aga2212 15.03.05, 15:00 Czy są tu na tym forum mamy które maja dzieci z ubytkiem chromosomów?mój synek ma ubytek 7-go chromosomu niby wszystko dobrze a jednak źle bo nie mówi pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j0204 Re: chromosom 16.03.05, 08:01 Moja Sylwia miała translokację 7 i 16 chromosomu. zapewne było to schorzenie, ale jeśli chcesz o tym porozmawiać i opisać coś więcej na ten temat, służę pomocą. Mozesz pisać na @ Pozdrawiam i ślę wszystkiego co najlepsze dla synka. Odpowiedz Link
alex331 Re: chromosom 17.03.05, 12:25 Witam, moja Agniesia ma aberrację 3 chromosomu - górna część oderwała sie i dołączyła do dolnej. Nik nie jest w stanie nam powiedzieć jak będzie przebiegał jej rozwój, jest opóźniona, ale może z przyczyny wcześniactwa, waga urodzeniowa 1600g. Jeżeli chcesz z nami pogadac to bardzo proszę pisz maila na skrzynkę gazetową. Pozdrawiam Ola i Agniesia Odpowiedz Link
anaisz Re: chromosom 21.03.05, 15:42 Moj maz ma odwrocone jedno z ramion 11 hromosomu,dowiedzielismy sie o tym gdy wykryto skomplikowane wady pierwszej ciazy, Helenka i Amelka nie mialy szansy...od tego czasu minelo wiele lat, mamy teraz sliczna zdrowa coreczke Natalke.Nie robilismy badan prenatalnych (amiocynteza itp.),tylko USG bo balismy sie uslyszec kolejny wyrok. Na szczescie dla nas urodzila sie zdrowa i moze teraz, ma juz cztery lata, zrobimy jej badania.Staramy sie o rodzenstwo dla Natusi, niestety bez rezultatu. Lekarze sugeruja wplyw wady genetycznej meza, na nasze niepowodzenia ... Moze nie powinnismy kusic losu???Sama juz nie wiem, bardzo cieplo pozdrawiam Odpowiedz Link