Dodaj do ulubionych

B.Potter - Benjamin :)

16.12.13, 13:13
www.dailymail.co.uk/news/article-2524118/Beatrix-Potter-photograph-reveals-real-rabbit-Benjamin-Bunny.html
Miło zerknąć :)
Obserwuj wątek
    • abepe Re: B.Potter - Benjamin :) 16.12.13, 20:34
      Jako właścicielka króliczki potwierdzam, że króliki udały się Beatrix Potter wybornie.
      • hul_a_hop Re: B.Potter - Benjamin :) 08.05.14, 18:15
        Hej a od 12 maja na MiniMini+, będzie emitowany „Piotruś Królik”. Dość mocno uwspółcześniony, bo animowany komputerowo. Ale z tego co widziałam w zapowiedziach, zachowali te niebanalność i wyjątkowość królików jak w książce.
        • violik Re: B.Potter - Benjamin :) 12.05.14, 11:57
          Niestety, wcale mi się nie spodobała ta nowa animacja. Z ducha opowiastek Potter to chyba tylko jakieś nikłe cienie pozostały. Wciąż niedościgłym wzorem pozostaje wersja z 1992 roku. Jeszcze gdzieniegdzie można dostać to na DVD.
          • hul_a_hop Re: B.Potter - Benjamin :) 12.05.14, 20:33
            Niestety animacja komputerowa mimo swych szerokich możliwość sprawia, że bajki tracą swa unikatowość. Ale uważam, że na tle innych bajek, „Piostruś Królik”, wypada całkiem dobrze. Realistyczny las, roślinność jak żywa. A króliki aż chce się przytulic:)
            • abepe Re: B.Potter - Benjamin :) 16.05.14, 20:30
              hul_a_hop napisała:

> Niestety animacja komputerowa mimo swych szerokich możliwość sprawia, że bajki
              > tracą swa unikatowość. Ale uważam, że na tle innych bajek, „Piostruś Król
              > ik”, wypada całkiem dobrze. Realistyczny las, roślinność jak żywa. A król
              > iki aż chce się przytulic:)

Widziałam dzisiaj na fb fotkę z bajki. Paskudztwo.
              • hul_a_hop Re: B.Potter - Benjamin :) 22.05.14, 21:35
                Tak naprawdę to kwestia gustu. Ja tak jak napisałam uważam, że jest ok. A przede wszystkim chodzi o treść. O to, że bajki są ciekawe i mądre.
                • abepe Re: B.Potter - Benjamin :) 22.05.14, 21:47
                  hul_a_hop napisała:

> Tak naprawdę to kwestia gustu. Ja tak jak napisałam uważam, że jest ok. A przed
                  > e wszystkim chodzi o treść. O to, że bajki są ciekawe i mądre.

A moim zdaniem chodzi o to, że Beatrix Potter miała pomysł na rysunek i jej zwierzęta miały subtelny wdzięk, którego brakuje komputerowym odpowiednikom. Szkoda mi dzieci, które poznają Piotrusia Królika w tej plastikowej wersji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka