mammutka Re: Klinika Damiana 30.03.05, 10:08 odradzam.. razem z moją córką do szpitalu zakaźnego przywieziono 2 tygodniowego noworodka.. Właśnie urodzony był w klinice damiana.. NIkt pomimo wyraźnego zażółcena ( wyglądał jak mały upiorek, żółta skóra, żółte oczy) nie zrobił mu badań w kierunku żółtaczki. dizecko wymagało natychmiastowej transfuzji i fototerapii. dobrze że pielęgniarka środowiskowa się zorientowała o co chodzi zanim dziecku całkiem wątroba przesała działać. mamutka Odpowiedz Link
jaque Re: Klinika Damiana 30.03.05, 11:54 Mnie dokładnie to samo spotkało na Karowej... Tyle, że Jasiek miał do tego sepsę (po porodzie w ww. szpitalu klinicznym)... Takie rzeczy zdarzają się WSZĘDZIE, to nie sprawa szpitala, co niektórych lekarzy. Tak jak wszędzie można trafić na rewelacyjnych specjalistów, tak wszędzie może trafić się konował. pzdr M. PS. A co do Damiana - moja jedyna styczność z tym miejscem to robione prywatnie badanie poziomu bilirubiny (na Karowej kilka razy kwestionowano potrzebę wykonania tego badania). Laborantka z Damiana SAMA dzwoniła do nas, że wyniki są fatalne i żeby nie czekać na ich oficjalny odbiór, tylko gnać do szpitala... Dzięki temu Jaś trafił do szpitala kilkanaście godzin wcześniej, co w sytuacji rozwijającej się sepsy być może uratowało mu życie. Odpowiedz Link
aniao3 Re: Klinika Damiana 30.03.05, 20:02 klinika jak klinika - ladna i tyle. sprawdz lepiej kompetencje lekarza na ktorego tafisz. bo jest kilku super i (swego czsu) bylo kilku konowalow. pisze to z pelna odpowiedzialnoscia niestety.... a www.dlaczego.org.pl Odpowiedz Link
misiamama Re: Klinika Damiana 02.04.05, 15:52 Rodziłam w Damianie. Jak słusznie ktoś napisał, wybiera się raczej lekarza, a nie klinikę. Powiem tylko, że zespół wspaniały, atmosfera super, następne dziecko też tam. Negatywne opinie słyszałam wyłącznie od osób, które same nie miąły kontaktu z tym szpitalem, tylko "znajomej koleżanka". Osobiście znam 5 dziedczyn które rodziły w Damianie (z róznymi lekarzami, zawsze same wybierały gina), wrażenia każdej - jak moje. pozdr. aga Odpowiedz Link
hanti Re: Klinika Damiana 02.04.05, 20:08 Robię tam rególarnie badania moim dzieciom, ponieważ Państwowo na cito znaczy za 3 miesiące :/ A tam szybko, miło i fachowo. Duża cierpliwość wobec dzieci, lekarz przez 45 minut namawiał mojego 3-letniego synka do wykonania echa serca, synek nie pozwolił się zbadać, więc zwrócono mi pieniądze i poproszono żebym spróbowała za kilka dni :))) Potem się udało. Odpowiedz Link