Dodaj do ulubionych

Sklepik Okamgnienie

10.02.14, 17:19
Sklepik Okamgnienie o najnowsza powieść P.D. Baccalario.
Miałam wstukać swoją recenzję, ale Be.el tak ładnie napisała, że nie pozostaje mi nic innego jak zalinkować ;-)
Recenzja na blogu Półeczka z książkami

Od siebie dodam, że bardzo spodobała się zarówno 9-latce, 11-latkowi jak i rodzicom. Bardzo lubimy takie klimaty. Seria zapowiada się mocno przygodowo, niewątpliwie można ją będzie umieścić w wątku Kroniki i inne wielotomowe, ale to pewnie za lat kilka, bo wyszedł dopiero tom pierwszy. Akcja w nim dzieje się nieprędko, to tylko wstęp do czegoś długiego, z pewnością magicznego. Chwilami jest horrorowato (samotny spacer nocą przez cmentarz i przywoływanie na nim ducha), ale i z poczuciem humoru. Książka bardzo ładnie wydana. Wręcz dopieszczona.

I dla chłopaków i dla dziewczynek. Główni bohaterowie to 13-letni Finley i podobna wiekowo Aiby - czyli jest się z kim utożsamiać.

https://www.matras.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/w/a/walizka_pelna_gwiazd_sklepik_okamgnienie_IMAGE1_301367_3.jpg
Obserwuj wątek
    • violik Re: Sklepik Okamgnienie 11.02.14, 09:46
      W necie znalazłam info, że tłumaczem kolejnej książki Bacallario nie jest genialna Bożena Fabiani - tłumaczka wszystkich Ulyssesów. Czy ktoś, kto posiada fizycznie tę książkę może zerknąć i potwierdzić? Dziękuję.
      • gopio1 Re: Sklepik Okamgnienie 12.02.14, 14:00
        violik napisała:

> W necie znalazłam info, że tłumaczem kolejnej książki Bacallario nie jest genia
        > lna Bożena Fabiani - tłumaczka wszystkich Ulyssesów. Czy ktoś, kto posiada fizy
        > cznie tę książkę może zerknąć i potwierdzić? Dziękuję.

"Sklepik..." tłumaczyła Marzena Radomska

Przy okazji - w oryginale wyszły już 4 tomy...
        • sylwina76 Re: Sklepik Okamgnienie 12.02.14, 14:05
          jakoś umknęła nam ta książka. Muszę podsunąć synowi - ostatnio cierpi na głód czytelniczy, a nie może jakoś znaleźć sobie książki/serii która by mu pasowała. Po Baśnioborze szuka czegoś "zwyklejszego".
    • gopio1 Busola snów 26.04.14, 11:43
      Drugi tom - Busola snów - w sprzedaży od 21 maja.
      No to już wiem, co kupię na Dzień Dziecka ;-)

https://merlin.pl/Busola-snow_Pierdomenico-Baccalario,images_big,31,978-83-7844-972-0.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka