lunatica 08.01.09, 20:15 Znacie? To też tytuł z antykwariatu :-) Warto? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hophopi Re: "Katarzyna" Modaino/Sempe - ktoś zna? 08.01.09, 22:55 Znacie. :) Ciepła historia o parze okularników - małej baletniczce i jej tacie, z niezawodnymi ilustracjami Sempe. To tak ogólnikowo, bo czytałam dawno, ale pamiętam, że lubiłam... ;) Jak dam radę, przeczytam jutro i dam bardziej rozbudowany cynk. Odpowiedz Link
biealka Re: "Katarzyna" Modaino/Sempe - ktoś zna? 09.01.09, 09:03 Tak, mam to. Wydanie mikołajkopodobne. Czytałam dawno, przypomniałaś mi, więc przejrzę wieczorem. Miałam bzika na punkcie "Baletowej rodziny", a tutaj Katarzyna też tańczy, na dodatek ilustracje boskie. Warto! Odpowiedz Link
lunatica Ale miałam nosa! 03.03.09, 09:53 merlin.pl/Katarzynka_Patrick-Modiano/browse/product/1,648439.html :-) Odpowiedz Link
anchen Re: Ale miałam nosa! 03.03.09, 11:20 Modiano jest jednym z najciekawszych współczesnych francuskich prozaików, przesyca książki aurą tajemnicy, niedopowiedzenia, trzeba składać rozproszone kawałki. Lubię go, a nie sądziłam, że pisuje również dla dzieci i tak sobie myślę, że skoro maluchy za małe (a pewnie balet i tak nie będzie ich podstawową fascynacją, chyba że nieświadomie chowam tu Billy'ego Elliota), to chętnie sama po to sięgnę - dziękuję za info! Odpowiedz Link
zf71 "Katarzynka" Patrick Modiano 15.03.09, 00:02 Cudowna. Tylko zajrzałam do środka i wiem, że koniecznie trzeba ją mieć. Przy najbliższych zakupach zamawiam :))) Jakość wydania podobnie jak "Słynny najazd niedźwiedzi na Sycylię" Buzattiego - znakomita - papier, druk, no wszystko. A jakie cudowne ilustracje, ile w nich wdzięku i lekkości :))) Odpowiedz Link
aniam123 Re: "Katarzynka" Patrick Modiano 15.03.09, 11:59 dzieczynki, napiszcie jeszcze czy dla 10-latki jeszcze "się nada", bo klimat w stylu mojej córki, ale czy już nie zbyt późno Odpowiedz Link
mamalgosia Re: "Katarzyna" Modaino/Sempe - ktoś zna? 15.03.09, 12:06 Znamy. Ale w naszym domu nikomu nie przypadła do gustu (nikomu = ani Snkowi lat 6, ani Synkowi lat 3, ani matce lat 38) Odpowiedz Link
violik Re: "Katarzyna" Modaino/Sempe - ktoś zna? 15.03.09, 23:28 U nas też nikogo nie zachwyciła... Odpowiedz Link
verdana Re: "Katarzyna" Modaino/Sempe - ktoś zna? 17.03.09, 20:11 U nas tez bez powodzenia - tzn. treść, nie ilustracje. Dokladnie juz nie pamietam, bo dawno to czytałam, ale wiem, ze w koncu oddalismy do biblioteki jako dar... Odpowiedz Link
zf71 "Katarzynka" - artykuł: Gazeta Wyb. 30.07.09, 10:27 Gazeta Wyb. o Katarzynce: wyborcza.pl/1,75475,6865006,Semp%C3%A9_rysuje_mala_dziewczynke.html Odpowiedz Link