, 23:18
        mówią, że za Mikołajka mam zapłacić 49.90. Gdzie jest haczyk?
        • atzaga Re: Darmowe audiobooki 22.12.12, 00:48
          A u mnie ciągle:

Trwa zabezpieczanie Twoim indywidualnym watermarkiem. Może to potrwać od kilkunastu do kilkudziesięciu minut

I trwa i trwa, nic nie ściągnęłam. Jeśli to nie działa to przepraszam za dezinformację. Jeśli zadziała to tu napiszę.
          • atzaga Re: Darmowe audiobooki 22.12.12, 11:53
            Jednak zadziałało. Gra. Nie zapłaciłam ani grosza. Tylko trwało długo.
    • aniam123 Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 28.12.12, 14:32
      E-BOOKI Z SERII PAN SAMOCHODZIK ZA 9,90 ZŁ.
    • aniam123 Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 11.01.13, 10:33
      Moje gawędy o sztuce za 9.90 :-).
    • rykam Woblink - 100 najlepszych książek do 50% taniej 01.02.13, 09:44
      Oferta ważna 1 - 3 lutego br.

Woblink - 100 najlepszych książek do 50% taniej

m.in. Bromby po 6,5 zł i komiksy z serii Kajko i Kokosz po 8 zł:

Bromby i Fikandra wieczór autorski
      Bromba i inni (po latach także…)

Kajko i Kokosz - Urodziny Milusia
      Kajko i Kokosz. Szranki i konkury cz. 3
      Kajko i Kokosz. Złoty puchar cz. 3
    • rykam Porów­ny­warka cen – Upo­luj Ebo­oka 25.02.13, 08:37
      Upoluj Ebooka porównywarka cen e-booków
      • pa_yo Re: Porów­ny­warka cen – Upo­luj Ebo­oka 21.03.13, 13:07
        jeśli zarejestrujesz się na upoluj ebooka poprzez facebook (jest opcja na ich stronie) to masz dostęp do wielu kodów rabatowych na ebooki w różnych księgarniach, oferta jest ruchoma i zmienia się co jakiś czas.
    • rykam Wypożyczalnia e-booków Czy­tel­nia Tu i Tam Orange 25.02.13, 08:40
      https://bookznami.pl/wp-content/uploads/2013/02/topbanner_4003047472-480x176.jpg

Orange zro­bił wypo­ży­czal­nię e-booków

"Bez więk­szego roz­głosu Orange we współ­pracy z Vir­tu­alo uru­cho­mił usługę, która może zepsuć humory sym­pa­tycz­nym panom z Legimi.

Czy­tel­nia Tu i Tam ofe­ruje na star­cie 12 tysięcy e-booków, które za nie­wielką opłatą – 19,68 zł – można wypo­ży­czać bez ogra­ni­czeń. Co wię­cej, wystar­czy zapła­cić nie­całą dychę, by mieć dostęp do dwóch wybra­nych ksią­żek miesięcznie.

Wady? Apli­ka­cja dostępna jest tylko na Andro­idzie i żeby z niej sko­rzy­stać, trzeba zwią­zać się z Orange. Ta pierw­sza przy­pa­dłość zosta­nie wkrótce wyle­czona, na tą drugą nie­stety nie ma remedium."
    • cipcipkurka "Kacper Ryx" za 1 zł 18.03.13, 11:53
      "Kacper Ryx" za złotówkę w woblinku:
      woblink.com/publication?query=kacper+ryx
    • pa_yo Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 18.04.13, 12:11
      Kupiłam w promocyjnej cenie Felixa, Neta i Nikę, ale z zabezpieczeniem DRM i za diabła nie moge tego "zobaczyć" w calibre - buuuu

Może ktoś pomóc?
      Chce dziadostwo przeformatować na mobi, ale jak w calibre nie widzę to nie mam jak...
      • aggala Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 18.04.13, 15:04
        A czy masz zainstalowaną wtyczkę ineptepub?
        • pa_yo Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 19.04.13, 07:20
          No własnie w tym sęk, że nie potrafie jej znaleźć w sieci :(
          • aggala Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 19.04.13, 14:15
            Ja kierowałam się wskazówkami tutaj: swiatczytnikow.pl/jak-czytac-e-booki-z-drm-na-kindle-konwersja-w-30-sekund/

Trzeba ściągnąć całą paczkę narzędzi tools_v4.7.zip i tam są wtyczki do calibre, w tym ineptepub. Jak wrzucisz w google, pokażą Ci się różne miejsca, skąd można ściągnąć, np. www.general-files.com/download/gs4fdf55c5h32i0/tools_v4.7.zip.html

Już dokładnie nie pamiętam, ale chyba po zainstalowaniu wtyczki musiałam od nowa załadować książkę z DRM do Calibre. Plik, który załadowałam do Calibre wcześniej, tzn. przed zainstalowaniem wtyczki, nie był widziany przez program
    • pani_wrona "Oro" Marcel A. Marcel 19.04.13, 17:07
      dzis w Publio za 12,45 zł

www.publio.pl/oro-marcel-a-marcel,p80051.html

• pa_yo Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 17.05.13, 14:47
      Duża promocja na ebooki WAB na virtualo.pl (między innymi seria z kotem), promocja do 21.05:
      virtualo.pl/wab/p1/?q=wab
    • kijan79 Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 20.05.13, 14:37
      Hej, ja osobiście poluję na ebooki w serwisie UpolujEbooka, ostatnio nawet upolowałem w niezłej cenie Niełatwy dzień na kindla za 14.00 zł :)
      System jest moim zdaniem niesamowity, mankament jest taki, że mam teraz sporo książek i nie wiem od których zacząć. A książki najczęściej kupuję w cenie około 10-15 zł :) i to głównie te bestsellery :)
      Nie wiem dlaczego ludzie męczą się z chomikiem jak można legalnego ebooka tak tanio kupić.

A co do promocji to tutaj są promocje na e-booki
    • rykam Do 04.06 darmowy audiobook i ebook z Basią 29.05.13, 09:38
      Basia
      Dzień Dziecka trwa. Do 4.06 można bezpłatnie pobrać audiobooka i ebooka z Basią z serwisu Virtualo.
      Miłego ściągania, miłego słuchania i czytania!
      virtualo.pl/?go=quiz_egmont
      • aggala Re: Do 04.06 darmowy audiobook i ebook z Basią 29.05.13, 10:23
        Dzięki za informację. Skorzystałam:)
        • abepe Prószyński - 50%, tylko 25.06 25.06.13, 22:09
          Tylko dzisiaj w publio. Wzięłam "Grę Endera" Orsona Scotta Carda i "Straż! Straż!" Terry'ego Pratchetta)
    • aniam123 Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 15.07.13, 12:51
      Dzisiaj w Publio audiobook naszej ulubionej autorki :) Pani Joanny Olech: Tarantula, Klops i Herkules za 9.90.
    • pa_yo Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 19.07.13, 14:42
      na virtualo w promocyjnej cenie ebooki Kroniki Archeo
    • poemi123 Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 21.07.13, 22:09
      Kosik i Felix, Net i Nika (różne części) 50 proc. taniej w Publio (do 24 lipca). www.publio.pl/promocja-powergraph.html?utm_source=HP&utm_medium=Kultura&utm_content=kinoplex&utm_campaign=a_soniadraga_0707#TREcom2img
      • pa_yo Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 22.07.13, 12:59
        Dzięki Poemi, do dzisiaj zyłam w przekonaniu, że tylko pierwsza częśc wyszła na ebooku i to w PDFie z DRM, który troche zdrowia mnie kosztował.
    • aniam123 Re: Darmowe/promocyjne ebooki - okazje w sieci 30.07.13, 11:13
      Dzisiaj na portalu ebooki.allegro 40% zniżki na wszystko, po wpisaniu w koszyku kodu "ebooki.allegro".
      Przykładowo Krabat za 4.19zł, Mały Duszek za 5.99.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka