02.09.04, 13:23
Witajcie,
jestem załamana. Jak niektórzy może wiedzą jakiś czas temu szukałam
informacji na temat badań genetycznych dzieci w kierunku nowotworu, bo
rodzina mojego męża jest bardzo obciążona. Moja teściowa miała już trzy
przerzuty, mój mąż miał raka żołądka a siostrzenica męża raka węzłów
chłonnych, dopiero co skończyła chemię :(
Mój synek ma 15 miesięcy a jak byłam z nim w ciąży mojej teściowej usunęli
nerkę, bo tam się usadowił nowotwór. Wczoraj mój mąż wrócił z usg i się
okazało, że ma guz na nerce, podobno trzeba usuwać nerkę.
Do tej pory mój mąż siedział z dzieckiem a ja pracowałam teraz nie wiem co
będzie, przecież po takiej operacji bedzie potrzebował bardzo intensywnej
opieki a tu jeszcze małe dziecko.
Poza tym chyba dziecko w takiej sytuacji jest bardzo zagrożone prawda?
Strasznie się boję, nie krzyrzcie tylko, że nie na temat, nie mam komu się
wypłakać. Co robić? Przerzuty to chyba groźna sprawa
Obserwuj wątek
    • agablues Re: Nowotwory 02.09.04, 13:31
      Pamietam Twoje obawy. Przykro mi, że spadła na was taka wiadomość. na spotkaniu
      hospicyjnym spróbuję popytać o kogoś, kto mógłby Ci powiedzieć czy potrzebna
      jest opieka nas synkiem. Bardzo Ci współczuję, ściskam Aga
      • ayelet Re: Nowotwory 02.09.04, 13:36
        Aguś dziękuję :) Jakbyś mogła się coś dowiedzieć będę wdzięczna.
        Jeszcze raz dzięki
        • mamaadama4 Re: Nowotwory 02.09.04, 22:22
          Jeżeli chodzi o poradnictwo genetyczne, to wejdź na strone
          www.genetyka.lekarz.net
          Znajdziesz tam adresy placówek zajmujących się genetyka nowotworów.
          • mamaadama4 Re: Nowotwory 02.09.04, 22:26
            Genetyka nowotworów zajmuje sie przede wszystkim ośrodek w Sczecinie.
    • krotfl18 Re: Nowotwory 01.08.13, 13:45
      Witajcie! Nowotwory powstają przez złą dietę, w której praktycznie nie ma warzyw i owoców. Ludziom się wydaje że jak zjedzą jedno jabłko dziennie i jakąś surówkę do obiadu to to jest dużo warzyw i owoców! Nic bardziej mylnego, powinniśmy jeść warzywa i owoce w ogromnych ilościach, tylko wtedy będziemy dostarczać dużo witamin, minerałów i antyoksydantów, które nas całkowicie chronią od nowotworów i zabijają te komórki! Założę się, ze w twojej rodzinie nie stosuje się suplementacji witaminami, a jeśli już to pewnie stosujecie małe dawki, a przy nowotworach potrzeba bardzo dużych dawek witamin, aby je jak najszybciej wytępić. W stanach są metody, gdzie dożylnie podaje się duże dawki witaminy C (przez kroplówkę), która zabija nowotwory. Tu masz film zielonadieta.blogspot.com/2013/07/obejrzyj-koniecznie-film-jedzenie-ma.html koniecznie to zobacz, tu są własnie metody do walki z nowotworami, to jest film kliniki gersona z teksasu, która właśnie słynie z leczenia nowotworów, a przede wszystkim dużo ludzi calkowicie się wyleczyło. Także dopuki nie zaczniecie się lepiej odżywiać, nie będziecie dostarczać dużo składników odżywczych organizmowi to nigdy nie wyzdrowiejecie. Polecam nawet przejście na surową dietę wegańską, bo tylko ona moze nas chronić przed nowotworami. Pozdrawiam :)
      • ayelet Re: Nowotwory 01.08.13, 20:28
        Dzięki za odpowiedź po tak długim okresie. Pisałam wtedy, że mój syn ma 15 m-cy a dziś ma 10 lat :)
        Co do tej suplementacji to nie bardzo wierzę, że ma tak duże znaczenie ale w jedzenie owoców i warzyw to i owszem. Co do diety to w wersji wegańskiej się odżywiam ale tylko na surowo to nie dałabym rady niestety.
        No z dziećmi niestety jest problem z warzywami, bo nie bardzo chcą jeść. Najgorzej pod tym względem jest z moim najstarszym: jada jabłka, banany i ogórki kiszone. No i pomidory pod postacią zupy pomidorowej, bo surowych nie ruszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka