Dodaj do ulubionych

Dzieci z Bullebyn które?

10.05.13, 09:29
Na półce w moich EMPikach tylko to w miękkiej okładce, wiec nie mam jak porównać, wątek jakiś stary znalazłam, więc pomóżcie. Które wydanie dla siedmiolatki :
merlin.pl/Dzieci-z-Bullerbyn_Astrid-Lindgren/browse/product/1,906770.html
merlin.pl/Dzieci-z-Bullerbyn-Wydanie-kolekcjonerskie_Astrid-Lindgren/browse/product/1,881683.html
tego w miękkiej okładce nie brałam pod uwagę ale może niesłusznie?
Obserwuj wątek
    • anna_mrozi Re: Dzieci z Bullebyn które? 10.05.13, 10:25
      Zależy na czym Ci zależy:
      czy sentymentalnym (być może dla Ciebie) wydaniu w miękkiej okładce i małym formacie,
      czy formacie większym i twardej oprawie pasującej do całości kolekcji A.L. z NK.
      • slonko1335 Re: Dzieci z Bullebyn które? 10.05.13, 10:35
        Akurat ta książka nie zrobiła na mnie wielkiego wrażenia w dzieciństwie, wiec nie mam sentymentalnego podejścia. Głownie zastanawiam się and wyborem między tymi dwoma zalinkowanymi wydaniami w twardych oprawach, które nie mam pojęcia czym się różnią tak naprawdę nie widząc żadnego z nich na żywo...
      • kazia4 Re: Dzieci z Bullebyn które? 10.05.13, 11:39
        Moja książka przetrwała;) I jest w twardej okładce - zatem "sentymentalnie" nie musi być w miękkiej.
    • cipcipkurka Re: Dzieci z Bullebyn które? 10.05.13, 10:43
      Wzięłabym wydanie kolekcjonerskie - jest takie samo, jak moje z dzieciństwa, nawet papier szarawo-żółtawy ;-)

To drugie wydanie, przypuszczam, wygląda jak inne z tej serii - błyszczące kartki, mniej poręczny format. Ale to tylko przypuszczenia, bo w ciemno wzięłabym to z drugiego linka ;-)
    • 0mirka2 Re: Dzieci z Bullebyn które? 10.05.13, 10:46
      Z powodów sentymentalnych wybrałabym wydanie kolekcjonerskie. :)
      Jest też poręczniejsze (mniejszy format), więc można zabrać ze sobą wszędzie np. na wakacyjny wyjazd.
    • steffa Re: Dzieci z Bullebyn które? 10.05.13, 11:48
      Bym wzięła tańsze. ;-)
    • slonko1335 Re: Dzieci z Bullebyn które? 10.05.13, 11:54
      Dzięki dobre kobiety. Kolekcjonerskie zamawiam zaraz.
    • poemi123 Re: Dzieci z Bullebyn które? 10.05.13, 22:59
      Kolekcjonerskie - i tańsze, i przyjemniejsze, i poręczniejsze. I - dla mnie - sentymentalne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka