Gość: Mieszkaniec IP: *.toya.net.pl 15.06.13, 08:52 Czy ktoś wie jakie stanowisko w sprawie nazwy ulicy Bp Jozafata Kocyłowskiego zajął prezydent Robert Choma? popierał? był przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wyborca Re: Ulica Bp J. Kocylowskiego - stanowisko R.Chom IP: *.toya.net.pl 15.06.13, 08:54 Po co pieprzyć czy poparł czy nie - jak będa wybory nie skreślaj prezia i wtedy wiele watków straci na aktualności ale wiele zyska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota lokalny Re: Ulica Bp J. Kocylowskiego - stanowisko R.Chom IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 11:09 Nie rozumiem dla czego czepiać się prezydenta i obarczać go winą za wszystko łącznie z gradobiciem .Przecież pomysłodawcą orędownikiem i głównym sprawcą jest Platforma Obywatelska i jej radni. To ci państwo pod wodzą Pana Jana B i przy poparciu Pana posła Marka Rz sprawili taki prezent swoim wyborcom i mieszkańcom naszego miasta . Komu jeszcze trzeba się podlizać przed wyborami .Podobno polityka tworzy rzesze ludzi bez żadnych zasad i wartości z przetrąconym kręgosłupem moralnym lub bez jak myslicie czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Ulica Bp J. Kocylowskiego - stanowisko R.Chom 15.06.13, 11:51 Panu Chomie można zarzucić wiele, nie zapominajmy jednak że to inteligentna osoba, obecna na naszym rynku politycznym od wielu lat. Myślę, że przy tak kontrowersyjnej sprawie nigdy nie przyjmie zdecydowanej postawy i jego stanowisko będzie dokładnie takie jak całej Regi Civitas, czyli nie opowie się po żadnej ze stron i zachowa postawę asekurancką. W przyszłym roku przed następnymi wyborami samorządowymi, zawsze gdy ktoś o tym wspomni będzie można powiedzieć, że z tą uchwałą rady nie miał nic wspólnego i zależnie od panującej atmosfery, albo ją poprze albo potępi. Wszystko w rękach przedwyborczych nastroi w Przemyślu. Odpowiedz Link Zgłoś
solist Re: Ulica Bp J. Kocylowskiego - stanowisko R.Chom 17.06.13, 07:21 Nie rozumiesz, że własnie działanie p. Ch. polega na tym, żeby odsuwać od siebie problem i działać tak żeby nie było na niego? Nie wiecie w jakich kręgach obraca się prezio? Jak nie wiecie to po co pianę toczyć? Kocyłowski to postać znana i jego działalność była dwuznaczna, tylko dlaczego Karol go uświęcił? Mimo swojej wątpliwej moralnie działalności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokalny Patriota Re: Ulica Bp J. Kocylowskiego - stanowisko R.Chom IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 12:19 Przemyska PO to sami karierowicze ale bez tego czegoś co powoduje że idą za nami tłumy i nie potrafią zrozumieć że Robercik to ma i nic tego nie zmieni .Jak mawiał Pan Lieberman Kto się w burakach urodził po pszenicy nie będzie chodził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ufoludek Re: Ulica Bp J. Kocylowskiego - stanowisko R.Chom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 13:32 panowie z po to znani internacjonalisci,niestety czasami bezrozumny gest pojednania czyni wiecej szkody niz pozytku tak tworzy sie antysemityzm czy inne fobie.Wielki stalin byl tez inernacjonastycznym katem.Czyz ludzie u wladzy nie pomysla zanim zaczynaja zabawe w dogodzenie wszystkim.Teraz dopiero zacznie sie pieklo nacjonalizmu w Przemyslu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ulica Bp J. Kocylowskiego - stanowisko R.Chom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 13:37 www.kki.pl/pioinf/przemysl/dzieje/rus/biskup.html warto poczytać co inni sądzą o biskupie, jedna osoba może was zaskoczyć i nie jest w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armagedon Re: Ulica Bp J. Kocylowskiego - stanowisko R.Chom IP: *.play-internet.pl 15.06.13, 20:50 banderowiec zawsze będzie banderowcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Ulica Bp J. Kocylowskiego - stanowisko R.Chom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 22:28 A czego się spodziewać gdy tata w koloratce chodził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Ulica Bp J. Kocylowskiego - stanowisko R.Chom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 22:39 Miasta zawsze nasze a słoma w butach i wiocha wasza Marcia I Jańcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Ulica Bp J. Kocylowskiego - stanowisko R.Choma IP: *.toya.net.pl 16.06.13, 04:01 Ponawiam pytanie: jakie stanowisko w sprawie nazwy ulicy Bp Jozafata Kocyłowskiego zajął prezydent Robert Choma? popierał? był przeciw? PRZECIEŻ MUSIAŁ WYDAĆ OPINIĘ DO PROJEKTU UCHWAŁY! JAKĄ WYDAŁ? POZYTYWNĄ? NEGATYWNĄ? PROSZĘ O JEDNOZNACZNĄ ODPOWIEDŹ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuchowski Re: Ulica Bp J. Kocylowskiego - stanowisko R.Chom IP: *.free.aero2.net.pl 16.06.13, 20:00 Nie masz spania przez to stanowisko? Ja ci powiem! Zajął jedynie słuszną decyzję; jest za, a nawet przeciw. Chciałby, ale się boi. Stoi po stronie jedynie słusznej sprawy. Zrobi dla miasta wszystko, a nawet więcej. Wystarczy? Powiem więcej. Nawet duszę diabłu zaprzedał, żeby takiemu jak ty dogodzić. To on dla ciebie wyrzekł się honoru, sprzedał się esbecji jak tania dziwka, właśnie dla takich jak ty, mało rozgarniętych forumowiczów. Już wiesz jakie jest jego stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Pytanie do Darino 16.06.13, 08:40 Nie zauważyłam, abyś przedstawił swoje osobiste zdanie na powyższy temat, a chętnie je poznam, ponieważ nie wierzę, że środowisko mniejszości ukraińskiej w Przemyślu jest jednoznacznie zgodne z garstką neonacjonalistów relatywizujących historię najnowszą i forsujących równie kontrowersyjne inicjatywy jak w/w. Nawet w tamtych, koszmarnych czasach byli wśród Was ludzie sprzeciwiający się otwarcie zbrodniczej doktrynie i bestialstwu zdegenerowanych sotni, ludzie gotowi oddać życie w obronie własnych przekonań i ideałów. Bez względu na fakt, czy czynili to z pobudek religijnych, czy więzi krwi, czy też w imię zwykłej, ludzkiej przyzwoitości, mordowano ich z równą bezwzględnością co urojonych wrogów, ale to ONI zasługują na uczczenie i upamiętnienie swojego poświęcenia. Prawdziwi bohaterowie odchodzą zwykle bezimienni, ale pamięć o nich jest do dziś podstawą normalizacji stosunków polsko-ukrainskich. Dlaczego nie pukacie do drzwi Europy legitymując się dziedzictwem najbardziej wartościowych synów ukraińskiego narodu, a było ich tysiące? P.S. Przepraszam Darino, jeśli przeoczyłam jakiś Twój wpis na powyższy temat, ale sąsiedni , rzeczowy dotychczas wątek, za sprawą tutejszych etatowych trolli, nagle podryfował w kierunku rynsztoka, czym został zdyskwalifikowany. Odpowiedz Link Zgłoś
darino Odpowiedź od Darino 16.06.13, 08:51 > Nie zauważyłam, abyś przedstawił swoje osobiste zdanie na powyższy temat, a chę > tnie je poznam, ponieważ nie wierzę, że środowisko mniejszości ukraińskiej w Pr > zemyślu jest jednoznacznie zgodne z garstką neonacjonalistów relatywizujących > historię najnowszą i forsujących równie kontrowersyjne inicjatywy jak w/w. Ponieważ nie należę do "środowiska mniejszości ukraińskiej" w Przemyślu, nie odczuwam potrzeby komentowania tego lokalnego, bądź nie bądź, wydarzenia. Poza tym mniejszość polska jest w tym temacie tak napastliwa i krzykliwa, że szkoda czasu na pisanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re; Hmmm.... 16.06.13, 08:59 "Mniejszość polska".......wobec tego dziękuję za jednoznaczną odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek kiślak Re: Re; Hmmm.... IP: *.toya.net.pl 16.06.13, 19:24 Darino ty wieksosc ukreinska kedys to forum byłu rzemsku - patulickie i narud polski zawszy dziwica szanuwał ksiedzuw i Papierza Pulaka i piniendzy na tacy dawal i na patulicki Kul tyrz dawal rzeby si ludzi uczyli wirzoncy a tera co? fsztstki przklinajum jak skurwesyn a PAm Bug to widzi ibedzi kara Boska i gorunca woda si bedzi lała z Nieba na tych bandytów co ksiendzum nie hcum dawac inu smiecum na tym forum swoji bandyrowskie bandyciki smieci co puligun sy tu zrubili rzeby mały upowcy ja Darino utszyly siem sczylać du małych Pulaków i du durzych tyrz jak jurz te mały Pulaki zamordujom rzeby nie wyrosli i ni bili tyh cu ich pumurodwali a może mordyrator dostał w mordy i het umarł idaltegu tu tak bandery banderujom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc A tu piszą kto z radnych poparł uchwałę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.13, 09:12 supernowosci24.pl/bardzo-dziwne-glosowanie-nad-nazwa-uliczki/ Ktoś zrobił to ze strachu, korzyści lub głupoty, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzales Re: A tu piszą kto z radnych poparł uchwałę IP: *.przemysl.hypnet.pl 17.06.13, 10:01 Polacy muszą chodzić na wybory, nie wolno zostawiać życia społecznego do decyzji mniejszości narodowych, po to aby mniejszości stanowiące ulamki procenta nie narzucały swoich projektow , projektów godzących w dobro jakim jest nasza Ojczyzna. W wyborach należy brac udział tez po to aby wyeliminować tych wszystkich ktorzy takie projekty popierają, lub mają za mało odwagi by im się sprzeciwić. Może następnym pomysłem p.Bartmińskiego będzie nadanie jakiemuś placu czy uliczce nazwy im.Stepana Bandery lub UPA. Ten człowiek musi zostać odsunięty od możliwości realizowania swoich pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plopluś Re: A tu piszą kto z radnych poparł uchwałę IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.13, 11:03 A co z koniunkturalnymi radnym z prawej strony. Zatkało ? Jak nie trzeba to drą gębę o wartościach i narodzie, a teraz podkulili kity jak jeden i wstrzymali się od głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: opinia prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.13, 11:20 Miłościwie panujący prezydent, projekt uchwały w sprawie nazwania ul. B. Kocyłowskiego zaopiniował pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokalny Patriota Re: opinia prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.13, 12:50 A prawicowi radni nabrali wody w usta i jak tchórze podkulili ogony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bewe Re: opinia prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.13, 13:20 A prezydent jaki jest? Prawicowy, lewicowy, a może śliski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lion Krew na rękach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.13, 13:00 Bez względu na narodowość czy wyznanie, ale każdy który swoją postawą, słowami, obecnością popierał mordowanie innych jest winny tych mordów. Przyczynił się do śmierci wielu osób. Taki człowiek nie zasługuje na upamiętnienie. Panowie radni PO i SLD dla jakich korzyści poparliście projekt uchwały i zagłosowaliście na TAK? Powiedz to człowieku, taki czy inny, dlaczego to zrobiłeś? Nie widzisz, że mówiąc TAK poparłeś kogoś, kto ma na rękach niewinną krew? Bo co? Nie wojował, nie strzelał? Ale dał swoim słowem zgodę na mordowanie innych. To obrzydliwe i godne potępienia. Winny temu jest także niejako JPII, patron pedofilów, który wyniósł tego człowieka do roli błogosławionego. Powtarzam jeszcze raz, dla jakich korzyści panie i panowie radni głosowaliście na TAK? Dla poparcia w wyborach. Jeżeli tak, nie zdziwiłbym się że postąpiliście ta, jak ten kolaborant Jozafat. Wystarczyło by tylko stworzyć wam odpowiednie warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Krew na rękach 17.06.13, 15:09 To nic nie pomoże:-) Panie i Panowie radni mają Wasze pisanie w nosie. Pamiętajcie, jak się ku...rwie plunie w twarz to udaje że deszcz pada, i tu jest dokładnie taka sytuacja :-) Myślicie, że taki naprzykład Zapotocki przejmie się tym co piszecie? Niby dlaczego od lat ma to w nosie, od lat jest radnym i nadal nim będzie. Podobnie jak reszta tego szemranego towarzystwa. Oni nie są dla Was, choć dzięki Wam, oni nie są dla tego miasta, oni są tylko dla siebie. Im wcześniej to zrozumiecie, tym większe są szanse, choć nikłe że coś się tu zmieni. Przed następnymi wyborami znowu wszyscy zapomną i znowu będzie tak jak jest. To Wasza wina, i moja również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Krew na rękach IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.13, 17:32 Przechodzicie przyspieszoną lekcję demokracji. Nie wierze jednak, żeby to się przełozyło na zwiększoną frekwencję na wyborach. Łatwiej poujadać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Kto jak głosował IP: *.toya.net.pl 18.06.13, 00:23 Dziękuję za informację, że prezydent zaopiniował pozytywnie projekt uchwały ... b.Kocyłowskiego. Mam jeszcze kilka pytań: 1. Kto z imienia i nazwiska podpisał projekt uchwały. 2. Kto z imienia i nazwiska głosował za wprowadzeniem tego projektu pod obrady (jest wprawdzie filmik www.youtube.com/watch?v=wAMsYYNq8o0 ale z niego niewiele wynika. 3. Kto z imienia i nazwiska głosował za poprawką aby poprawić podstawę prawną, bez której to poprawki uchwała była by nieważna. 4. Kto z imienia i nazwiska głosował za uchwałą. Proszę o jednoznaczną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
darino oj, biedni wyborcy ... 20.06.13, 00:49 > To nic nie pomoże:-) Panie i Panowie radni mają Wasze pisanie w nosie. Pamiętaj > cie, jak się ku...rwie plunie w twarz to udaje że deszcz pada, i tu jest dokład > nie taka sytuacja :-) Myślicie, że taki naprzykład Zapotocki przejmie się tym > co piszecie? Niby dlaczego od lat ma to w nosie, od lat jest radnym i nadal nim > będzie. Przy waszej frekwencji, i waszych preferencjach wyborczych, nic się nie zmieni :))). Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: oj, biedni wyborcy ... 20.06.13, 13:46 Tak to prawda :-) Z ręką na sercu powiem, że nie brałam udziału w głosowaniu w czasie ostatnich wyborów. Z ręką na sercu powiem, że mam takich radnych na jakich sobie tym zasłużyłam. Bycie biernym wcale mnie nie usprawiedliwia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giorgio Re: oj, biedni wyborcy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.13, 14:34 Z tego co pamiętam z Biblii, Jezus nigdy nie głosował i miał nawet jakieś problemy ze spisem powszechnym:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Ulica Bp J. Kocylowskiego - stanowisko R.Chom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 01:03 www.przemysl.pl/zalaczniki/22810.pdf tu jest projekt uchwały i podpisy radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 9 radnych 18.06.13, 13:34 www.gazetaprzemyska.pl/artykul-dziwne_glosowanie_radnych_-636 Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: 9 radnych 18.06.13, 14:53 Kiedyś zdrajców biskupów wieszano na latarniach.Dzisiaj nadaje się ich imieniem nazwy ulic.Trzeba być konsekwentnym.Teraz w kolejce Kiszczak i Jaruzelski! Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: 9 radnych 18.06.13, 16:19 Panie Lechowski nie poznaję Pana :-) Widać wypoczynek się przysłużył :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: 9 radnych 18.06.13, 19:37 Moja Droga!.Jak tam Ciebię poznaję i sobie przypominam... www.youtube.com/watch?v=RIrLu6iiz_I Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: 9 radnych 18.06.13, 20:07 Panie Lechowski ja wiem, że o mnie ciężko zapomnieć :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: 9 radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 14:40 Masz rację, najtrudniej zapomnieć głupiej i zarozumiałej baby, z którą się kiedyś przez alkohol poszło do łóżka .... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: 9 radnych 20.06.13, 15:04 Ale chyba nie o mnie mówisz? :-) Lubię się napić, owszem. Ale raczej pamiętam z kim sypiam, raczej;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giorgio Re: 9 radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.13, 15:15 Raczej..............ale pewności nie ma:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: 9 radnych 20.06.13, 15:35 Raczej nigdy nie ma:-) Jak się wyprę, a okaże się że tak w istocie było to trochę głupio :-) Ja tam wiem kto siedzi po drugiej stronie, a może to mój eks :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giorgio Re: 9 radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.13, 15:40 Raczej future:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: 9 radnych 20.06.13, 15:16 I znowu mi zaimponowałaś! www.youtube.com/watch?v=6XWJxSBHGkk Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: 9 radnych 20.06.13, 15:38 Panie Lechowski ja czas imponowania komukolwiek mam już dawno za sobą. :-) A ja właśnie teraz słucham: www.youtube.com/watch?v=V5Ok7_KFuZw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giorgio Re: 9 radnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.13, 15:44 Tego posłuchaj :-) www.youtube.com/watch?v=2VKbxf3KE_w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: 9 radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 22:18 Niech teraz Pan Bartmiński załatwi z radnymi Lwowa nazwanie ulicy imieniem Księdza Isakowicza Zalewskiego choć ten akurat to prawy i sprawiedliwy Polski Patriota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: 9 radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 19:34 1. Biskup Jozafat Kocyłowski powinien być pociągnięty do odpowiedzialności prawnej na mocy przepisów ustawy z dnia 17 marca 1921 Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej (Dz.U. 1921 nr 44 poz. 267). Zgodnie z art. 89 w związku z art. 93 w/w ustawy pierwszym obowiązkiem obywatela jest wierność dla Rzeczypospolitej Polskiej. Wszyscy obywatele są zobowiązani szanować władzę prawowitą i ułatwiać spełnienie jej zadań oraz sumiennie pełnić obowiązki publiczne do jakich powoła ich naród lub właściwa władza. 2. Biskup Jozafat Kocyłowski powinien być pociągnięty do odpowiedzialności karnej na mocy Rozporządzenia Prezydenta Rzeczypospolitej z dnia 11 lipca 1932 r. - Kodeks karny (Dz.U. 1932 nr 60 poz. 571 ze zm). Czyny popełniane przez biskupa wypełniają bowiem znamiona przestępstw przeciwko interesom zewnętrznym państwa i stosunkom międzynarodowym uregulowanym w art. 99 zgodnie z którym „kto wchodzi w porozumienie z osobą działającą w interesie obcego państwa lub organizacji międzynarodowej w celu wywołania wojennych lub innych wrogich działań przeciw Państwu Polskiemu podlega karze więzienia na czas nie krótszy od lat 10" oraz art. 100 zgodnie z którym „Kto w czasie wojny działa na korzyść nieprzyjaciela albo na szkodę siły zbrojnej polskiej lub sprzymierzonej podlega karze więzienia na czas nie krótszy od Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: 9 radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 19:36 Wszyscy są równi wobec prawa .A co do nazwy uliczki to proponuje w Watykanie lub w Berlinie Odpowiedz Link Zgłoś