babatera 30.03.07, 09:21 czytelnia.onet.pl/0,1401638,1,artykuly.html Co Wy nato? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gopio1 Re: Roman musi odejsc! ;-)))))))) 30.03.07, 10:43 A nawet odlecieć: fotoforum.gazeta.pl/72,2,746,59805765,59874408.html fotoforum.gazeta.pl/72,2,746,59805765,59892838.html ;-))) Odpowiedz Link
wlodekbar Heheh :):):) 30.03.07, 20:10 Fajne! A to z balonem, tzn. z dwoma balonami, znakomite!:):):) Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Heheh :):):) 30.03.07, 20:18 Kiedyś było takie czasopismo dla milicji "W Służbie Narodu". Składało się, przynajmniej w większości, z takich popłuczyn mentalnych, kołtunów, ciemniaków, jakich dziś tez niemało, bynajmnie :( w dodatku pijaczyn i alkoholików. I kiedyś w jednym z warszawskich barków chleli koniaki. I co rusz, gdy ktoś wchodził, orzekali: rzyt to un czy nie rzyt! I w kółko mówili, że nienawidzą Żydów, Murzynów i gejów. I śmieli się rechotliwie, aż cały barek był w trwodze. Ja też dałem dyla. Bo po takich psychopatach wszyskiego można się spodziewać. Ale teraz dziś mam ochronę państwową. Odpowiedz Link
zona_mi Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 09:42 Nie wierzę. Nie wierzę, że to może prawda. Świadomie czy nie - nie dopuszczam do siebie takich idiotyzmów. Blokada mi się włącza. Odpowiedz Link
domil Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 10:04 Moje dzieci to już niestety stracone dla Ojczyzny. Gdybym to ja głupia wiedziała, jaką truciznę w nie wsączam... Ostatnio córeczka na widok fotografii I.B.Singera zakrzyknęła: "Mamo, zobacz, dziadek! Zupełnie jak dziadek, to musi być ktoś z naszej rodziny!" No i wszystko jasne... Odpowiedz Link
gopio1 Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 10:05 Sposób w jaki to jest napisane i przytaczane argumenty sugerują jednoznacznie, że to jakiś kolejny dowcip, pastisz czy coś podobnego. Wydaje mi się, że absurd LPR-owski sięgnął już tak daleko, że ludzie w ramach rozrywki prześcigają się w wymyślaniu czegoś lepszego - oczywiście, żeby było śmieszniej przypisaując to RG. Na przykład tu: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3975177.html Osobiście nie wierzę, że takie pomysły mogą być prawdą. To po prostu niemożliwe... Odpowiedz Link
wlodekbar Oczywiście, że... 30.03.07, 20:23 ... ludzie jaja (tak zwane :)) sobie z tego faceta robią. Bo jest tak wyrazisty, że jak można jaj nie robić - przejsć obojętnie?:) Odpowiedz Link
i2h2 Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 12:52 Najpierw pomyślałam, że ktoś się przed pierwszym kwietnia napracował, a potem sobie przypomniałam casus pewnego smoka i mina mi zrzedła... Parafrazując cytat z czeskiego serialu: gdyby głupota miala skrzydła, to chyba moglibyśmy sobie odpuścić transport lotniczy w pewnych przypadkach. A tak w ogóle to miałam kiedyś w ręku wydanie "komunopochwalne" Brzechwy - przejrzałam, mogę powiedzieć tylko, że gorzej pisał, niż dla dzieci;-) A co do tego, co gopio1 podlinkowała, to nie wiem, czy wiesz, że po tych publikacjach znaleźli się tacy, co z marzanny zrezygnowali... Odpowiedz Link
silije.amj Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 13:11 Ja uważam, że ktoś nieźle napisał parodię i podłożył LPR-owi. Tak mój polonistyczny nos czuje. Ale nic nie mam przeciwko, by im pomóc się ośmieszyć :-) Odpowiedz Link
i2h2 Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 13:33 Tzn. ten artykuł na pewno jest parodią, ale niestety podstawy ma bardzo realne :-( Odpowiedz Link
i2h2 Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 21:42 i2h2 napisała: > Tzn. ten artykuł na pewno jest parodią, ale niestety podstawy ma bardzo > realne :-( A potem sobie poczytałam o wyższych opłatach za drugi ślub wg jednego z posłów tegoź ugrupowania, a jeszcze później - za rozwód wg ugrupowania innego ;-) I tak myślę, że jeszcze powiedzmy rok temu obśmiałabym się od razu (i nie tylko ja), a teraz - gdzie są granice absurdu? Pocieszcie mnie, że to prima aprilis, bo do poniedziałku spać nie będę mogła... Kolejną sprawdzą Lindgren, mimo, że nie nasza, bo przecież w "Braciach Lwie Serce" nie o prawidłowym niebie pisała i niebiblijna jest... ;-) Odpowiedz Link
pia_ Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 14:19 Pragnę "donieść", że wrocławscy radni nie zgodzili się na zmianę nazwy ulicy Brzechwy. Odpowiedz Link
i2h2 Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 14:26 A tak z ciekawości - jaki miał być "zamiennik"? ;-) Odpowiedz Link
verdana Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 14:56 Niecałe dwa lata temu byla awantura - zoliborscy radni nie godzili się na zmiane nazwy szkoły, do ktorej chodzi moj syn - wlasnie na Brzechwy. Argumenty - Stalin oczywiscie i wiersze na jego cześć no i narodowość Brzechwy nie ta. Ale szkoła została jednak im. Brzechy. Dla mnie ten artykuł to jawny dowcip. Nieszczęście polega na tym, że LPR wygaduje takie bzdury, ze mozna i w to uwierzyć. Odpowiedz Link
i2h2 Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 15:01 A słyszałaś o tej awanturze o Miłosza rownież w kontekście patrona szkoły? Z tym, że to chyba nie w Warszawie. Odpowiedz Link
pia_ Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 16:37 serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3907012.html Odpowiedz Link
mika974 Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 16:48 Podpatrzone- LPR= Ludzie Pozbawieni Rozumu Odpowiedz Link
wlodekbar Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 19:50 Brzechwa i Tuwim..: Jak udało się nam dowiedzieć, Liga Polskich Rodzin przygotowuje kolejny wniosek o skreślenie z listy lektur i usunięcie z grona patronów polskich ulic i szkół Juliana Tuwima. Jednym z argumentów ma być ośmieszający polski parlamentaryzm wiersz Ptasie radio. to są rzydy, no nie? Wszystko to jest chore, i tyle. Zaś czy walczyć, czy "olać"..? Chyba jednak walczyć.. Odpowiedz Link
wlodekbar Hej, a Adaś?! 30.03.07, 19:59 A Mickiewicz to kto był? Proponuję Pana Tadeusza badaniom antropo poddać. No, przynajmniej w połowie. Odpowiedz Link
aleska Re: LPR potępia Brzechwę! 01.04.07, 00:15 Jakieś 2-3 lata temu krakowscy (chyba) radni z LPR nie zgodzili się, aby liceum, słynące z nauczania j. francuskiego, wzięło sobie za patrona Boya- Żeleńskiego. Zarzuty: zwolennik aborcji i wróg kleru. Odpowiedz Link
alistar1 Re: LPR potępia Brzechwę! 30.03.07, 19:55 A ja, nieszczęsna, dziecię od niemowlęctwa Brzechwą katuję! Odpowiedz Link
szkolnydetektyw Fani Brzechwy potępiają LPR!!! 31.03.07, 15:47 A gdzie tam? Fani wszystkich pisarzy potępiają LPR!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
wlodekbar Tych dobrych oczywiście, czyli... 31.03.07, 17:04 ... tych, o ktorych myślimy. Dołączam się! Odpowiedz Link