Dodaj do ulubionych

chemioterapia - prośba

03.12.04, 14:55
Moja córeczka ma usuniętego guza i teraz niestety potrzebuje jeszcze
chemioterapii . Była leczona w Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach na
neurochirurgii - super , lecz na odzziale onkologii mi się nie podoba i
poszukuję lepszego ośrodka, może ktoś może mi doradzić.
Obserwuj wątek
    • damianek_28 Re: chemioterapia - prośba 03.12.04, 20:21
      nasza córcia przeszła oba te oddziały i wierz mi nigdzie nie ma lepiej
      dr madziara nie jest taki zły, a z juraszczykiem można pogadać !!!
      jeżeli potrzebujesz więcej inf. zadz.na nr 880 812 586
      trzymajcie się
      • tata13 Re: chemioterapia - prośba 06.12.04, 11:04
        Może wam trochę namieszam.
        Mój Synek również leżał na oddziale onkologii niestety Jemu się nie udało. Nie
        zmienia to faktu,że oddział onkologii dziecięcej w Bydgoszczy jest bardzo
        dobry. Jest to oddział kliniczny Akademii Medycznej. Wszystkie zabiegi które
        przeprowadza lekarz prowadzący są konsultowane z profesorem. Lekarz dyżurny
        natomiast nic nie zrobi bez wiedzy lekarza prowadzącego. Atmosfera jest bardzo
        sprzyjająca (zarówno personel medyczny jak i pielęgnarki).
        Poza tym takim centrum onkologii jest szpital we Wrocławiu.
        I jeszcze jedno.
        Ja również zastanawiałem się swego czasu czy nie przenieść mojego Synka gdzieś
        indziej, ale mój kolega który pracuje na Akademii Medycznej w W-wie powiedział
        że gdyby (przy jego stanie wiedzy)miał wybierać wybrałby Wrocław albo Bydgoszcz
        ale nie Warszawę. Nie będe nad tym dyskutował bo każdy z nas ma swoją opinie i
        swoje wrażenia z pobytu w szpitalu.
        I ostatnia rzecz.
        Z tego co mi wiadomo to metody leczenia nowotworów chemioterapią w całej Polsce
        są jednakowe. Przyjęty jest tzw. "protokół niemiecki" i według tego protokołu
        pacjęci są leczeni zdaje się że w całej Europie
    • monika_69 Re: chemioterapia - prośba 03.12.04, 21:53
      Mój Maciek przeszedł roczną chemioterapię w CZD w Warszawie.Miał co prawda
      zaatakowane obie nerki(po dwa guzy w kazdej) i dziś jest jednej pozbawiony,ale
      z czystym sercem polecam onkologię w Centrum w W-wie.Prowadząca Maćka dr
      Dembowska była i jest dla nas autorytetem w dziedzinie onkologii-wszystkie
      ruchy dotyczące leczenia i podawania czegokolwiek zawsze konsultowaliśmy z nią -
      i wierz mi znalezienie kogoś takiego to duży sukces-życzę ci tego z całego
      serca-daje to pewność ,że twoje dziecko jest w najlepszych rękach.Na onkologię
      w CZD nigdy nie powiem złego słowa -Pani prof.Danuta Perek trzyma oddział silną
      ręką(choć drobna kobieta),ale przynosi to doskonałe rezultaty.Wiem,że maja
      bardzo dobre wyniki w guzach CUN-próbuj ,musisz być pewna tego,że dajesz
      dziecku wszystko co możesz najlepsze.Na onkologii spotkałam rewelacyjnych
      lekarzy-dr Agnieszka Brożyna,dr Monika Drogosiewicz,dr Anna Wakulińska-mimo,że
      nigdy nie byłam pewna (nie jestem do tej pory-ten lęk nie mija)-jak potoczą się
      nasze losy-ufałam i ufam ich wiedzy .Zyczę ci drugiej dr Dembowskiej na
      drodze..Powodzenia...Będę tu zaglądać...za głowki odpowiada córka prof. Perek i
      dr Drogosiewicz.
      • moniacz1 Re: chemioterapia - prośba 06.12.04, 22:55
        Witam
        Kochana trzymam kciuki za powodzenie leczenia i rowniez z goracym serccem
        polecam CZD w warszawie .Przeszlismy tam nowotwor zlosliwy siatkowki z Gabrysia.
        Doskanala kadra lekarska i personel gwaranuja ze nie czujesz sie jak w
        szpitalu.Kazdy krok , kazda decyzja jest z rodzicami omawiana .wiesz krok po
        kroku co bedzie sie dzialo z Twoim dzieckiem.
        Pozdrawiam i gorąco całuje
        • tusia_tatusia Re: chemioterapia - prośba 11.01.05, 12:17
          Mam jeszcze pytanko, czy matka karmiąca ma zapewniony nocleg przy dziecku i czy
          może ktoś jeszcze ich odwiedzać . A jak wygląda sprawa jedzenia?? Jak to wygląda
          w CZD w Warszwie a jak w Katowicach???
    • bea75 Re: chemioterapia - prośba 11.01.05, 13:05
      absolutnie najlepszym miejscem na świecie jest szpital onkologiczny dziecięcy w
      Bydgoszczy
      pozdrawiam
      Bea

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka