r-kwadrat 08.04.06, 23:37 Witam czy ktos juz to pisał jak tak to prosze o jakies sugestie bo mnie zaraz coś trafi. Z gory dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbarakaroluk Re: PhD Proposal 09.04.06, 00:27 na wyszukiwarce - wpisz PhD proposal i masz juz odpowiedz.... jaki to proposal , na jak uczelnie, jaki kierunek? r-kwadrat napisał: > Witam > czy ktos juz to pisał jak tak to prosze o jakies sugestie bo mnie zaraz coś > trafi. > Z gory dzieki > Odpowiedz Link
r-kwadrat Re: PhD Proposal 10.04.06, 00:20 kierunek: marketing, management Uczelni kilka (lepiej chyba złożyć dokumenty na kilka uczelni) chodzi wstępny zarys tematyki pracy. A jeśli chodzi o bibliografie to czy mogą to też być publikacje polskie? czy uczelnie angielskie biorą pod uwagę tylko angielskojęzyczną literature. -- Non scholae, sed vitae discimus. Odpowiedz Link
barbarakaroluk Re: PhD Proposal 10.04.06, 11:40 Kwadrat, oto przyklad PhD proposal z innej dzidziny, ale mysle ze spokojnie sobie dzasz rade z adaptacja tego do swoich warunkow. Nie musi byc tak dlugi jak ten ponizej, ale masz wyszczegolnione czesci ktore powinny byc w research proposal. www.literacy.unisa.edu.au/PhD/Proposals/Sample3.htm Uczelnie angielskie akceptuja jak najbardziej literature obcojezyczna - przeciez czesto jakies wazne prace, publikacje ukazuja sie w innym niz angielski jezyku.... gdzie chcesz studiowac ten marketing ( czy management?) bo ja 'pisze'doktorat wlasnie w dziedzinie marketingu.... Odpowiedz Link
node Re: PhD Proposal 10.04.06, 14:21 r-kwadrat, Ostroznie Ph.D. proposal to tez moze byc (a moze przede wszystkim jest) wstepna wersja doktoratu. Proposal jest jednyum z krokow do otrzymania tytulu Ph.D. Wiec sprawdz co znajdziesz w sieci. Domyslam sie ze ci bardziej chodzi o cos w rodzaju statement of interest. A takie rzeczy zawsze przygotowuj pod konkretny kierunek i zainteresowania profesora. Nie rob na pale copy-paste. I kniecznie zaznacz ze zawsze mozesz zajmowac sie czyms innym, pokrewwnym czy cos takiego. Odpowiedz Link
barbarakaroluk Re: PhD Proposal 10.04.06, 15:34 R-kwadrat, PhD proposal, w formie jakiej ty jestes zainteresowany(domyslam sie), nie jest 'wstepna wersja doktoratu' - przynajmniej nie ten ktory skladasz z aplikacja na studia doktoranckie, a przynajmniej nie tutaj w UK, i nie na mojej uczelni. Nie jest on wiazacy w jakis legalny sposob - mozesz zmienic temat, bo wraz z twoja praca zmieni sie takze kat pod jakim na wszystko bedziesz patrzyl. Oczywiscie ze nie mozesz robic 'copy and paste' - ale to chyba zrozumiale:)- sokora PhD ma byc original contribution to knowledge..... powodzenia i daj znac jak masz jakis problem. pozdrawiam Odpowiedz Link
r-kwadrat Re: PhD Proposal 10.04.06, 17:02 barbarakaroluk Dzięki wielkie za pomoc. Masz w 100% racje ma to być prezentacja przyszłego tematu pracy - zwięźle. Jak tylko bede miał jakiś problem (a mam ich troche) to z pewnością do Ciebie napisze, ale też nie chce Ci głowy zaprzątać moimi czasami wydawać by się mogło banalnymi pytaniami :) . Na jakiej uczelni się doktoryzujesz? I jaką dziłką marketingu sie zajmujesz? Może pogadamy przez GG lub Skype? mój email: r_kwadrat@vp.pl JESZCZE RAZ DZIĘKI WSZYSTKIM ZA POMOC. POZDRAWIAM R-Kwadrat -- Non scholae, sed vitae discimus. Odpowiedz Link